Uður TARIMAN
8 Temmuz 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.07.08  14:35:44

SONRADAN GÖRME

Ne yazık ki ülkemizde bu tanım altında binlerce insanoğlu mevcut… Hatta bu tanıma eski tarihlerde BULDUMCUK da denirdi…

Sonradan görme, her ne kadar para ile ölçülürse de aslı astarı bünyevi yapıya dayanır. Yani bünye arızalıdır.

BULDUMCUK 1

Bünye arızalı ise, hıyar tarlasına bekçi alıp “- sen buradan sorumlusun. Kimseyi buraya sokmayacak sen kimsin diye  sorulduğunda ben buranın tek agasıyım” diyeceksin. Aha işte film, burada başlar. Bünyede arıza varsa  BULDUMCUK, GEYİRMEYE BAŞLAR.

Bekçi dayı başlar asıp, kesmeye. Portakal sandığından küçük kare masa ve bir tahta oturak. Kasket havada, elde tesbih hıyarları koruma. Mıhtar emmi  gelse bile, topuğuna bastığı ayakkabısını sallayarak kımıldamaz… O artık bir unvan sahibidir. BULDUMCUK  olmuştur.

Sonradan görmeler dedik ya!

BULDUMCUK 2

Mesela. 25 gram gözünü karartan bizim ülkemizde, 3/5 ayda zengin olabilir. Çarpık işlere balıklama dalar, çorbayı bulur. İnşaatlarda kalfalık yaptığı dönemleri kısa zamanda aşar. İnşaatçı olur. Olunca elbet bir konfeksiyon mağazasına gitmek vaciptir. Laci takım elbise, siyah rugan ayakkabı ve beyaz çorapla tamamlar bu  işi. İlk  kazmayı vurduğu arsadaki toprakları damperli kamyona yüklemeden bir manita bulmak bu işin raconunda vardır… Evde  kadın ve çocuklar bekleye dursunlar zaten kıpraşacak halları yoktur… Vaziyet böyle olunca geldiği yeri  elbet unutur… Al sana bir sonradan görme daha…

Kimi mürekkep yalamıştır. Hatta fakülte bitirmiştir amma velakin Görgü kurallarını kökten görmemiştir… Sağına soluna bakınır, bir yere yamanmakta fayda var, Okuduğu bilgileri bir kenara bırakır yamandığı kapıda kapı kulu olduğundan “mürekkep yalamış” ünvanı ile bi şeyler yaptığını zanneder, ne kendisine, ne ekmeğini yediği tebasına faydası dokunmaz… Ama sonradan gördüğü paracıklarla yuvarlanır. BULDUMCUK  olmuştur…

BULDUMCUK 3

Göbeğine kadar sakallı, entarili biriler var bildiğiniz gibi. Sözde dincidirler. Üç beş dua ile bir yerlere din görevlisi olarak oturtulur. Ne de ola apış arasında erkeklik taşırlar. Sokaklarda gaci ile anlaşacak konuşma yetenekleri yoktur… Savunmasız olan üç beş minik yavrular emanet edilmiştir. Ama bu  dangalaklar, “emanete hıyanet olmaz” kuralını bilmediklerinden, “kalkan …..imanı olmaz”  diyerek bu minik yavrulara tecavüz ederler… Kör bir göz ister ama bunlara onca çocuk emanet edilmiştir. BULDUMCUK olup çıkarlar.

BULDUMCUK 4

Son yılların en kral siyasi BULDUMCUKLARI  vekil beylerdir… Seçimlerden bir ay önce falan çalmadık kapı bırakmazlar. Teşbihte hata olmaz denir misali don gömleklerini satarlar  yandaş fikirli olduğu partiye  takdim ederler… Gazete, gazete gezerler, sonradan olma fikirlerini !! beyan ederler. Bu yazıyı okuyan Edremit’liler yıllardır bu enstantaneyi yaşamışlardır, yaşamaktadırlar…

Aaaa bi bakmışın tombaladan ÇİNKOOO  sesi. Vekil olmuştur gari… Üç beş ay seçildiği yer cadde ve sokaklarında tur atar. İstek toplar. Bir yıl falan geçtikten sonra işin raconunu öğrenmiştir. Bindiği DOĞAN  marka oto artık karizmasına yakışmadığı gerekçesiyle MERSO  almıştır. Eee sırada oturduğu eve gelir değil mi ya yakışır mı,   asansörsüz, sobalı ev?  Bunların bir maliyeti vardır. Racon ne derse o yoldan yürümeli. Hem seçim öncesi partiye verilen don gömlek parası... Cebindeki TBMM  antetli küçük kartlarda takip edilecek işler vardır. Ya bismillah. (tenzih ettiklerimiz elbet var) Bunca yorgunluk sağlığa zararlıdır. Şifa niyetine kaçamak eyi gelir.

BULDUMCUK olup çıkmıştır…

BULDUMCUK  5

Hadi buna sonradan görme diyelim… Yazar çizer takımında da vardır bu sınıflardan… Bunların adına KAFA KOPARTANLAR da denir… Mobilet denilen motorla gezenleri bilem bugün 4 tekere binebilmekte… Reise diploma soranlar bunları neden sorgulamamaktadır?

********

SOSLU MEDYA

Kahivede, Meyhanede. Sokakta yürürken bilem elindeki cep telefonuyla aklına estiği hakaretleri yazanlara ben SOSLU MEDYACILAR diye tanımlıyorum. SOSYAL  tanıma bunlara yakışmıyor.

Sosyal olmak nedir deseniz. ÖKÜZ TRENE BAKAR GİBİ bakanlara ben nasıl SOSYAL diyebilirim?

Bunlar, belden aşağı yazmakla orgazm olan sapık tür yaratıklar. Eleştiri demokrasinin vazgeçilmezidir.

Hangi görüşten olursan ol, kişilik haklarını baş tacı yapmaya mecbursun.

Son yıllarda sözde din adama kisvesi adı altında sapkınlığa yol açan söylemlerde aynı yasaklar içine alınmaları ve cezalandırılmalıdır. Mesela bademleme diyen sözde din adamının söylemleri küçük çocuklara tecavüz artışlarına sebep olmuş mudur olmamış mıdır?

Atatürk ve ailesine yapılan onca iğrenç hakaretler bugüne değin neden ceza kapsamında karşılık bulmamıştır. Demem o ki getirilecek önlemler ya hep, ya hiç…

*******

YUSUF KOÇ BERAAT ETTİ

Edremit Eski Milli Eğitim Müdürü Yusuf KOÇ Balıkesir 3.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden FETÖ davasında BERAAT etti… Olay gazetesinde yayınladığımız röportajı sonrası bazı gazeteciler tarafından topa tutulmuştuk… Şimdi söyleyecekleri ne var acaba? TANIK SİZİN…

********

CHP VE KURULTAY  

Kemal beyin karşısına aday çıktı densin diye bir muhterem “ben adayı” dedi ya da dedirttirildi.

Son iki, üç gün de aday çıksa ne olur? Çıkmasa ne olur?

Sadece CHP değil,  ülkemizde hiçbir parti bünyesinde demokrasi yoktur. Hal böyle olunca hiçbir partinin DEMOKRASİ tanımını ağızlarına alma hakları yoktur.

*Vekilleri lider seçiyor

*Belediye Başkanlarını lider seçiyor

*Genel Başkan yardımcılarını lider seçiyor

HALKI HİÇE sayan bir siyasi oluşum. Demokrat olamaz… Her parti için geçerli bir siyaset yöntemi.

*********

TARAFSIZ DALGIÇ

Haydaa bire nereden çıktı tarafsız DALGIÇ. Çıkar birader çıkar. DALYAN İLE GÜRE  arasında NOTER eşliğinde bir  TARAFSIZ  Bölgeden getirilen  dalgıç dalıp tüm sahilimizin  perişan halini belgelese.

Geçtiğimiz yıl tatile gelen bir profesyonel dalgıç. Kıyılarınız buz  pisti gibi kayıyor ve kapkara bir zemine sahip demişti… Hadi yüreği yeten bir ister Kamu kurumu, ister bir STK bir dalgıcı daldırsa da görsek…

******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Türkleri çok özledik”

BY; Komşu ada iş adamları

Bizden not:  İnsanların aralarını açan siyasetin çirkin

yüzüdür. Bin kere yazdım

…………………………………..

ÇÜŞ

Özdemir Erdoğan. Rahmetli Z.MÜREN’e saydırdı.

Önce aynaya bak. Çıkarttığın albüme çırılçıplak

Fotoğrafını koyarken konuşsaydın. Tarabya Otelinde

5 Yıl önce 10 YIL SONRA grubunun parasını kestiğin

zaman  terbiyeden bahsetseydin.

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nde yerel gazete okuma

yasağı varsa bilelim. SOSLU MEDYA yasaklanmadan

Döşeyelim abi hesabı yapalım… Birilerin öneriler bana vız gelir.

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

AĞLAMA DEYMEZ HAYAT

Şarkı sözü

……………………………………….

RUHİ SU VE...

Bu caddede, mıcırdan dolayı olası ikinci kazadan

Sorumlu olan ya da olanları buradan deşifre edeceğim…

1268 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar