“ÜLKENİN TAMAMI KREDİ KARTI BORÇLUSU”-
Tarih : 2022.08.09  17:06:53
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’nın Fintürk raporuna ilişkin verileri paylaştı. Verilere göre Haziran 2022 itibarıyla ülke genelindeki toplam kredi kartı harcamaları 284 milyar 801 milyon TL'ye ulaşırken, Balıkesir de 3 milyar702 milyon 918 bin TL harcama ile dikkat çekti. 2021 yılının ilk altı ayında 1 milyar 990milyon678bin TL olan harcama, 2022 yılı verilerine göre %86 arttı. CHP’li Aytekin “ülkede birileri zengin olurken, vatandaş ise borç içinde yaşam savaşı veriyor. Vatandaşın takibe düşmüş alacağı yükseliyor. Ülkede yaşanan derin yoksulluk, 20 yıllık çürümüş iktidarın Türkiye’ye acı bilançosudur.” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle: 

Ülkemiz ekonomik buhranı iliklerinde yaşıyor. Enflasyonun her ay kendi rekorunu kırdığı bu acı tabloda iktidar tüm yükü vatandaşa yüklüyor. Vergi oranlarını arttırarak, fiyatları arttırarak, dışa bağımlılığın faturasını vatandaşa kesen iktidar, en sonunda bütün ülkeyi gırtlağa kadar borçlu yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun yayımladığı rapora göre ülke genelinde 284 milyar 801 milyon TL’lik kredi kartı harcaması yapılmış.

Sadece Balıkesir’de ise bu rakam 3 milyar 702milyon918binTL. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise rakam 1 milyar 990 milyon678binTL. Yaklaşık %86 artmış. Balıkesir’deki yurttaşlarımız kredi kartına sığınmış. Enflasyonun durdurulamadığı bir yerde, maaşlara yapılan zamlar mum gibi eriyor. Sonucunu ise vatandaş çekiyor. 

Kredili Mevduat Hesaplarında da %65’lik bir artış var. Vatandaş eksi limitlerin son sınırına kadar dayanmış. Takipteki Tüketici Kredileri ise 2021’in aynı dönemine kıyasla 2022’de %62 artmış.  Vatandaş borcunu da ödeyemiyor. AKP’lilerin sattığı hayallerin, üzerine uçak inmeyen havaalanlarının, hazine garantili köprülerin, hasta garantili hastanelerin maliyeti bir yandan vatandaşa yüklenirken, şimdi de bireysel olarak vatandaş borç batağına derin yoksulluk ağına teslim olmuş duruma geldi. 

Faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığı bugün ülkeyi eşsiz bir enflasyon sarmalına sokmuş vatandaşı çaresiz bırakmıştır. Her vatandaş, elindeki birden çok kredi kartıyla sadece kartların asgari düzeyini yatırabilecek hale gelmiştir. Kartı kartla döndüren vatandaşların içine düştüğü bu durumun tek sahibi ekonominin sorumlusu benim ben diye bağıranlardır. 

AKP’nin bu ülkenin hayrına yapacağı en büyük şey, seçimi gündeme getirmektir. AKP’nin iktidarda geçen her günü, vatandaşın sırtındaki yükü daha da arttırmaktır.

448 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri