Uður TARIMAN
6 Temmuz 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.07.07  17:40:08

BOTOKS  VE…

Hani şu suratındaki eskimeye yüz tutmuş, hatlar falan çizik çizik olan arızalı engebeli köy yollarına

dönmeye başlamış bölgelerin asfalt yapılması  misali. Asfaltlayan, kilit taş döşeyen belediye ve Köy işlerinin yaptıkları tamiratlara benzeyen SURAT  onarımlarını. ESTETİK UZMANI DENİZ GÜNTAÇ’a sordum. Aynen aktarıyorum;

BOTOKS  VE DOLGU  yaş aldıkça derimizdeki çizgilerin artmasıyla görüntümüzde değişiklikler meydana gelir genelde  alın, göz kenarı, şakaklar ve nazabiyal (ağız ve dudak kenar çizgisi) kısımlarımızda kırışıklıklar ve doku eksilmeleriyle simetrimiz bozulur. Bunların yanında klinik uygulamalarda da botoksu kullanıyoruz. Aşırı terleme, migren,  şaşılık gibi botoks için uygun kullanım alanlarıdır. Botoks ve dolgu uygulamaları 18 yaşından büyük herkese dermatolog yada estetik cerrahi hekimleri tarafından uygulanır.  Botoksun etkisi 6 aydır dolgunun etkisi 1 yıldan başlar.  Biz estetisyenler botoks ve dolguyu genelde 40 yaşından sonra başlanmasını öneririz  çünkü uygulamaları ne kadar erken yapılırsa o kadar fayda gösterir botoks ve dolgu uygulamaları muhakkak bir uzman hekimlere yaptırılmalıdır.  Kliniklerde ortalama botoks ve dolgu fiyatları 1200 TL’den başlar, kullanılan ürünün kalitesine göre  fiyat aralığı 10 000 TL’yi bulur  6 ay, 1 yıl tekrarlanması gerekir“.

Ben de haddim olmayarak bir iki noktaya değineyim dedim.

Tıbbi durum bu çerçevede olduğuna göre, bunun bir de psikolojik vaziyeti konusunda faydaları vardır.

-          Yürüyüşü bilem değişir

-          Kendine olan güveni artar

-          Yakın çevresinde sözü daha bir dinlenir olur

-          Kadınsa erkeklerin, Erkekse,  kadınların üzerinde etkisi artar

-          Giysi kombinine daha fazla itina gösterir.

Falan felan amma velakin;

*Yürüyüşü değişip, DAĞLARI BEN YARATTIM  havası oluşursa bumerang gibi ters köşe olur. 

*Fazla güven yaptığı hataları artırır. Fikir alış verişinden uzaklaşır

*Yakın çevresine sözünü kabul ettirme çabası hatalar zinciri oluşturur.

*Kadınsa da erkekse de  yapay tavır kötü tanımlara yol açar. Karizma çizilir.

*Giysi kombinine gösterilecek fazla itina bazı bazı komik durumlara düşebilir…

NOT: Yaygın basında sık olarak gördüğümüz hatalı operasyon sonuçlar, düzeltilmesi imkansız surat bozukluklarına neden olabilmektedir. O yüzden mevcut suratla yetinilmesinde fayda vardır. Gittiği yere kadar yani… Henüz beyin üzerinde BOTOKS  ve DOLGU icad edilmedi. Üzücü olan bu…

Ben bu BOTOKS  ve DOLGU işlerini belediyelerin sokak ve caddeleri doldurma işlerine benzetiyorum. Kimi cadde ve sokakların, 1 yılını doldurmadan çökmeler olması gibi.

**********

AH DEVLET BEY AHH!!

Şu Mümtaz efendiyi savunurken “mahkeme dosyası tekraren ve titizlikle değerlendirilmeli” düşünceni keşke basın mensupları ve KAVALA konusunda da gösterebilseydin…

**********

ÜNİVERSİTE YÖNETİMLERİ                                                                                

Koskocaman prof.lar kendi liderlerini seçemiyorlarsa, KARİZMALARI çizilmiş olmuyor mu?

********

EDREMİT BELEDİYE YÖNETİMİ

Şöyle bir uzaktan gördüğümüz kadarıyla, BBB ile aralarından su sızmıyor. Meaşşallah nazar değmesin. Dalyan bölgesindeki DEVASA  arazinin BBB’ye verildiği söyleniyor… HALKIN BELEDİYESİ  sloganı. Sattığı, kiraladığı ve takas yaptığı bir karış toprağın hesabını HALKA vermek zorundadır. Ben yaptım oldu masallarda olur.

Madem BBB ile ilişki olumlu yola girdi. O halde;

EDİP AGA döneminde AKÇAY’ın cadde ve sokaklar delik deşik edilerek halka cehennem azabı yaşatılan ŞEBEKE SUYU neden gündeme getirmiyorsunuz? EDİP Aga bu iki yıl içinde kaç lira harcadı?  Edremit belediye yönetimine. “KAZILAN YERLERİ SEN YAPTIR. BEN ÖDERİM” demişti. Edremit  Belediyesi  bu cadde ve sokakların onarımı için harcadığı parayı kaç yılda aldı?

Neden bu işin peşine düşmüyorsunuz?

Son günlerde, ED-BEL’in envanterinde olup halkın malı olan bazı işletmelerin sudan ucuza kiraya verildiği herkesin ağızlarında.

Kiraya verilme işlemleri İHALEYLE Mİ yoksa masada pazarlık usulüyle mi verildi? Dökümünü yaparak neden halkla paylaşmıyorsunuz… Bir karış toprak halkın malıdır.

1 TEMMUZ  Kabotaj Bayramı günü, ED- BEL in önünde neden polis ve zabıta yoğunluğu vardı?  Şirketin önündeki sıra sıra beyaz  büfeye benzer kulübeleri kaldıracağınızı zannettim. Çünkü belediyeye ait 2 romorklü traktör bekledi…

Sayın ARSLAN  oraya kadar gelmişken TURİZM Ofisinin bulunduğu binanın hemen bitişiğindeki ucube binayı neden görmediniz? Bu biir

KAPTAN’nın yeri denilen cafenin önünden geçerken Oturanlara bir el selamını neden esirgediniz?

Seçim öncesi tek tek ellerini sıktığını o halkın kalplerini neden kırdınız?

********

AKÇAM OTEL

İsmail AYNUR’un tabiri caiz ise  tırnaklarıyla yaptığı otel ve restaurant. İmdii restaurantı bedavaya kiraya verdiniz. Otelde restorasyon yapıldığı söylenmekte… Sezonda para basan  tesis…

KIZILKEÇİLİ’deki ED-BEL’e ait çay bahçesini kaç paraya kime verdiniz?  İhaleyle mi yoksa? Altınoluk’ta bir köy kahvesi. Aynur ve Özpolat ve de SAKA  yönetimi nazar boncuğu gibi sakladılar söylendiğine göre orasını da mı kiralamışınız?

Bu tür işler bayatlayan işler. Rahmi TURAN geçtiğimiz gün çok hoşuma giden bir fıkra yazdı köşesinde, aynen aktarıyorum.

“Garson lokantadaki müşteriye ısmarladığı balığı getirir. Fakat bir süre sonra adamın tabaktaki balığa elini bile sürmediğini görünce

-Balığınızı neden yemiyorsunuz?

-Şimdilik onunla konuşuyorum

-Balık dilinden anlıyorsunuz demek ki

-Elbet anlıyorum

-Peki ne söylediniz ona?

-Bir hafta önce denize düşürdüğüm ayakkabımı görüp görmediğini sordum

-Ne dedi?

-Balık, ben denizden çıkalı 20 gün oldu. Nasıl bileyim dedi.

Kıssadan hisse

********

SOSLU MEDYA

Son günlerde fenomen oldu kerata… Ben ona hitap ederken SOSLU MEDYA diyorum. Sosu herkes sevmez. Kimi mayonez, kimi ketçap falan döker yerken. Sosu hazır değil de kendi yapanlar vardır onların sosları daha bir düzgün. Daha bir namuslu olur…

İnternet denilen klavye mekanizma ile çalışan kalem kağıtsız yazılar… İsteyen istediğini yazıp çizer. Küfür, küfran, ana avrat sözlük kullanılır. İmdi bu SOSLU MEDYAYA ayar geliyor. Bu SOSLU MEDYANIN  en büyük zarara uğrattığı, kağıt kalemle yazılan gazetelere olmuştur. SOSLUYA yaptırım GELİRSE gazete okurları yavaş yavaş bizim cenaha dönerler. Kamu kurum çalışanları, belediye çalışanları, özel sektör çalışanları gelin yamacımıza. Bizde saygı var, terbiye var, belden yukarı yazılar var… Bırak sosu mosu. Babanda mı soslu yiyordu değil mi ya?

*********

EŞŞEK ADASI

Yorgo şimdi Didim’in hemen bir öksürük mesafesindeki bize ait EŞŞEK  adasında mangal yapmayı pek sevmişler… Dehhh çüş demeyen olmadıkça, Yorgo neden mangal ? ENDAKSİ ?

********

KULAĞINIZA KÜPE OLSUN

Arınç’a inanacak kadar aptal değilim

AKP eski vekili METİNER

…………………………………………..

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ Ayda 2 kez pirzola yeme hakkımı istiyorum”

By: İŞÇİ EMEKLİLERİ

Bizden not:  Kemiğini buldu etini  itiyor.

……………………………………….

ÇÜŞ

FIRILDAK NUMBER 2. Eşref Ural denilen sözde siyasetçi tekrar CHP’ye dönmüş. Rozeti Kemal bey takmış. CHP’ye hakaretler yağdırarak gitmişti. Kemal aga olmuyor, olmuyor. CHP’ye kalple bağlı olanları görmüyorsun. Hakaretler yağdırana tekrar rozet  takıyorsun. Topla bu tür olanları al ve sen de git.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ ABDULLAH bey kardeşim ya Ruhi Su caddesi sakinlerini toz, toprak, Mıcırdan kurtar, ya kurtar. Tam 1 yıl oldu.

456 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar