Altınoluk Zehra Baysal Anaokulu’ndan harika proje
Tarih : 2021.05.02  17:56:14
Altınoluk Zehra Baysal Anaokulu öğretmenlerinden Gül İNCE'nin önderliğinde başlayan, Okul Öncesi Dünyam e-twinning projesi, 10 Türkiye’den, 1 Azerbaycanlı, 1 Litvanyalı ve 5 Romanyalı ortakla toplamda 4 farklı ülkeden 17 ortakla başladı.

 Proje; öğrencilerin bu pandemi sürecinde eğlenerek öğrenmesini ve farklı ülkelerden ana sınıfı öğrencileriyle buluşarak kültürel etkileşim sağlayıp sosyalleşmesini amaçlıyor. Bu amaçlar doğrultusunda ilk öğrenci webinarı Bam Bam Tam Orff grubuyla 107 kişilik büyük bir katılımla bir saate yakın bir zamanda  gerçekleştirildi. Webinar süresince bütün öğrenciler çok eğlendi. Ayrıca öğretmenler de bu proje sayesinde farklı kültürlere tanıklık edip birbirleriyle tecrübelerini paylaştı, teknolojik yenilikleri görüşüp web 2.0 araçlarını sıklıkla kullandılar.

Edremit'in gözde okullarından olan Altınoluk Zehra Baysal Anaokulu bu harika proje kapsamında farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenleri birçok etkileyici çalışmada bir araya getirdi. Birbirinden eğlenceli ritm, orff, illüzyon, drama ve son olarak da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ‘Baloncuk Gösterisi’ ile online olarak çocuklara büyük bir bayram hediyesi verdi. Katılım ve ilgi oldukça fazlaydı. Çocuklar bu özel günde çok eğlenceli zaman geçirdiler.  Etkinliğin ardından velilerden olumlu geri dönüşler alındı. Okul öncesi dünyam e-twinning projesi bu eglenceli etkinlik ile kapanışını yaptı.

629 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri