Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Ayvalık’ta
Tarih : 2021.10.22  17:30:43
Türkiye genelinde il ve ilçelere yönelik ziyaretlerini sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir ve ilçelerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerin son etabında Ayvalık’taydı.

Partisinin İlçe Başkanlık binasının açılışını yapmak ve ilçe halkıyla bir araya gelmek amacıyla Ayvalık’ta olan İnce’ye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Seçim otobüsü ile şehre giren Genel Başkan İnce, otobüsten indikten sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Enflasyonun düşmediğine işaret eden Muharrem İnce, “Sen daha önce bunu denedin. Faizleri bir puan düşürdün. Döviz yüzde 10 arttı. Bugün 2 puan düşürdün. Bunun çözüm olmadığını geçmişte öğrenmiş olman lazım.  Sen piyasanın koşullarını bilmiyorsun. Çakma ekonomistsin sen. Senin bu takıntıların milleti sefalete ve yoksulluğa sürüklüyor. Daha önce denenmiş bir şeyi deniyorsun. Bunu deneyeceğine, hukuk devletini dene. Bağımsız yargı için uğraştığını söyle ve uğraş. Merkez Bankası’nın başkanıyım deme. Bunları yaparsan ışık görülebilir. Ama aynı işleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek akıllı insanların işi değildir. Erdoğan’ın bu takıntısı başımıza bela olacak. 85 milyona bela olacak” dedi.

Muharrem İnce açıklamasında, “HSK üyeleri, ‘Sayın Genel Başkanımla konuştum. O’na danışarak istifa ettim diyorsa,  Saraydan talimat bekliyorlarsa, Yargı, sarayın yargı kolu gibi çalışıyorsa, bu memlekette sefalet ve yoksulluk kaçınılmazdır. Türkiye’de bunun düzeltmenin yolu, yargıyı düzeltmekten başlar. Israrla söylüyorum. Bu ülkeye en büyük kötülüğü siyasetçiler değil, yargıçlar ve savcılar yapıyor” ifadelerini kullandı.

10 büyükelçinin yaptığı açıklamaya değinen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bakın; Türkiye bağımsız bir devlettir. Başka ülkelerin büyükelçilerinden talimat alacak halimiz yok. Ama yargıda bağımsız değildir Türkiye. Bunu da bilmemiz lazım. O büyükelçilere de şunu söylüyorum; Siz sözde demokrasiden yana görünüyorsunuz ama bu açıklamalarınızla Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorsunuz. “ diye konuştu.

Muharrem İnce’ye Ayvalık ziyaretinde Memleket Partisi İlçe Başkanı Şevket Postacı ile partilileri eşlik etti.

313 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri