AYVALIK’TAN HÜZÜNLÜ BİR 24 OCAK DAHA GEÇTİ-
Tarih : 2022.01.25  16:46:13
24 Ocak’ta katledilen demokrasi şehitleri için Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. Törene Ayvalık Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Ergin, meclis üyeleri, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı yönetim kurulu ve üyeleri, CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları, ADD, ÇYDD ve EMEP Ayvalık şube başkanlarıyla üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı’na karanfil bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Anma günü nedeniyle açıklamada bulunan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, “Bir Adalet ve Demokrasi Haftası’nda daha emperyalist güçler ve hain işbirlikçilerinin alçak cinayetlerle aramızdan aldığı devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Anıları sonsuza kadar yaşayacak. Mücadeleleri rehberimiz olacak.” Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, vatan topraklarında Kemalizm’in ışığı hiç sönmeyecek” dedi.

Öte yandan 24 Ocak 2001’de vatan, millet sevdasıyla yürüttüğü görevinde hain bir saldırı sonucu şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve kahraman silah arkadaşları da Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalıklı hayırseverlerin lokma hayrı ile anıldı.

601 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri