Uður TARIMAN
6 Mayıs 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.05.05  19:01:38

SAHİ  O İHALE  NE OLDU?

İki ay önce EDREMİT  OLAY  Gazetesi’nde yayınlanan bir resmi ilan vardı. Neydi o ilanını içeriği?

Yazayım;

Edremit Devlet hastanesi yanına, 112 acil servis  bölümü yaptırılacaktır… Bu konuyu birkaç kez yazdım. Edremit’te Gazete okumama bir hastalık haline geldi. Kamuda, seçilmiş bölümlerde veba mikrobu  gibi  kimse yaklaşmıyor. Madem gazeteden korkuyorsunuz neden gazetelere resmi ilan veriyorsunuz? Öte yandan Edremit’e yakışır DEVLET HASTANESİ  yapmaya kalkışıyorsunuz… Sahi o 112 binasının ihalesini kim aldı? Kaça aldı teslim tarihi nedir? Bu konuda zülfiyare dokunur bir cümle yazsak “aaa okumadım ne zaman yazmıştın?” marvası. Okusaydın. Gazeteyi alıp makamına getirip ben mi sesli olarak okuyacağım…? De git işine…

*************

( çerçeveli ) AÇIKLANAN, YALANLANDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı devir aldığı borç miktarını belgelerle açıkladı. AK P ilçe Başkanı TUNA bu açıklanan rakamları yalanladı. AKIN’ın BU İTİRAZA  yanıt vermesi gerekiyor.

*************

İSRAF

Bu kelimenin anlamı ne yazık ki hemen maddiyat akla gelir. Oysa  sadece para değildir İSRAF… Paradan başka israf nedir?  Para kendi kendini kullandırmaz. Kullandıramaz. Onu kullandıran vardır. Kullanan adamın beyin motorları çapak yapmışsa para didiş rotasından çıkar ve kullandırtan adamın cebine yönlenir ya da o adamın haberi olmadan başkalarının cebine doğru yol alır.

Arızalı beyin, İsrafı  böyle yaratmış olur… İsrafı harekete geçiren adamı yerinden oynatmazlar ve yeni bir  departman yaratır. Nedir bu departman?

Yazayım;

Hani  SAADET ZİNCİRİ denen para toplama sistemi vardı. Bunun resmi formasyonu. Tepeden zirveye paylaşılır… Eskiden gümrük teşkilatında akşamlara mesai sonrası  bölüşme gibi…

Bu bir misal yani. İSRAF. Şimdilerde  paranın boyutu çok büyüdü. Bu tür israf paranın yaptığı değil, parayı kullananın yaptığı İSRAFTIR… Bu israfı önlemek  kolaydır ama israfın verdiği zevk yüzünden vaz geçilememektedir… Bu tür israf devlet bütçesini kene gibi emer. Kansız bırakır… Şatafat. Lüks. Fiyaka = İSRAF

*************

DİYANET

Bu teşkilatın  yöneticisi kendisi hakkında son günlerde  yazılan çizilenleri kendi teşkilatının sitesinden değil. Yandaş gazete Hürriyet’in baş yazarına ! yazı göndermiş. Neden tek bir gazetede  yazmayı tercih etmiştir? TEKZİP formatını uygulamamıştır. Ülkede sadece Hürriyet gazetesi mi var? Hadi bu  yazılıp çizilenler yalan. Peki neden yapmakta olduğu toplantıları 5 yıldızlı Otelde yapmaktadır…?

**************

5 ŞİDDETİNDE DEPREM

Caminin minaresi yıkılıyor. Kimseden tık çıkmadı. Kim yaptı. Kullandığı malzemelerden çalıntı var mı?  Kimse sormadı. Mimar Sinan’ın yaptığı camiler kaç asırdır aslanlar gibi dimdik ayakta. Kaç yüz depreme kafa tuttu, tutmakta. Yukarıdaki paragrafta değindiğim, BEYİN İSRAFI burada da kendini göstermekte değil mi? 

**************

UTANDIRICI FOTOĞRAF

Perşembe günü ULUSAL yayınların  neredeyse hepsinde aynı kare. BOZDOĞAN Kemeri. Boydan boya inci tanesi gibi dizilmiş POLİS barikatı. Bu yetmiyormuş gibi kemerin her boğazında TOMALAR. Aynı  akşam dünyadaki 1 MAYIS kutlamaları. Utandım kendi payıma ama uygulayanlar  her iki kareleri nasıl seyrettiler. Kendi yaptıklarıyla nasıl mutlu oldular…?

***************

AKÇAY’DA DENİZE  NAZIR PARALI  KENEF

Yazısını  yazmaya gerek duymadım. Akçay sorumlusu  okursa gereğini yapar! NOKTA…

***************

AL SANA POLİSİYE DİZİ

40 bin polisle TAKSİM’i koruyan zihniyete  bir görev  çıktı. Almanya’da 5.5 yıl cezası olan ALTIN KAPLAMA TABANCA KULLANAN tetikçinin Almanya’dan Türkiye’ye kaçtığını açıklayan ALMANYA polisi.  İNTERPOL ARACILIĞI  ile Türkiye’den destek istemiş. FERHAT  K., Bakalım Türkiye’de nerede bulunup yakalanacak? Hangi kapımızdan girdi ya da girecek?  Batıdan her kaçan, kapağı ülkemize atıyor. Atıyor da kapıdan nasıl giriyor?

***************

ENKAZ

Kazanan belediyelerin alışa geldiğimiz bir savunması var. ENKAZ ALDIM… Bu benzetme belediye kasasının halinin ifadesidir. Yahu hadi biz paradan vazgeçtik, parayı yediler içtiler, şey !! olsun da. Bize bırakılanlardır aslında ENKAZ. Yürüyecek yer bırakmadılar esas enkaz budur. Para bir şekilde bulunur ama yıkıntı döküntü bir karış adımlık sokak yüzünden aldıkları ah ve küfür ortadan kalkmaz.

*************

DÜŞÜNCENEİN BİTTİĞİ YER

‘Akçay’da Tansoy Okulunda tatil döneminde SAĞLIK OCAĞI orada

Konuşlanacak’

By: EDREMİT İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ

Bizden not:

1-Sağlık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığına kira ödeyecek mi?

2- Temizlik giderlerini  hangi kurum karşılayacak?

GÜLDÜM…

****************

BÜYÜTEÇ

Akçay Cumhuriyet Bulvarının zemini çöküyor. Büyükşehir mi onarımını yapacak? ÇÖ-KÜ-YOR

****************

ÇÜŞ

Büyükşehir  sistemi iptal edilmeli. Yararından çok zararı var

Anayasa değişikliğinden daha önemli. ANAYASA’da her konu

Yerli yerinde. Uygula yeter. Ama, Büyükşehir Sistemi ölü doğmuş

bebe gibi…

****************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bal yapmaz eşşek arısı

Sokak  jargonu

 

59 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar