Halk Eğitim Merkezleri Yüz Yüze Faaliyetlere Başladı
Tarih : 2021.01.11  18:33:52
Pandemi sebebiyle Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan eğitim faaliyetlerine 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak başlandı.

Edremit’te Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarından sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet CAN, bugün yüz yüze faaliyetlerine başlayan Edremit Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti. Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu kapsamında tüm tedbirlerin alındığı kurumda bugün itibariyle yüz yüze olarak devam eden 94 kurs, her kursta ise 10-12 kursiyer eğitim alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen yazının detayları şu şekilde:

-Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde kurs faaliyetleri yapılmayacak.

-Kurs planlamaları yapılırken 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kursiyerlerin sokağa çıkma yasağının olduğu saatler dikkate alınacak.

-20 Kasım’da durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri yeniden düzenlenecek.

-Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek.

-Örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları MEB’in yapacağı açıklamaya kadar açılmayacak.

-Salgın seyrine göre İl/İlçe Hıfsısıhha kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olacak.

1578 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri