Uður TARIMAN
8 Eylül 2020 Salı
Tarih : 2020.09.08  09:20:48

KIRK YILLIK KANİ, OLUR MU YANİ?

Kafa kağıdı değişse  bile, kafa içindeki değişmez. Böyle gelmiştir ve de böyle gidecektir. Bu başlık ve içeriği, 06 Eylül Pazar günü Rahmi Turan’ın yazdığı fıkrayı okuyunca çağrışım yaptı.

Fıkramı belki okumamış olabilirsiniz diye aynen aktarayım dedim. Buyrun;

“Ülkenin birinde, önemli bir bakanlığın kapısı bozulmuş. Tamiri için yasa gereği  iki marangoz çağırıp ihale açmak gerekiyor.

İki marangozu davet edip, fiyat araştırması  yapıyorlar. Görevli kişi birinci marangoza soruyor

-Böyle bir kapıyı kaça yaparsın?

-500 DOLARA YAPARIM

Görevli kişi ikinci marangoza dönüp ona da soruyor

-Sen kaça yaparsın?

-2500 dolara yaparım.

Görevli şaşırıyor

-Nasıl yani Yahu bu adam 500 dolara yaparım diyor da sen nasıl 2500 dolar dersin? Böyle kazık olur mu?

-Öyle demeyin sayın efendim bunu içeride sizinle özel olarak konuşalım

Yan odaya geçiyorlar

-Muhterem efendim, 1000 dolar ben alacağım, 1000 dolar siz alacaksınız, 500 dolarda içerideki marangoza verip kapıyı yaptıracağız.

Sonuç: ihaleyi ikinci marangoz kazanıyor.

Ve fıkra Amerika’da geçiyor ama sanki bizim ülkemizden çalınma gibi geldi bana. Malum ülkemiz de ihaleyi alıp, elini sürmeden başka bir firmaya devredip açıktan 3 bin lira kazananlar var gibi gibi.

Bu durum ülkemiz de sektör haline gelmiştir. İhale deyince 38 saat gece gündüz düşüneceksiniz, değil mi ya..?

*********

GORANA…

Gandırılıyoruz gibime geliyor. Her akşam ana haber bültenlerinde turkuaz renkli tablo  verilerine bakınca,  iki üç hafta öncesi oh be yendik! Oh be başardık diyorduk, aa bi baktık iki üç gün sonra GORONA  birader, “şişştt ben ölmedin len ahan da buradayım” diyerek yumruğunu masaya vurdu.

İmdi yine başa döndük ve saç baş yolmaya başladık. Geçtiğimiz Pazar günü Yılmaz Özdil köşe yazısında Prof. Dr. Ahmet SAMTIK’ın korkusuzca  tüm gerçekleri tüm çıplaklığıyla açıklamasın yayınladı.

Prof. Satık’ın demesine göre  vefat sayısı 20 binin üzerinde. Çok uzun bir bilimsel yazı tam sayfa yayınlandı. Bu tam sayfayı okuyunca tam sayfa olarak GANDIRILDIĞIMIZI anlamış olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gün aşırı vatandaşları uyarıyor. Düğün dernek mesafe falan diye tembihatta bulunuyor ama AKP bir vekil 1500 kişilik düğün görüntüleri Pazar akşama haber bültenlerinde yayınlandı. (yandaşlar yayınladılar mı bilemem)

Bu görüntüleri izleyen düğün eşiğinde bulunanlar “yahu bizim başımız kel mi vekil yapıyorsa ben niye yapmayayım, onun dokunulmazlığı sadece Mecliste geçer” deme haklarını saklı tutarlar elbette. Baş onu  yaparsa ayağın suçu ne?

Bu vekil, önce Cumhurbaşkanı olarak, sonra partisinin Genel başkanı olarak sn. Erdoğan’a meydan okur gibi tavır takınmıştır. Son bir hafta içinde düğünlere gelen yasaklar nedeniyle sadece Edremit’te 30 civarında düğün ertelendi… Boynumuz kıldan ince diyen yurttaşlar düğünlerini ertelediler. AKP  vekili olmuşun da ne olmuşun be kardeşim.

*******

BİR 6/7 EYLÜL DAHA GELDİ VE GEÇTİ

68 kuşağı olup, İstanbul’da yaşayanlar, cehennem azabını yaşadılar. Ne kadar gayrimüslim varsa evleri, mekanları darmadağın edildi ateşe verildi, tecavüz ve çok  gayrimüslim öldürüldü.

Türkiye Avrupa tarafından büyük para cezasına mahkum edildi. İstiklal caddesinde sağlam bir tane mağaza, dükkan kalmadı. Ortaköy keza Kiliseler ateşe verildi. Bu hareket yine dış güçlerin düdüklemesiyle oldu… Ben ilkokul 5 e gidiyordum ve Beyoğlu’nda oturuyorduk. Babam subay olduğu için resmi elbise ile oturduğumuz apartmanın kapısını tahta masa ve iskemleyi koyarak silahını da masanın üzerine koydu en azından 40/50  gayrimüslümün hayatların kurtardı.

Bu tür olaylar hangi ülke olursa olsun son derece tehlikeli hareketlerdir… Dış kışkırtmalar dışında YOBAZ, ZIR CAHİL KESİMLERE DE DİKKAT EDİLMESİ kaçınılmazdır… Türkiye’de cemaat, tarikat vs gibi dinimizde mevcut olmayan  topluluklar men edilmeli…

*********

EDREMİT İŞ ALEMİ

1-Her ne kadar ekonomi darboğazında yaşıyorsak da bazı cesaretli iş insanlarımız yeni atılımlarda bulunuyorlar.

Yiyecek içecek sektöründe yeni bir mekan açıldı. CENNETAYAĞI istasyon caddesinde GUEST GARDEN cafe & KİTCHEN  iş dünyasına dalış yaptı. Görselliği bir başka güzel ama, mutfak bir harika. Gurme değilim ama gerçekten sundukları kahvaltı 5 yıldızlık bir emek ürünü. Çocuklar unutulmamış, onlara ayrı bir dünya da yaratılmış. Özellikle börek, reçel çeşitleri yanı sıra kaymaklı bal sunumunu da unutmayın…

2- Akçay’ın simge isimlerinden DİVA KUYUMCULUK  yine Akçay’ın İKİZ ÇAY MAHALLESİNDE AYNI İSİMLE DİVA  emlak danışmanlık ofisini hayata geçirdi. Teknoloji kullanılarak kiralık ve satılık mülk  arayanlara iyi bir dost. Kural neyse o düsturu ile yola çıkmış. İskender Kardeşim eski bir dostumdur…

********

HEYBELİADA VEREM HASTANESİ

Benim İstanbul yaşamımdaki adı böyleydi. Çam ağaçları ve Marmara denizinin ortasındaki HEYBELİADA‘da, binlerce insana hayat verdi. Şimdi kalkmışlar burasını da DİYANETE  verdiler.

Bu DİYANET sanki emanetçi dükkanı gibi oldu. Bu hastanede şimdi İslami eğitim verilen bir okul gibi yapılacakmış. Yahu önce siz İSLAMI ÖĞRENİN… Hacılar şıhlar, liderler! Ayağında donu olmayan, yağlı ağzını koluna silenleri önce ortadan kaldırın sonra İslami eğitimden bahsedin. Yersen diyorsunuz ama yemiyoruz be kardeşim… Yemiyoruz. Yangından mal kaçırır vari böyle işleri yemiyoruz…

******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Aileler ortak öğretmen  tutuyor”

By. Hürriyet gazetesi haberi

Bizden not:  Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Nokta

……………………………..

ÇÜŞ

POMPALI cinayetleri GORONA ile yarışıyor. ENSAR AYTEKİN Vekilimize  hitaben bu köşeden bir yazı yazmıştım. Yerel gazeteleri okumadıkları gibi kendi seçim bölgelerinde ne oluyor, ne bitiyor haberleri

onun için yok… Sadece bir iki kahvehane ziyareti, selamlaşma. Mecliste önerge verin dedik

Pompalıları ülkeye nasıl giriyor dedik. Yakalanan pompalılar  İMHA MI ediliyor, yoksa depolanıyor mu dedik. Arttırılan ruhsatlı silah, mermi sayısının arttırılma nedenini sor dedik.

Bu arttırılan mermiler nereye sıkılıyor, sor dedik…

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

HADİ Bİ DAHA YAZAYIM. KARPUZ VAA, HURDACIII. DOMAT VAA... BOZUK ARAÇ HOPARLÖRÜYLE beyinleri  salak eden bu gürültü ne zaman, kim

tarafından bitirilecek?

……………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Baskı  yönetimi yok eder

ATASÖZÜ

………………………………………

SÜLALE BELEDİYESİ

Horasan belediye başkanı, kardeşini personel müdürü yapmış. Yeğeni özel kalem müdürü, amca oğlu mezarlık müdürü, Yeğeni personel  ve 16 akrabası  belediye görevlisi olarak çalışıyor. Yandaş medya böyle  hareketleri yazmaz. Yazana da mok atarlar… Bu işi muhalif belediye yapsa tefe koyarlar. İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş kadrosu var, ne iş yaparlar nasıl merak etmem?

 

457 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar