HDP’NİN EFKAN ALA HAKKINDA VERDİĞİ GENSORU ÖNERGESİ KABUL EDİLMEDİ
Tarih : 2016.02.24  09:21:11
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yürütülen terörle mücadelenin vatandaşların her türlü durumunun dikkate alınarak yapıldığını belirtti, vatandaşı dikkate almayan hiçbir yöntemi terörle mücadelede kullanmayacaklarını söyledi.

HDP grubu tarafından verilen “Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Yerlerde Meydana Gelen Yaşam Hakkı İhlalleri Konusunda Gerekli Tedbirleri Almadığı ve Sokağa Çıkma Yasaklarıyla Sorunların Derinleşmesine Zemin Hazırladığı İddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala Hakkında Bir Gensoru Açılmasına İlişkin Gensoru Önergesi” görüşmelerinde söz alan İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadele kapsamında bu zamana kadar 8 ilçede operasyonlar yapıldığını, şuanda 4 ilçede sokağa çıkma yasağının uygulandığını kaydetti.
“Terörle mücadele ederken bizim vazgeçilmezlerimiz var, bunlardan birisi mutlak suretle terör Türkiye’nin gündeminden çıkacak” açıklamasında bulunan Efkan Ala, vatandaşla terörist ayrımının yapıldığını söyleyerek, “ Vatandaşlarımızın hiçbir zarar görmemesi için bazı idari tedbirler alınacak, bunların başında sokağa çıkma yasağı geliyor. Biz sokağa çıkma yasağını vatandaşlarımız zarar görmesin iye alıyoruz” dedi.
Kürtlerin bir PKK sorunu olduğunun altını çizen Bakan Ala, “Bu terör sorunu olmasa biz reformları konuşuyor olacaktık. Belediye araçları çukur kazıyor, içinden silahlar çıkıyor, biz bunun gereğini yapıyoruz. 20’ye yakın belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Sandıktan oy alanları milletin bu derdine bir çare getirmesi lazım” diye konuştu.
Operasyonların uzun sürmesi eleştirilerine de cevap veren Ala, “Biz vatandaşların her türlü durumunu dikkate alarak bu mücadeleyi yürütüyoruz da onun için uzun sürüyor. Biz vatandaşı dikkate almayan hiçbir yöntemi terörle mücadelede kullanmadık, bundan sonra daz kullanmayız. Belediyenin araçları hizmet yapacağına çukur kazmış. Bunları gördük gereğini yaptık” şeklinde konuştu.
HDP tarafından Bakan Efkan Ala hakkında verdiği gensoru gündeme alınmadı.

39716 kez okundu
Diðer Politika Haberleri