Uður TARIMAN
1 Haziran 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.06.03  09:29:30

KREŞLERİ AÇIYORLAR  AMMA!

Evet aması var bu işin. Kendilerini korumaktan yoksun bebeleri GORONA sevmez diye bulgu var mı? Peki her 65 ve üstü insanlar evlerinde karı koca olarak mı yaşamaktalar? Bir hanede kızı, damadı torunu ya da  oğlu gelini ve torunuyla yaşayanların sayısı kaçtır? Bu bireyler sokağa çıkmıyorlar mı? İşlerine gitmiyorlar mı? Aynı evi paylaşmıyorlar mı? Her an virüs tehlİkesiyle karşı karşıya değiller mi?  Sokaklar GORONA !  YOKMUŞCASINA  diz dize kaynaşmıyorlar mı?  Her tarafı  kabak çiçeği gibi açmak 2 nolu dalgaya davetiye değil mi? Otorite !

1-Geçtiğimiz hafta AKÇAY Pazar yerinin girişinde kümelenmiş Polis ve zabıta  sohbet ediyorlardı. Maske ve eldiven kullanmayan esnaf sayısını sayamadım. Keza maske takmayan vatandaşların sayısı belli değildi.

Ve o polis arkadaşlardan birisi sohbet bittikten sonra bekçi kardeşin kullandığı polis aracına binmeden, A-101 önünde engel olmamasına rağmen iki aracın fotosuna şipşak sistemiyle ceza kesip gidiyor... (bu olay hemi de AREFE günü oluyor)

İmdiii GORONAYLA mücadele mi önemli, yoksa gelmişken bir iki poz çekmek mi? 

Gorona öncesi Akçay Pazar yeri giriş  (ALİ İLERİ cad) trafik kitlenmişken bu polis arkadaşlar bu hassasiyeti neden göstermiyorlardı?  

Milletin canı yanmış, bayramdan bir gün önce  30/40 liralık sebzeyi  250 liraya yedirmeyi nasıl içine sindirdi anlamak mümkün değil…

*******

ABUDİK  GUBİDİK  İŞLER

Rahmetli Öztürk Serengil’in, ROCKN-ROLL formatında iktidarın uygulamalarıyla ilgili taşlamalar serisi. Sonraları bu isimde İstanbul, Osmanbey’de gece kulübü açmıştı… Abidik gubidik sözü sokaklarda dillerden düşmemişti… İnsanlar birbirleriyle dalga geçmek için çook kullanmışlar. Abuk sabuk gördükleri her  konuda  “bırak şu abudik gubidik işleri” derlerdi…

Şimdilerde o kadar çok abudik gubidik işler oluyor ki , ister istemez rahmetliyi anmak zorunda kaldım… Say  deseniz sayamam o kadar çok yani…

Kendisinden çok  önce akerdeon ve ağız  armonikasıyla SESLE ÇİZGİLER. Mevcut iktidarı topa tutan rahmetli, CELAL ŞAHİN’i örnek alkış gibiydi. Şahin radyo döneminin sanatçılarındandı. İstanbul Vali ve Belediye Başkanlığını  yürüten Ord.Prof.Fahrettin Kerim Gökay’ın boyu 1.50 olduğundan “mini mini valimiz, ne olacak halimiz” diyerek topa tutardı. Bugün yani 2020 yılında böyle magazin aktüel  formatta    uygulama yapılabilir mi?

*******

EDREMİT BELEDİYESİ VE ŞEHİR

Yeni öğrendiğim  bir,  STK. var. Öğrenmenin yaşı yok derer ya! İşte o, sivil toplum örgütünün adı  “ŞEHİR PLANLAMACILAR ODASI”

Madem  Bir  Oda var. Edremit’in karmakarışık, içinden çıkılamayan bir şehir planı mevcut o, halde  ODA’dan  neden  görüş için ilişki kurulmuyor? Bir kere masraf yapılır hiç olmazsa kalıcı olur.

******

SEVMEDİĞİM TİPLER

  • İçten pazarlıklılar
  • Kendini beğenmişler
  • Öneri kabul etmeyenler
  • Her şeyi ben bilirim diyenler
  • Yalancılar
  • Riyakarlılar
  • Menfaat perestler
  • Yüze gülüp, arkadan konuşanlar
  • Yaptıkları bir iyiliği başa kakanlar

Etrafta çok var ama yine de selamı esirgemem. Ama onların bende mevcut notları vardır…

*******

GEBE ATI  TÜFEKLE ÖLDÜRDÜ…

Bir kadın muhtar atına binip köyü denetlemeye çıkıyor. Başında hasırdan mamül kovboy  şapkası.

Ertesi günü atını tüfekle vurulmuş halde buluyor… Öldüren yakalandı mı yakalanmadı mı beni ilgilendirmiyor… Beni ilgilendiren,  yakalandıktan sonraki vaziyet…”bir daha yapma hadi güle, güle”

deneceğini adım gibi biliyorum…”gözünün üzerinde kaşın var diyen mapusa konuyor” işte gücüme giden bu… Allah’ın yarattığı üstelik gebe bir hayvan… Adalet sistemimizdeki bu dengesizlik giderilmediği sürece  cinayetlerin  önü alınamaz… Bu olay da bir cinayettir… Kitap izin ver Cummiyor ama kitabı doğru yorumlamak önemli….

******

2-PAZAR YERİ…

Yer Akçay Pazar yeri… Ali İleri caddesinden giriş…Birkaç zabıta ve bir iki polis. Girişte kimlikle   kontrolü yapıyorlar… Dikkat Akçay Pazar yerini bilmeyenler “Ayy ne güzel ne kadar sağlığımızı  

düşünen yönetimimiz var” diyorlardır… Oysa kazın ayağı öyle değil benim kadirşinas kardeşlerim..

AKÇAY PAZAR YERİ NASREDDİN HOCA’NIN TÜRBESİ GİBİDİR. Kaç giriş kaç çıkışı vardır bileni yoktur.

Polis ve Zabıta “dostlar alışverişte görsünler” hesabı  görüntü vermekteler… Ve alış verişe gelenler

nasıl gülüyorlar,  anlatamam…

********

ARI….ve  DOĞA

Tabiattaki bitkilerin %80’inin döllenmesini ARICIKLAR sağlıyorlar… Arıcılık yapanlara destek  olunacağı yerde, balyoz ve kazma vuran BAL YAPMAZ EŞŞEK ARILARI onları ne yapacağız?

*******

CAMİLERİN FETHİ

Diyanetin başı. 29 Mayıs’ta camilerin FETHİNİ  yapacağız dedi mi ? dedi. Güldünüz mü? Hem de nasıl neredeyse ağzım yırtılacaktı. Bunu söyleyen bırakın DİN adamlığını bir PROF… Valla kusura kalmasın ama diploması sorgulanır… Camilerimizi işgal edecek anasından doğmadı be hoca! Madem işgal falan diyon o camileri  korumakla yükümlü İMAM efendilerden hesap sorman gerekmez mi?

*******

YAVER

Yani EMİR  SUBAYI… Ege Ordu Komutanının yaveri FETÖ’den göz altına alındığını 28 Mayıs akşamı anahaber bülteninde  öğrendik. 29 MAYIS Cuma günü  GAZETESİ baş sayfada dev bir başlıkla verdi.

Hürriyet gazetesi bir cümleyle  bile vermedi… Aynı gün SÖZCÜ gazetesi  baş sayfada yine bir FETÖ haberiyle  gündemi belirledi. “FETÖ’CÜ ZEKERİYA ALMANYA’DA ÖZEL VİLLADA  YAŞIYOR”..HÜRRİYET’te  tık yok…Ne iş?

******

AHMET HAKAN

Özdil’e yine saldırdı “5 milyon dolar teklif eden yandaş dediğin kim?” Yani yalancılıkla suçluyor. Oysa ÖZDİL bu açıklamayı canlı yayında yaparken “şahit de var kırmızı kitap evi sahibi” dedi… Ahh be Ahmet sen Yılmaz’la uğraşacağına birazda FETÖ ile uğraşsan.

Sahi unuttum. 50 kelleyi alacak listem ve silahım hazır diyen hatun meselesi ne oldu diye neden yazamıyorsun?

                                                                   ….

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Sağlıkçılar ek ödenek istiyor”

By. Gazeteler

Bizden not: Goronanın ilk günlerinde canlarım diyorlardı. İşleri bitti… Hadi neyse!

…………………………..

ÇÜŞ

Pompalıyla öldürüldü. Yer Manisa… Yahu orduda bu kadar pompalı var mı valla merak ediyorum. Bu ne bolluk. Meaşşallah!

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay-Güre-Altınkum –Altınoluk gibi mahalleleri

Zor günler bekliyor. Benden söylemesi…

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Çocuktan al haberi

Halk sözü… ( kreşler açılıyor)

613 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar