BURHANİYE BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA
Tarih : 2022.01.25  16:45:31
Burhaniye Belediyesi, sosyal yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Burhaniye Belediyesi özellikle kış aylarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2021 yılında binlerce kişinin faydalandığı yardımlarla, hanelere aş, ısınma, gıda ve nakdi yardımlar gidiyor.

Burhaniyeli ihtiyaç sahibi kişilerin her zaman yanında olan Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ilçede yaşayan vatandaşların yaşam koşullarını sağlıklı hale getirmek ve refah seviyelerini yükseltmek için sosyal yardımlar yapıyor. Her gün 550 haneye 4 çeşit sıcak yemeğin ulaştırıldığı ilçede ayrıca kış aylarında 10 bin çuval yakacak haneleri ısıtıyor. 2021 yılı içerisinde 2000 eve erzak kolileri ulaştırılırken, kıyafet ve ev eşyası yardımları da aralıksız sürüyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği ilçedeki yaşayan halk için projeler üreterek yatırımlar yapan Burhaniye Belediyesi, fakir, yoksul ve askere gidenler içinde nakdi yardımlar yapıyor. 2022 yılında aylık 250 TL aceze ve asker yardımı yapılan ilçede, 250 kişiye kırtasiye ve okul kıyafetinin yanı sıra, bebeği olup durumu olmayan yaklaşık 500 kişiye de bebek bezi yardımı yapıldı.

Sağlık alanında da yardımlar yapılan Burhaniye’de, ilçede ikamet eden şehir merkezine ve il dışı hastanelere sevki olan hastaların da ulaşım biletleri belediye tarafından karşılanıyor.

Belediye ayrıca tek maaşlı ,asgari ücretli ailelerin üniversitede okuyan çocuklarına da üniversite bursu veriyor. 250 üniversiteli gence her ay 400 TL burs yardımı yapılıyor.

Burhaniye Belediyesi olarak ilçede yaşayan vatandaşların her alanda eşit yaşam hakkına sahip olduğunu ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, özellikle kış aylarında sosyal yardımların daha da önem kazandığını ifade etti.

569 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri