AZİZ NESİN’İN TARİHİ ESERLERİ BURHANİYE’DE YAŞAYACAK
Tarih : 2021.02.25  18:13:53
Aziz Nesin’in evinde kullandığı bazı tarihi eşyalar eşi tarafından Burhaniye Müzesine bağışlandı.

Burhaniye Belediyesine ait Kuvva-i Milliye Müzesi, dünyaca ünlü yazar Aziz Nesin’den kalan tarihi eserlere ev sahipliği yapmaya başladı. Nesin’in Burhaniye’de ki evinde bulunan tarihi eserler eşi Meral Çelen tarafından Burhaniye Kuvva-i Milliye Kültür Müzesine bağışlandı. İçinde 19 yy’a ait barut ölçeğinin de bulunduğu eserler için müzede özel Aziz Nesin sergi vitrini kuruldu.

Uzun yıllar Burhaniye’de yaşayan Aziz Nesin’in eşi Meral Çelen, Nesin’in Orjan sitesinde bulunan evinde bulunan tarihi eserleri bağışlamak için Burhaniye Kültür Müzesini ziyaret etti. Bağışlanan parçalar içerisinde 19 yy ait barut ölçeği, karabiber değirmeni, minyatür ibrik, vazo ve motifli tepsi gibi tarihi eserler yer aldı.

Aziz Nesin’e ait olan eserleri vitrinde sergilenmeye başlamasıyla beraber müzeyi de gezerek eserler hakkında bilgiler alan Meral Çelen’e kardeşi Zuhal Çelen, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan ve CHP Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil eşlik etti.

Aziz Nesin’e ait eşyaların yaşadığı şehrin müzesinde sergilenecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Meral Çelen, Burhaniye Belediyesine özverilerinden dolayı teşekkür etti.

Ülke adına büyük bir değerin izlerini Burhaniye’de yaşatacakları için memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Aziz Nesin Burhaniye’de yaşamış önemli bir şahsiyet. Onun evinde bulunan bu nadide tarihi eşyaların müzede sanatseverlerle buluşması da ayrı bir gurur kaynağı. Sayın Nesin için özel olarak yaptığımız vitrinde bu eserler gelecekle buluşacak. Bu vesileyle Aziz Nesin’i bir kere daha anıyor, eşi Sayın Çelen’e de yaptığı bu bağıştan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 

675 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri