Uður TARIMAN
10 Ağustos 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.08.10  10:02:21

RÜŞVET

Yemesini bilen malı  teknik faul yapmadan götürüyor. Zaman aşımını da yedi mi keyfine diyecek yok. Japonya’da rüşvetle suçlunun kişi HARAKİRİ yapar. Suçu sabit olmasa bile, o lekeyle yaşamazlar.

Geçtiğimiz günlerde bir Amerikan İLAÇ  firması, dünyada Türkiye-Rusya ve Kolombiya’da  Sağlık hizmetleri komisyon üyelerinin her birine 100 bin dolar olmak üzere 1.3 MİLYAR RÜŞVET  verdiğini açıkladı. Yazılı ve görsel basında pek değerli bulunmadığı için sadece Sözcü gazetesinde kendine yer buldu. Muhalefet üzerine gitmedi. Oysa ne Muharrem İnce’nin parti kurması ne Enginyurt’un MHP’den atılması, ne bir yabancı modelin Çeşmede dövülmesi haberlerinin önüne geçemedi. Uluslararası bir RÜŞVET skandalı. Bunların hepsinden vazgeçtim logosunda ADALET kelimesinin bulunduğu AKP’nin bu olayın üzerine gitmesi gerekirdi. Sükut ikrardan gelir… Ekonominin perişan halinin bile önüne geçmesi gereken ahlaki bir skandal. Rüşveti kim/ kimler cukkaladı? Kimlerle paylaştı? Böyle büyük bir rakamı tek başına götürecek bir vaziyet değil yani. Aynı anda hem her şey, hem de birkaç şey olunmaz diyen JANKELLEVİTCH  ne kadar haklıymış. İnsan ya ahlaklıdır ya ahlaksızdır…

Bu rüşvet olayının üzerine tüm muhalefetin gitmesi kaçınılmazdır.

Rüşvet denilen bu sosyal ahlaksızlığın çok çeşidi var olduğunu hepimiz biliyoruz. Neredeyse yaşamımızdan bir parça haline geldi. Paralı olanın yanı sıra parasız da olur ama onun sonu menfaat olduğu için paralı kadar ahlaksızlıktır… Her bir menfaat karşılığı yapılan ya da talep edilen talep AHLAKSIZLIKTIR… Bakın etrafınıza bir çırpıda kaç kişi görürsünüz? Bir öpücük bile RÜŞVET babında sunulmakta günümüzde.

*******

BEDELLİ

Para karşılığı askerlikten kaçınmak. Son açıklanan rakam vaziyetlerine göre 37 bin 070 olmuş. Devlete para lazım pamuk eller cebe genç beyefendiler. İyi güzel de ben bu rakamdaki 70’i çözemedim. Tezkere için lazım olan A-4 parası mı ?

********

AKÇAY

Pek muhterem AKÇAY HALKI KUZU  gibi valla… Mesela;

-Halk Bankası

-Ziraat Bankası

-PTT

-UEDAŞ

Bu kurumlara para yatırmaya gelenler saatlerce kan ter içinde güneşin altında kuyrukta beklemekteler… Parayı almayı biliyorsan  kurumun önüne  gölgelik yapmak kaç paraya çıkar? Aklınıza gelmiyor ki maliyetini bilesiniz. Bu  bölgede yaşayanların % 90 ı emekliler yani yaşlı insanlar kavurucu sıcakta ayakta bekliyorlar. Hadi siz görmüyorsunuz BELEDİYE ve Kaymakam da mı oradan hiç geçmiyor? Bu kurumları uyarmak bu kadar zor mu?  Her gün milyar lira toplayan bu kurumların artık gözlerine açıp velinimeti olan halka yardımcı olmaları gerekiyor. Yazıktır be kardeşim.!!

********

KADIN CİNAYETLERİ DEVAM EDİYOR

Ve bu cinayetlere devlet çanak tutuyor. İstanbul sözleşmesi konusunda son günlerdeki speküle olayları protesto etmek isteyen İZMİRLİ kadınların üzerine POLİS ACIMASIZCA saldırı düzenledi. Ana haber bülteninde bir kadın Polisin bir kadını saçlarından sürüklemesi ülkedeki vehameti bu kadar güzel fotoğraflayabilirdi. İçişleri Bakanı SOYLU,  ellerinde sadece karton pankart olan, kadınları acımasızca darp eden polisler ve İZMİR Emniyet müdürü hakkında ne düşünüyor merak ediyorum… Hem kadına şiddet sorgulanacam hem kadın polis kadını saçından sürükleyecek. YETER be yeter. İnsanların elinde sopa yok, demir yok, gaz yok, sadece KARTON PANKART  var. Evet sayın soylu.

Sanık sizde!

Filozof CORAN “Hoşgörü can çekişenlerin cilvesi” diyor…

********

10 DAĞ KEÇİSİ İÇİN DAHA ÖLÜM FETVASI

Para ile av turizmi adı altında hayvan katliamına devam ediliyor. Son olarak 10 DAĞ KEÇİSİ İÇİNDE VUR EMRİ VERİLMİŞ. Ama önce parayı bastıracaksın sonra tetiğe basacaksın sonra OLEYY diye sevinç narası atacaksın. Vurana da çüş vurdurana da… Hiçbir zararı olmayan, dağda, bayırda kendi rızkını çıkaran bu hayvanların günahları ne? Türkiye’de HAYVAN SEVERİM DİYENLERE DE BİNLERCE ÇÜŞŞŞ..!

*********

SAĞLIK SİSTEMİ

İYİ Partili AYTUN  ÇIRAY “Tedbir alınmazsa sağlık sistemi çöker” dedi. Ben de ekleyeyim “HALKINA DOĞRULARI SÖYLEMEYEN SİSTEM ÇÖKMÜŞTÜR.” Bu  net ve doğruları söylemek infial yaratmaz. SÖYLEMESİNİ bilirsen. Gerçekler bilinmezse halk daha fazla rahatlar ve sorun o zaman büyür bugün olduğu gibi… Mesela Edremit’te gerçek virüs rakamı gizleniyor, iyi mi yapılıyor? Ben bayramdan bir hafta önce yazdım. Akçay Halk plajında insanlar üst üste, ne kontrol var, ne bir uyarı dedim. Bayramdan hemen sonra Edremit’te 200 civarında vaka olduğu söylendi. Halk gerçek rakamı bilmiyor ve serbestlik devam ediyor. Sistem çökmüştür. Çökme sadece Hastanelerin bitişi ile olmaz. Zihniyet çökmüştür… Aristo “yılan balığı ne erkektir ne dişi, kendinden başlayan  hiçbir ürünü döllemez” der.

********

ROMAN KARDEŞLERİMİZ

Onlar da sahipsizliğin acımasızlığı nedeniyle parti kurmaya karar verdiler. Kuruluş aşamasındalar. AMMA VELAKİN onlarda da ben, sen, o, biz falan gibi iç kargaşa olacaksa hiç soyunmasınlar bu işe… Tek yürek olurlarsa % 12-13 bandında oy potansiyelini rahat yakalarlar. Ama nerede o birlik ve beraberlik?

*********

ABD ve DÜNYAYA ATTIĞI PANDİK

Yazının başlığı biraz  seksüel oldu ama başka türlü birilerine anlatmak zor. Amerika dünyada söz sahibi olmak için benim SADDAM’ın idamından hemen sonra yazdığım “sıra bize de gelecek AMERİKA BİZİ SİLAHLA DEĞİL KENDİNE HAS   İÇ KARGAŞA yaratarak delmeye çalışacak” diye yazmıştım.

Geçtiğimiz  gün SONER YALÇIN “Amerika’nın tek dünya projesi iç savaş çıkarmaktır. CİA ajanı SCHEUER böyle bir açıklamaya alenen yaptığını  yazdı. Hangi ülkede iç kargaşa varsı hepsinde CİA’nın parmağı olduğu apaçık ortada… Bunlara dostum, postum demek kendi topuğumuza sıkmaktır…

*********

EVİNE DÖN

Devlet bey mi dedi yoksa kulağına mı fısıldandı. Sn Erdoğan’ın bir projesi mi? AKP+MHP+İYİ P= CUMHUR İTTİFAKI mı? Kökten Ülkücü ENGİNYURT’u partiden atacaksın, sonra İYİ Parti’ye gel diyeceksin. Buna çocuklar bile inanmıyor…

Devlet bey kendi başına içinden çıkamayacak bir çorap ördü. Allah Ülkücü kardeşlerime sabır niyaz etsin…

********

BÜYÜTEÇ

Ayvalık Cunda’da WİNDSURF okulu açılmış. Büyük küçük herkese açık bir spor okulu. Yıllardan beri Edremit yönetimlerine sunduğum bir öneriydi. Daha 10 gün öncede yazdım. Ne kürek takımın var, ne yüzme takımın var, ne surf takımın var ne yelken eee sonra KÖRFEZ insanıyım diye orta yerde geziniyorsun geç bi kalem. Türkiye haritasın bir bak kocaman bir EDREMİT KÖRFEZİ yazıyor değil mi? OKU BAKİİM !!

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Bu bir siyasi rüşvettir”

By. AKP Edremit Meclis üyesi  M.TUNA

Bizden not: Sayfamın  başyazısını tekrar okuyun, lütfen.

********

ÇÜŞ

Murat Övüç isimli homo bir şarkıcı sahnede  Yeşim  SALKIM’a küfür etmiş. Ve de sıkı durun  mekandaki herkes alkışlamış. Bu sözde şarkıcıyı mı ayıplarsınız yoksa alkışlayan koyun sürüsünü mü?

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Narsist sevilmemekten şikayetçidir.

CLEMENT ROSSET

368 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar