Edremit 15 Temmuz'da tek yürek oldu-
Tarih : 2021.07.16  17:04:32
Edremit’te Kaymakamlık koordinasyonunda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle meydanları dolduran Edremitli vatandaşlar tek ses, tek yürek oldu. 15 Temmuz Perşembe akşamı Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; 15 Temmuz belgeselleri ve 15 Temmuz’u anlatan video gösterimi ile meydanda toplanan vatandaşlara, o kara gecede yaşananlar tekrar hatırlatıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cumhuriyet Meydanında etkinlikler saat 22.45’te başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Hasan Baydemir tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal halka yaptığı seslenişte "Kıymetli Edremitliler. Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016'da milletimizin iradesine, demokrasimize, cumhuriyetimize ve aydınlık geleceğimize yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletçe, milli birlik ve beraberliğin asla bozulamayacağını, demokrasiden asla taviz verilmeyeceğini vatanımızı bölmeye çalışanların başarısız olacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok güçlü, çok köklü olduğunu bütün dünyaya haykırdık. O gece, bir demokrasi zaferi yazdık. O gece, büyük bir destan yazdık” dedi.
Daha sonra Mehteran gösterisi gerçekleştirildi. İlahi ve kasidelerin okunmasının ardından 15 Temmuz Oratoryosu ve şiirler okundu. Saat 00.13’te Sala okunduktan sonra Bayrak şöleni gerçekleştirildi. Edremitlilerin düzenlenen etkinliklere yoğun ve coşkulu bir katılım gösterdikleri gözlendi.

732 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri