GENÇLERE EĞİTİM VE İŞ FIRSATI
Tarih : 2016.02.01  09:21:51
Türk kağıt sanayinin önde gelen firmalarından olan Mopak A.Ş. Kemalpaşa'da faaliyet gösteren fabrikasından 15-18 yaş arası gençlere yönelik bir proje çalışması başlattı.

Mopak Çıraklık Meslek Okulu adında gerçekleştirilecek proje kapsamında gençler, mezun olarak şirket bünyesinde istihdam edilecek.
Mopak Grup Genel Müdürü E. Ruhi Molay, projenin amacının eğitimini tamamlayamayan 15-18 yaş arası gençlere eğitim vermek ve şirket bünyesinde istihdam etmek üzere teknik personel sağlamak olduğunu söyledi. Molay, "Şirketimizin, Kemalpaşa ve Dalaman'da bulunan fabrikalarında kağıt üretim, makine bakım onarım ve otomasyon sistemleri olmak üzere 3'er sınıf açmayı hedefliyoruz. Sınıflarımızı 20 öğrenciye eğitim verebilecek şekilde planladık. Okulumuza kayıtlarımız 6 Şubat tarihine kadar devam edecek. İlköğretim mezunu, 15-18 yaş arasındaki herkes okulumuza müracaat edebilir. Temel dersleri Kemalpaşa Çıraklık Eğitim Merkezi öğretmenleri, teknik dersleri şirketimiz bünyesinde çalışan ustalarımız verecek. Hafta içi iki gün temel dersleri alacak olan öğrencilerimiz, üç gün de uygulamalı eğitim görecek. Okulumuzdan başarı ile mezun olan öğrencilerimizde şirketimiz bünyesinde istihdam edilecek" diye konuştu.

40275 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri