EDREMİT KAYMAKAMLIĞI’NDAN HES KODU UYARISI
Tarih : 2020.11.27  17:49:40
Edremit Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 01 Aralık 2020 Salı günü itibariyle Edremit ilçesi genelinde hizmet sunan bütün kamu ve özel bankalara Hayat Eve Sığar (HES) Koduyla giriş yapabilecekleri bildirildi.

Edremit Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde: “01 Aralık 2020 Salı günü itibariyle Edremit ilçemiz genelinde hizmet sunan bütün kamu ve özel bankalara vatandaşlarımız, Hayat Eve Sığar (HES) Koduyla giriş yapabileceklerdir.

Kamu ve özel bankalara girişlerde maske ve sosyal mesafe hususlarına dikkat edilecek olup;  HES  kodu olmayan  vatandaşlarımız  HES kodu almaları için  yönlendirileceklerdir.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

E-devlet üzerinden HES kodu alma;

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

SMS ile HES kodu alma;

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.”

 

 

1113 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri