CAMERON, AB LİDERLERİYLE GÖRÜŞÜYOR
Tarih : 2016.06.29  10:12:18
İngiltere Başbakanı David Cameron, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararı ile sonuçlanan referandumun ardından Brüksel’de AB liderleriyle bir araya geliyor.

Birleşik Krallık’ta AB’den ayrılma kararının verildiği referandumun etkileri ve tartışmaları sürerken Avrupa üyesi ülkelerin liderleri Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılmasını bugün ve yarın Brüksel’de görüşecek. İngiltere Başbakanı David Cameron ise bugün Brüksel’de Avrupalı liderler ile bir araya gelecek. Cameron Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından da akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan çalışma yemeğine katılacak ve AB liderleri ile oylamayı görüşecek. Cameron, yarın 27 AB üyesi ülkenin liderlerinin katılacağı kahvaltıda ise yer almayacak.
David Cameron, liderlerle görüşmek üzere geldiği Brüksel’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görüşmelerde İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını dile getireceğini söyledi. ayrılma sürecinin olabildiğince yapıcı bir şekilde gerçekleşmesini istediğini kaydeden Cameron, İngiliz halkının AB’ye sırt çevirmeyeceğini vurguladı. AB üyesi ülkelerin İngiltere’nin komşusu, dostu, müttefiki olduğunu ve ticaret, işbirliği ve güvenlik alanlarında yakın ilişki içinde olmalarını umduğunu kaydeden İngiliz Başbakan, bu durumun hem kendileri hem de AB üyesi ülkeler için iyi olacağını belirtti.
Cameron, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından karşılandı.

39820 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri