Uður TARIMAN
13 Mayıs 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.05.15  14:24:29

BU ACELE İNŞALLAH HAYIR OLUR

AVM’lerin açılışındaki bu acele, hayırlara vesile olur inşallah diyeceğim ama dilim varmıyor. AVM’lerin arkasındaki güç, toplum sağlığının önüne geçmiş durumda… Son üç beş gündür sokaklardaki yığılmalar, AVM’lerin açılmada öncelik tanınmasındaki sakıncayı gözler önüne serdi.

Bu konuda çok enteresan açıklamalar da bu öngörümüzü haklı kılmakta. Hem de bu açıklamaları yapanların, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bilim kurulu üyesi Prof’ların olmaları calibi dikkattir.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. PINAR OKYAY bu konuda şöyle bir açıklama yaptı;

Sanki salgının tükenmeye yüz tuttuğu ve her şey olmuş bitmiş gibi bir davranış sergilendiğini, bunun riskli sonuçlar doğurabileceğini” söyledikten sonra “Biz daha çok 19 Mayıs sonrası bu konuyu masaya yatırabiliriz diye bakıyorduk, bir iki hafta daha beklense  iyi olurdu, ayrıca AVM’de  klima yapısı  hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Bazıları dikey, bazıları yatay bu konuda makine mühendisleriyle çalışması gerekir” diyerek görüş bildirdi. Başka bir bilim adamı olan Prof.Dr.Mehmet Ceyhan ise “AVM’ye gittiğimizde  kaç kişi ile temas edeceğimizi ve bu kişilerden kaçının virüs taşıdığını bilmiyoruz. Havalandırma sistemleri virüsü  1.5 metre sınırını çok ileri üfler” diyor.

Bu Prof.lardan Pınar OKYAY Bakanlık bünyesindeki Bilim Kurul üyesi…

Bilimcilerin görüşlerini es geçerek APAR TOPAR, AVM’lerin açılmasının vebali kimde olacaktır sorusu akla geliyor ama her karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla olduğu bilinen bir oluşum.

Acele işe şeytan karışmaz inşallah, diyerek nokta…

********

AVM ve YENİ VAKA SAYISI

Alış ve de veriş… Avm’ye girdiniz. Konfeksiyon ağırlıklı bir mağazadasınız. Bedeninize göre elbette beğeninize göre elbise alacaksınız… Onu al, deneneme odasına gir. Iııhh olmadı. Bırak olduğu yerde başkasını al, gir kulübeye deneOnlarca kişi onlarca renk ve modeli giyip çıkartacak… Eee be kardeşim sen neden 65 ve üzerindekilere göz diktin ki. AVM’den don gömlek alanların evlerinde bu yaş gurubu hiç mi insan yok? Hem sosyal mesafe bırak diye haykıracaksın, hem sarmaş dolaş onun bunu giyip çıkardıklarını alıp eve götürmelerine göz yumacaksın. Perhiz ve lahana…  Bakan Koca üç gün önce, 2.253 YENİ VAKA TESBİT edildi şeklinde açıklama yaptı. Hadi bi tane daha karışık turşu. Afiyet olsun…

********

A FEW DOLLARS MORE

Sosyal yaşamın acımasızlığı ve bu acımasızlıkla mücadele eden bir kovboy Türkçesi. BİR AVUÇ  DOLAR İÇİN… Başrolde Clint Eastwood ve Lee Van Cliif…

Sen neymişsin be DOLAR  kardeş… Tee o tarihlerden bu yana dünya ülkelerinin para birimlerine bile tecavüz etmekten yorulmadın… Sırrı hala çözülemedi…

Ama ben, benimkini seviyorum. LOVE MİNE. İyi güzel de benim sevdiğim LİRAM  neden bu tecavüzcüye dersini veremiyor? Zürriyeti bile belli olmayan bir kovboy ülkesinin parası dünya paralarının ırzına geçiyor… İmdi burada diğer ülkeler kendilerini neden bunca zaman yargılamadılar, yargılamıyorlar? Sorusu akla geliyor. Avrupalılar birleştiler ortak para olarak AVROYU icad etti. O da baş edemedi… İşin sonu nereye varacak? Bu işin sonu, monu yok böyle gelmiş böyle gidecek… Bak yeşil yeşil şarkısı gibi.

Doları ağzına alırsan. Ağzına İSOT  sürerler, o da bakar suratına yeşil yeşil…

******

65 ÜSTÜ…

 İzin kağıdı geldi gelecek derken çıka geldi. Geldi ama o izin kağıdını yırtasım da geldi. Yahu Pazar günü ben hangi işimi yapabilirim. Berbere gidemem kapalı. Bankalar kapalı. Muhtarlıklar bilem kapalı. Çişim gelse umumi hela bilem kapalıAkılların, dumura uğradığı bir izin kağıdı… Edremit’in  gazeteci kardeşlerimden  Çetin ve Ümit, sosyal medya hesaplarından, geçtiğimiz Cuma günü “Akçay  kordon ve meydan caddeleri İstanbul plakalı araçtan geçilmiyor” diye yazdılar… Nasıl geldiler, hangi yoldan girdiler belli değil. Saldım çayıra hesabı… Ama bana gelince “yanında refakatçı olarak çıkacaksın” tembihatı yapmayı ihmal etmiyorlar. Yersen demek istiyorlar ama yemiyorum… Refakatçı yahu benim Allah’a şükür bir tek hastalığım yok. Ben refakatçıya refakat hizmeti veririm… Ben dua ediyorum inşallah batı ülkeleri virüs telaşıyla bizdeki bu abuk sabuklukları duymamışlardır… 50 günde kendiliğinden gelip derdin var mı diyen olmadı. Edremit Belediyesi Özel kalem Müdürü derdime deva oldu. 50 gün… Yeter artık ben hürriyetimi seçiyorum gel de ceza kes. Bir liralık maske için 50 takla. Onu da 5 liraya almaya razı olduk satışı yasaktı. Şimdi 1 liraya alabilirsin. Hane 4 kişi günde 4 lira. Yersen. Boynumuz kıldan ince ama…

*******

YEREL GAZETELERE VUR ABALIYA

2 aydır Basın İlan kurumunun önerisiyle Edremit’teki 5 günlük gazete yayını paylaştılar. Merak bu ya böyle bir öneri Ulusal yayına da yapıldı mı? İlçelerde yayınlanan gazetelerden hangisi ya da hangileri İMTİYAZ  sahibiyse, o ilçedeki kamu kurumlarının ilanları sadece yerel gazetelerde yayınlanma şartı neden getirilmiyor? Mesela Belediye ULUSAL yayına  satış ilanı veriyor ama ilçe kamuoyunun bu satıştan haberi yok. Vur abalıya…

********

EDREMİT BELEDİYESİ’NE HATIRLATMA

Akçay’ın İKİZ ÇAY bölgesinde bulunan Ruhi Su ve Hamdi Türe caddeleri üzerinde 100 civarında blok bina mevcut. Hepsi  full… Yenileri de yapılmakta. Toz, toprak, mıcır pisliği. Seçim günlerinde kapılarını çaldığınızda üzülmeyesiniz diye hatırlatayım dedim…

*********

SUAT SALGIN

Ayvalık’ın sevilen, tarafsız gazetecisi. İlçede ters düştüğü bir Allah’ın kulunu bulamazsınız. Haberin iyisi kötüsü olmaz diyerek vatandaşın menfaatleri doğrultusunda,üşenmez gider ve haberi yapar.

Suat kardeşime bazı imkanlar verilse mesleği çerçevesinde başaramayacağı konu yoktur, ona vız gelir.

*******

OLAY GAZETESİ…

Edremit’te Basın Yüksek Okulu gibi. Bünyesinde çalışmayan neredeyse yok gibidir. Bu meslekten ekmek yiyenler bunu hatırlamak zorundalar… Eli kalem tutmayanlar bile yetişti.

******

AİLE SAĞLIĞI

Kendisinin ve ailesinin sağlığını düşünenler AVM’lere gitmezler. Bir iki ay don gömlek almamakla çıplak kalınmaz. CamilerBir iki ay camide değil de ev de ibadetini yapmakla dinden dışlanılmaz.

AVM leri açan zihniyet lokanta ve restaurantlara kural koyarak açmaması haksızlık olmaz.

Ya hep ya  hiç yani… VİRÜS hortlarsa vebali büyük olur…                                 

********

ODALAR

Esnaf Odaları… Gazete okumadıklarını biliyorum ama okuyan onlarca üyeleri beni aramaktalar. Onların yüzü suyu hürmetleri için hadi bi daha yazayım dedim. Okumasalar da birileri kulaklarına üflerler hesabı.

Her oda üye sayısını açıklasa

Son virüs olayı nedeni ile kaç işçi işsiz kaldı?

Kaç mekan sahibi kiracıdır?

Kaç mekan sahibinin kredi borcu vardır?

Kaç mekan sahibinin piyasaya borcu bulunmaktadır?

Oda olarak üyelerinizin kaçını derdine çare bulabildiniz?

Yanıt ?

******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK”

By:  TFF. VE BİLİM KURULU

Bizden not; Eyi güzel de yayıncı şirketler maç yayını yapan binlerce Cafeler kapalı. Evlerinde kaç bin kişinin şifreli kanalı var?

Saçma sapan bir karar…

…………………………………………

ÇÜŞ

Prof. Dr. İNANDI “Normalleşme için henüz erken. Salgın canlanabilir” diyor. A be hocam biz zaten anormalleşme istiyoruz.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit çayları ilaçlanıyor mu? Pislik ve mikrop yuvası. Eyy, DSİ ne zaman bu çaylara el atacaksın?

……………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Denize düşen yılana sarılır

ATASÖZÜ

 

620 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar