KAYMAKAM ÜNSAL, “KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”
Tarih : 2020.11.25  18:01:58
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı çerçevesinde aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla hayata geçirilen Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) kapsamında Edremit’te Kaymakam Turgay Ünsal başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla online istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler gereği online uygulama üzerinden gerçekleştirilen toplantıda 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının ilçe genelinde etkin bir şekilde uygulanması, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla alınacak tedbirlerin görüşülmesi, iş birliği ve kurumlar arası koordinasyonun etkinliğinin artırılması, KADES uygulamasının tanıtımı ve yaygınlaştırılması gibi konular değerlendirildi.

        Ülkemizde aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde üst düzey bir hassasiyet oluştuğuna vurgu yapan Kaymakam Turgay Ünsal, “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir. Bu konu herkesin el birliği, iş birliği ve samimi gayretine muhtaç olduğumuz bir konudur. Dolayısıyla burada herkesi samimiyetle yanımızda görmek istiyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız bu konuda en üst seviyede sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir” dedi.  

         Kadına yönelik şiddet vakalarına müdahale etmede uygulamaya geçirilen KADES ile rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunan Alo 183 Sosyal Destek Hattı ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Ünsal, “KADES, yani kadın destek uygulaması kadın ve çocukların maruz kaldıkları şiddet olaylarına müdahale edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulmuş mobil bir uygulamadır. KADES uygulaması sayesinde tek tuşla kolluk kuvvetlerine ulaşabilir, Alo 183’ü arayıp yardım isteyebilirler” dedi.

916 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri