Uður TARIMAN
8 Mayıs 2020 Cuma
Tarih : 2020.05.10  16:22:17

BEYİN ÇÜRÜRSE

Bir müftü 2019 yılında “Türkiye’de 15 yıl önce Kuran yasaktı”  demişti. Diyanetin başı bu adama uyarı bile yapmadı… Daha Gazi 15 gün önce, Meclisin açılış gününde Sayın Erdoğan yaptığı konuşmada “Gazi meclis 100 yıl önce salavat-şerif ve dualarla açılmıştı” demişti… Diyanet eşcinsellerle uğraşacağına kafatası içinde beyin taşıyan bunun gibi  kara cahil sözde müfttü ve imamlarla uğraşıp dinimize  saygı gösterse nasıl olur acaba? Bu ve buna benzer o kadar çok sözde dincilerin önleri kesilmezse İslam ülkesi olmaktan çıkarız. Diyanetin başı “sokakta öpüşen gençlere çok üzülüyorum” diyor ama Kuran kurslarında, yurtlarda olan onca tecavüz olayları için zahmet edip bir tek kelime etmedi… Ne iş? Mesela OSMAN ZÜMRÜT isimli sözde din görevlisi  “tecavüze uğrayan kadının orucu bozulmaz” diyor… Eeee sen ne diyon bu konuda imam başı? Tecavüz eden de oruçluysa onun orucundan neden fetva vermiyorsun? Yüce dinimiz kimlere emanet görün…

*******

TEYZEM OĞLU DERMAN

Derman Çiğdemoğlu günümüz Türkiye’sini özetleyen bir yazı gönderdi.

Hazreti Ömer beldeye gider. Kendisine bal ve süt ikram edilir. Hazreti Ömer sorar

-          Bu beldedeki herkes bunları yiyebiliyor mu?

-          Hayır yanıtını alınca

-          Alın bunları önümden. Bir yönetici halkın en fakirinin yiyebildiğini yemedikçe, giyebildiğini giymedikçe ZALİMDİR der. Kısaca Sosyal adaletin o tarihlerdeki içeriği yani. Teşekkürler teyzem oğlu…

******

AKP VE HIRÇIN ÇOCUK

Son günlerde AKP’nin sinir sistemleri iyiden iyiye bozulmuş gibi. AKP böyle olunca yavru kuş MHP’ye de sirayet etti. Normalinden… Türkiye’de siyasetin saat ayarı bozuldu. Kültürsüzlük elbette siyasi düzeni de bozar. Bozdu da… Hakaret, tehdit, iftira aldı başını gidiyor… Düzeyli siyaset corona gibi kemiriyor… Yardım ALLAH KORKUSU olanlara yapılırsa hedefine ulaşır. Halk günlerdir maske savaşı verirken ABD’ye maske gönderilmesi eleştirisi yapanlar vicdansızlıkla suçlanıyor. Öte yandan maske ve diğer tıbbi malzeme gönderdiğimiz ABD bize silah çeken teröristlere tonlarca maske ve tıbbi malzeme gönderiyor. Bunu eleştirmek vicdansızlık nasıl oluyor?  Devletten günlerdir maske KODU bekliyorum. 78 yaşımdayım illaki ağlaşacağım ve devlet kapımı çalsın diye bekliyorum… Gün gelecek bu kovboylara gönderdiğimiz maskeler bile seçim malzemesi yapılacak…

Ekonomimizin dibe vurulduğu söylenmekte… SMS yardımı talep edilmesini bunun göstergesi olarak da ortaya konan birkaç bulgudan sadece bir tanesi…

Kapitalizmin ölümüne CORONA bir küçük etken. Sosyalizm paylaşma düsturu. İdeolojisi yani… Dünya bunu 2020 çıkmadan özümseyecek… Türkiye’de son 15 yılda sınıf farkı parçalandı ve sadece zengin ve fakir diye iki sınıf kaldı… Bu iki sınıf arasındaki fark arası kapatılamayacak boyutlarda. İslam teorisi ise bu zengin ve fakir olarak nitelendirilen sınıf farkını kabul etmez… Bu konudaki hadis açık ve nettir.

“Komşun açken sen tok yatma”. Ancak son 17 yıldır siyasi İslam teorisiyle yönetilen Türkiye’de halk ne yazık ki zengin ve fakir olarak bölünmüşlüğü yaşamakta… AKP  ne yazık ki kendi rozetini taşıyanlara makam ve  iyi yaşam vermekte. Tahsili olmayanlar müdür olabilmekte.

Son bir içler acısı haber, “Ümraniye’de AKP’li meclis üyeleri whatsapp grubunda CHP’li  olduğunu unutarak, CHP’li olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edilmemesi gerektiğini yazdı” Tek soru İSLAMCI GEÇİNEN BU KARACAHİLLERİN KAFA KAĞITLARINDA MÜSLÜMAN YAZILI MIYDI?

*******

TARIM

Haberin başlığı aynen şöyleydi “TARIM PAZARI ARTIK DİJİTAL” Yahu dijital yapsan ne olur, yapmasan ne olur. Daha bir iki hafta önce tonlarca patates ithal eden sen değil miydin?

*******

MR CİHAZI GİBİ ÖLÜ YIKAMA TEKNİĞİ

Konya’da bir özel hastane MR cihazının kopyasını ölü yıkama cihazı yaptırmış. Alkış kıyamet. Bunu bir CHP’li hastane yaptırsaydı hemen daha ilk ölü yıkanmadan o hastane mührü kıçına yerdi.

Ölü makinenin sol başından giriyor sağ baştan pirü pak çıkıyormuş... Paketlenip tabuta konup son yolculuğuna  gönderiliyor… Teknolojiye gavur icadı diyen bunlar değil miydi? Diyanet  de aferin demiş.

Ona da aferin… Yakında KABİR başında talkım okuma da CD ile yapılırsa hiç şaşmayın…

MR cihazı ile ölü yıkamadan önce PORTAKAL SANDIĞINDAN TABUT KONUSUNA İCAD BULUN. Türkiye sadece KONYA değil. 82 milyon insanın ülkesi. Bu MR cihazı gibi ölü yıkama makinesinde bir yıkama kaç para acaba?

*****

AHH AHMET HAKAN AHH !

Geçtiğimiz gün “KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI OLSAYDIM”  başlıklı yazısında Kemal beye aklı sıra düstur çekmiş. Aynı başlıkla “ERDOĞAN’IN DANIŞMANI OLSAYDIM”  içerikli yazabilir mi acaba?

*******

AYKUT DÜRÜST

Nusret eşliğinde bir fotoğrafını yayınladı… Oda Başkanı dostum AYKUT. Dostluk başka alışveriş başka yerel gazete okuma alışkanlığın yok biliyorum ama şunu şurasında  internet gazeteciliği !!! başlayalı bir elin parmaklarını geçmedi… GORONA dalgası yüzünden kaç insan Edremit’te işsiz kaldı diye sordum. Bilmem biliyor musun? Oda başkanları yerel gazete okumaz… Bana söyle Aykut kardeşim Edremit’te kaç bin insan internet kullanmıyor?  Senin eşin dostun telefonunun klavyesinde yazdıklarını okuyup paylaşabilirler. Sen bir STK kurumunun başındasın. Üç beş dostunun değil. Sözüm sadece sana yönelik değil. Tüm ODA başkanlarına… Kahveciler Oda Başkanına da yazarak sordum. Kaç kahvehane çalışanı işsiz kaldı diye….!!!!

******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ AppStore dan veya Google Play Store’den arama çubuğuna GETİR yazıyorsun uygulamayı indiriyorsun

Hürriyet. “Süt ve ekmeyin kapında”

BY: Hürriyet Gazetesi

Bizden not: Temel fıkralarıyla yarışıyor valla… Yahu siz 82 Milyonun hepsini 25 /30 yaş grubunda mı biliyorsunuz?

…………………………………….

ÇÜŞ

Dünya rekoru. Yahu bir kere de biz kıralım diyordum. Kırmışız be kardeşim. BİR GÜVENLİKÇİ 4 SAATTE başmüdür

olmuş. Yetmemiş, bir itfaiyeci personel daire başkan yardımcısı yapılmış. O da yetmemiş, bir memur 1 günde Şube müdürü olmuş.

Kim geçer bizi be. Bu rekorlar yıllar boyunca elimizden alınamaz.

*******

KAZDAĞI ŞİMDİLİK KAZANDI

Termik santral ÇED Raporuna TAKILDI

…………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi TARIM sektörüne el atmış. Sanayisi olmayan bir 150 binlik ilçe için çok yerinde bir karar… Elini çabuk tutarsa iyi

olur…

…………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Para isteme benden, buz gibi soğurum senden

Halk sözü

…………………………………………..

KUR YAPMAK…

Kur derken? Bir erkek bir kadına yaklaşmak için şirinlikler yapar. Bir kadında çoğunlukla para sahibi erkeğe aynı tezgahı kurar. Bir de parasal ekonomik kur vardır. Bu kurlar orta malı gibi kıpraşıp dururlar. Fazla kıpraşmaları tehlike işaretidir. Mesela bu günlerde Dolar Türkiye’de kıpraştı. 7’ye doğru uygun adım…

Kur, mur dedim ama bir astrolog var DİNÇER GÜNER “Ekim ayında ekonomik kriz halkı üzecek“ diyor. Bugün böyle bir tahminde bulunmak için ASTROLOG olmaya gerek yok. Adam olacak çocuk neyinden belli olur? Değil mi ya… Ya da eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın denir…

*******

FATİH SULTAN                                                   

Teeee o asırda Fatih Sultan Mehmet. Alimlere, bilginlere çok önem verdi ve onları himaye etti… Yahu bu bilinen tarihimizden bir gerçek. Bari ucundan ders alsaydık… Neden bilim adamlarımız sınır ötesine gidiyorlar? Bu soruyu kendine soran yanıtını da bulur. Salya sümüklü sözde dinciler baş tacı. Ne acı değil mi?

 

541 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar