Uður TARIMAN
12 Ağustos 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.08.12  09:50:55

MAFYA…

Geçtiğimiz gün de yazmıştım. Çeşme Alaçatı’da mafya terör estiriyor başlıklı ulusal yayın üzerine… Konu İçişleri  Bakanlığı’nın ilgi alanı falan diye.

Mafya, dünyanın her ülkesinde çok daha etkili bir sektör halindeydi. Sanayi ve ticari hayatta da hakimiyetleri sayesinde zamanın para  tanımı ile milyarder sonra trilyoner olmuşlardı. Acımasız zayıf olan her iş yerini ellerine geçiren, örümcek ağından beter ağ ören tipler.

Dünyada ün salanlar arasında; Salvatore Lucania, Al Capone, Navarra, Salvator Greco, Vito FERO, L.Leggio gibi öne çıkan çoğunluğu İTALYAN kökenli mafya babaları vardı. Bunlara özenen Türk mafya babaları arasında öne çıkan isimler arasında; A. Çakıcı-Hüseyin Baybaşin-Nuri Ergin-Kürşat Yılmaz-Sedat PEKER –İnci baba -Hadi Özcan-Hüseyin Saral-Dündar Kılıç-İdris Özbir gibi öne  çıkan isimlerdi. Aralarında yaşayanları var.

Mafya… Çok büyük bir sektör. Şimdilerde silahsız Mafya babaları türedi. Türedi ama bunlar MAFYA  ÜNVANI ile anılmıyorlar… Çalışma metodları aşağı yukarı  aynı ama silahla işleri olmuyor. Aralarında hindi gibi kabaranlar var ama, para elden gider polislik, adliyelik olmayalım neme lazım diyerek kendilerini dizginliyorlar… Siyasi güçleri kullanarak kendilerini de siyasetçi yapanlar, sözde yasal yollarla menfaat sağlayabiliyorlar yani bir nevi MAFYA  metodu… Günümüzde pek moda haline gelmiş metod yani… Bunlara bu imkanı veren yasa boşluklarıdır… Mesela ülkemizde bir İHALE  yasaları ya da metodları vardır. Nasreddin Hoca’nın türbesi gibi her yanı açık bir yasa. Al papazı ver kozu hesabı. Parayı veren düdüğü çalar da denebilir. Mesela DMO‘nun İHALELERİ. Sözde devlet kurumlarına  hesaplı her türlü ürünü satan resmi kurum. Piyasadan en ucuzunu alır, kurumlarda ucuza aldık diye  mecbur bırakılır buradan temin etmeye. Kurşun kalem mesela Kalem tıraşa sok dibine kadar çevirirsin. At çöpe bu kar mı zarar mı ? Bu sistemle çok büyük paralar vergisiz kazanabiliniyor.

Mesela, Türkiye deki GÜMRÜK kapıları. Silahsız Mafyaya en güzel örnektir. 50 yıldır aynı tas aynı hamam… Mesela, Devlet ihaleleri  taraf olan bir iş dünyasına göre şartname hazırlanabiliyor. Mesela Belediyeler saymakla bitmeyen açık kapılar bugünkü Türkiye de silahsız MAFYALIK dimdik ayaktadır.

Alaçatı’daki son silahlı mafya olayının üzerine gidilmezse, silahlı mafya HORTLAR ve 70’li yıllara döneriz…

Dündar Kılıç ve İnci babayla tanışmışlığım vardır… Dündar Kılıçla İstanbul Tophane’deki Mumhane  sokağındaki mekanında bin bir güçlükle sohbetim olmuştu. İnci Babayla Ankara Çankaya’daki lüks ofisinde  PRİNHALI Akvaryumunu hiç unutmam. Ceza vereceği birinin kolunu bu akvaryuma sokar ve kolsuz, ya da elsiz bırakabilirdi… İyi bir tarzı da yok değildi İnci babanın Her Cuma ofisinin hemen yakınındaki cami de namaz sonrası ihtiyaç sahiplerine zarf içinde para dağıttırırdı…

Babalar ! bazı konuları aralarında paylaşırlardı bölgeleri vardı. Boğazda MALBUŞ BOXları yüzerdi sözde yakalananlardı ama onlar yemdi. Tekne yakalatılır ama esas büyük parti başka yoldan karayolu ile girerdi. Rahmetli Dündar Kılıç bazı taktikleri söylemişti. Bu Mafya modeli  resmen ve alenen icraatları olan sektördü ! Şimdiki silahsız MAFYA  ile aralarındaki  fark, birileri kelle koltukta can ve mal kayıpları verirlerdi. Şimdikilerde öyle bir korku yok. Sözde  Yasal yollarla halkın cebinden çalınan  tam anlamıyla haram para kazanmak…

*******

ALİ BABACAN

Geçtiğimiz yıllarda devlet kasasını yöneten bir  üst düzey bürokrat. Geçtiğimiz akşam bir tv kanalına yaptığı açıklamada Merkez Bankası rezervinin tam takır olduğunu rakamlarla açıkladı… Devlet yönetimi yok öyle bi şey Merkez Bankamızdaki rezervimiz aslanlar gibi dimdik ayakta diyor. Kime inanacağız…

Hürriyet gazetesindeki bazı STK Başkanlarının açıklamalarını okuduğunuzda nerede ise Avrupa’ya meydan okuyacak bir ekonomik çizgideyiz. Bu STK ların ünvanlarını okuyunca, moralmanımız sıfıra iniyor. Çünkü hepsi İktidar yanında olan STK lar, kim bu açıklamaları yapanlar buyurun;

-İTO başkanı

-TİSK Başkanı

-ATO Başkanı

-İSTİB (İst. Ticaret Borsası) Başkanı

-ASKON (Anadolu Aslanları Derneği)

-TOBB Başkanı

Hal böyle olunca, Babacan mı doğru söylüyor Hazine mi?

Babacan’ın çizgisinde açıklama yapan Davutoğlu da var.

********

EKMEKLE OYNAMAK

Günahların önde gelen bir maneviyat ve vicdan yoksunluğu… 26 yıl bu köşeyi yazmaktayım. İsim vererek  ya da amirine şikayet ederek kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Oynamak isteseydim liste uzun olurdu…

*******

İŞE GİRERKEN CV İSTENİR

Yani eski söylemiyle ÖZGEÇMİŞ. Ben özgeçmişimi bir kez yazmıştım ama okumayanlar olabilir diye yineleyeyim dedim…

-Haydarpaşa lisesi

-İstanbul İktisadi ve Ticari ilimler Yüksek okulu

-İstanbul yüksek gazetecilik okulu ( üç yıl)

-Ord. Yedek Subaylık

-Ses dergisi magazin muhabirliği

-Hürriyet gazetesi Polis muhabirliği (sayın Tantan Edremit’e geldiğinde gazetemize gelip benden kuracağı parti için isim talebinde bulunmuştu)

-Hazine Genel Müdürlüğü bünyesinde Amerikan İhtiyaç Fazlası Türkiye masası şefi olarak 7 yıl

-Profilo Holding Satış müdürlüğü

-Transteknik Holding Genel Koordinatör

Profesyonel olarak danışmanlıklarını yaptığım kurumlar hariç.

Ben bu yum be dostum, ya sen kimsin? .

Hani bi şarkı var ya, ”yıkılmadım ayaktayım”

Ha birde  bazı firmalar, aileden de dem vurarak bilgi isterler

Hadi o konuda da bir iki madde ekleyeyim.

-Babam emekli Kurm. Albay

-Annem Yüksek Ticaret okulu mezunu

-Ağabeyim Em. Ulaşt,Yarbay

-Eniştem  Kurm.Albay New York askeri ateşesi 

Dahasını isteyen olursa anında bilgilendiririm.

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞ YER

“Buğdayda stokçuluk uyarısı”

By, Hürriyet gazetesi haberi

Bizden not: Keşke Konya ovası full olsaydı

…………………………

ÇÜŞ

Tam çüşlük bir açıklama ”Maskeyi yere atanı Kamu denetçiler

Derneğine şikayet edin”

Güler misin ağlar mısın? Yahu kimi kime şikayet edeceğimizi şaşırdık. Muhatap yok ki şikayet edelim. Bu STK’yı nerede bulacağız? Zabıtaya söylesem arkasını dönüp gidiyor. İyiden iyiye çarşafa dolaşan bir pandemi dönemi yaşıyoruz… Geç bi kalem.

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü pazartesi günü İKİZÇAY BÖLGESİNDE BÜYÜK BİR ATAĞA kalkıştı ve Ruhi Su caddesiyle Hamdi TÜRE caddelerin KİLİT Taş döşeme işlemlerine başladı. Toz toprak ve  mıcırdan kurtulan bölge insanları Bayram ediyorlar.

………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Musluktan su akmayınca yağmur duasına çıkanlara acıyorum

O.U.T

…………………………………………………

BİR NASİHAT

Nasihatlar insanoğluna iyi yol gösteren bir pusuladır. Mesela “geldiğin yeri unutma” FENA BİR NASİHAT MI?

 

322 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar