UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE OYUNLU DESTEK
Tarih : 2015.12.03  10:35:13
Sinema ve dizi sektöründe 'kötü adam' karakterlerini canlandıran tiyatro oyuncularından Sefa Zengin, uyuşturucuyla mücadelenin neferi oldu.

‘Tiyatro Balans’ oyuncularından Sefa Zengin ile Metin Karaman, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Samsun Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nun onayı ile sahnelenecek ‘Pembe Aslında Siyahtır’ tiyatro oyunu için Samsun’a geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile görüşen tiyatro oyuncusu Sefa Zengin, Bakan Kılıç, Vali Şahin ile Başkan Yılmaz’ı oyunu izlemeye davet etti.
Canlandırdığı kötü adam rolleriyle tanınmasına rağmen uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı verdiği mücadele ile dikkat çeken oyuncu Sefa Zengin, Türkiye’yi karış karış dolaşarak her yerde oyunu sergileyeceklerini belirtti. Gençleri zehir tacirlerinin eline bırakmayacaklarını ifade eden Zengin, herkesi bu mücadeleyi vermeye davet etti. ‘Pembe Aslında Siyahtır’ isimli tiyatro oyununda madde bağımlılığı ile mücadeleyi anlattıklarını ifade eden Zengin, “Tiyatro malumunuz toplumun aynasıdır. Sahnede madde bağımlılığının neye sebebiyet olduğunu, gençleri hangi noktaya getireceğini, hayatlarını nerelere sürükleyeceğini göstermek, anlatmaktan çok daha etkili oluyor. Hedef kitlemiz özellikle gençler. Bilhassa lise çağındaki gençler. Çünkü şuan uyuşturucu, liselere hatta ortaokullara kadar inmiş durumda. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı, Türkiye’nin çok ciddi bir toplumsal yarası oldu. Toplumsal yapımızı bozacak derecede büyük bir sorun olduğu için bu problemi anlatmak, ona dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak için ‘Tiyatro Balans’ olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. İzleyen gençler ve ebeveynler de hemen reaksiyon gösterip üzerlerine düşen mesajı açık ve net olarak alıyor” dedi.

“AMACIMIZ BİR YILDIZ DA OLSA KURTARMAK’’
Madde bağımlılığına yakalanmış bir genci bağımlılıktan kurtarmanın çok kolay olmadığına dikkat çeken oyuncu Sefa Zengin, “Bunun için uzun bir tedavi süreci gerekiyor. Bizim amacımız da ‘Deniz Yıldızı’ hikayesinde olduğu gibi bir tane de olsa o deniz yıldızını kurtarabilmek, yaşama tutundurabilmektir. Madde bağımlılığına aday gençlerimize onun nasıl bir şey olduğunu işin başlangıcında anlatıp uzaklaşmalarını sağlamak istiyoruz. Bir kişiyi kazandığınızda sanki dünyayı kazanmış oluyorsunuz. Bir insan demek, çok insan demektir. Hiç kimse kötü değildir. Baktığınız zaman her insanın içinde kötü dahi olsa bir iyi yanı vardır. Önemli olan kötünün içindeki iyiyi gösterebilmektir. O insanların da kazanabileceğini, aramızda yaşayabileceğini bilmemiz lazım. Toplum o insanları kazanmak için daha fazla çaba harcayacaktır” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR TEHLİKEDEN UZAKLAŞACAKSA HER ROLÜ OYNARIM”
Dizilerdeki karakterini sevmemesine rağmen bunun da gerekli olduğunu söyleyen Zengin, “Şansıma hep toplumun haz almadığı karakterler çıkıyor. Genel anlamda insanlar özel hayatımızı bilmediği için oynadığımız rollerle bakıyorlar. Bu rollerin gelmesi biraz da yüzümüzün müsait olmasıyla ilgili. Sert bir yüz ifadesine sahip olmam, ister istemez bu tür rollerin teklif edilmesine neden oluyor. Kötü adamları oynuyorum ama özel hayatımda sigara dahi içmiyorum. Alkol desen hiç yok. Üzerimde roller icabı olumsuz bir etiket olsa da uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsiyorum. Çünkü ben de bir evlat sahibiyim. Dolayısıyla bu tehlikeye Allah göstermesin ama namzet bir çocuğum var. Çocuklarımızı bu tehlikeden koruyacak bir yöntem varsa, o yöntemde ben her türlü rolü üstlenirim. Rollerde kötü adamı oynamışım, sahnede sevilmeyen birini oynamışım o benim için çok önemli değil. Çünkü ben netice itibariyle hem bir tiyatro oyuncusu hem de bu mücadeleyi verme konusunda nefer bir kişiyim. Elimden gelen bütün çabayı sarf ediyorum. Tüm meslektaşlarımın ve sanat camiasının, uyuşturucu ile mücadele konusunda hassas davranıp bu mücadeleye katkı vermelerini bekliyoruz. Bu mücadeleyi toplumun yüzleri olan bizlerin vermesi çok önemli” şeklinde konuştu.

"BAĞIMLI OLMANIN SEBEBİ SEVGİSİZLİK"
Gençlerin uyuşturucu ve madde bağımlısı tuzağına düşmesinin sebebinin anne baba sevgisizliği ve ilgisizliği olduğuna da değinen Zengin, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Gençlerin bu duruma düşmelerinin yegane sebebi sevgisizlik ve ilgisizliktir. Baba oğlunun altına araba çekip cebine limitsiz para koyarak sevgisini ve ilgisini göstermiş olmuyor. Bu başıboşluğun ve çılgınca yaşamanın neticesi, genellikle madde bağımlılığı ile sonuçlanıyor. Sevgi ve ilgili eksikliğinin neticesi budur. Dolayısıyla sevgi konusunu tüm aileler iyi analiz etmek, tesis etmek zorunda. Sevgisi kuvvetli bir birey, madde bağımlısı olmuyor. Gençlerden sonra velilerine de oynuyoruz. Onları çocuklarıyla ilgilenmemenin, sevgi göstermemenin neticelerini göstermeye, anlatmaya, mesaj vermeye çalışıyoruz.”
Uyuşturucu ve madde bağımlılığına büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, oyunun içeriği ve temaları itibariyle büyük bir toplumsal yaraya parmak bastığını vurguladı. Tiyatro grubunu ve oyuncularını tebrik eden Başkan Yılmaz, gerekli tüm desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

12375 kez okundu
Diðer Magazin Haberleri