Uður TARIMAN
11 Eylül 2020 Cuma
Tarih : 2020.09.11  09:38:18

ENSAR AYTEKİN’DEN  SORU ÖNERGESİ

Benim defalarca yazdığım, POMPALI  tüfekler ülkeye nasıl geliyor, kaçak getirenler nasıl getiriyor? Kaç adet ruhsatlı pompalı tüfek var? Ruhsatlı silahların mermi payları neden arttırıldı, fazlalar kime sıkılıyor?  gibi sorularımı okumuş ve İçişleri Bakanının yanıtlaması için  yazılı olarak talepte bulunmuş.

Aytekin’in soruları şöyle:

-  2010-2020 yılları arasındaki kamu  görevlisi ve özel şahıslara verilen ateşli silah ruhsatı  (bulundurma, taşıma) sayısı nedir?

- Bu sayının  illere göre  dağılımı nedir?

- Bu sayının silah türlerine göre  dağılımı nedir?

Sayın Aytekin  gibi biz de bu yanıtı beklemekteyiz. Ancak sayın AYTEKİN pompalı tüfeklerin ülkeye kaçak olarak nasıl girdiğini sormamış…

*******

DEVE GÜREŞLERİ NEREDE YAPILACAK?

Altınoluk’a giderken Güre’yi geçer geçmez  Karayollarının açtığı devası çukuru SAKA  yönetimi değerlendirmiş ve burada DEVE GÜREŞLERİ  yapılır olmuştu. Karayolları şimdi burada kendi bünyesi çalışanları için devasa bir DİNLENME TESİSİ  yapmaya başladı… AKP  yönetimi  birkaç yıl önce ORDU  kamplarına göz dikmişti. Ne gereği var gibilerinden, o halde şimdi TCK’ya da dese ya ne gereği var diye… Tek yer var deve güreşlerinin yapılması için.

 YUNUS BOZBEY’in  yaptırdığı GÜMRÜK’teki ARENA…

*********

EDÇEP

Çevre platformunun yöneticisi KUBİLAY  SAYGIN ÖZTÜRK gazetemize gelerek, derin bilgiler aktardı. Edremit’in alt yapısının ne felaket bir durumda olduğunu gözler önüne serdi. ÖZTÜRK  “bu durum BBB’de aşar, Çevre BAKANLIĞI  bütçesinden büyük pay alınarak Edremit ALT yapısı  modern ve sağlıklı bir yapıya ancak kavuşur. Edremit’te  kokmayan bir bölge yok şu anda. Hep sorun, hep sorun” dedi ve bir şey söyledim, bin ah işittim inanın. Öztürk Edremit için  alt yapı bilgi hazinesi. Neden böyle STK‘ları dinleyerek bir olunmuyor?

*********

EYBEK BÖLGESİNE PERVANE !!

Pervane diyerek dalga geçmek zorunda kaldım, mazur görün... Suyunu kana kana içtiğimiz EYBEK bölgesine yabancı sermayeli  RÜZGAR ENERJİSİ  için PEVRANELER !!  konacağı ağızlara düştü. Bu rüzgar güllerinin yapımı için binlerce metrekare toprak bu firmaya teslim edilmek koşulu teknik olarak şart.

Altın, gümüş, falan felan için KAZDAĞININ  kazılmadığı  yer kalmadı binlerce ağaç telef oldu. Yağmur yağmıyor. Orman olmayınca yağmuru çok bekleriz. Madra dağına da el attılar orası da kazılmaya başlandı. Allah sonumuzu hayır etsin, diyeceğim  ama RABBİM  akıl vermiş, izan vermiş, beynini iyi yerlere kullanmamızı öğütlemiş…

**********

DALYAN

Edremit’in denize açılan DEVASA  bölgesi. Zamanında ARITMANIN  bu bölgeye kurulması çok büyük hata. Yapılmış bir kere, şimdilerde arıtma yetersizliği çekildiği için BBB, İLAVE HAVUZ YAPACAKMIŞ.

Bu da eyi güzel  ama BBB, ARITMANIN dışında kalan toprakları satacağını ifade etmiş. Yani DALYAN  bölgesi yani ! denize açılan pencere de villalarla örtünecek gibi. Madem para yok  diyor Yücel başkan bu bölgeyi ucuz tarafından halkın faydalanacağı bir  kocaman bir PARK  haline getiremez mi? Hayır satacak ve kumbaraya para konacak… Tee EDİP AGADAN BU YANA YAZIYORUM.

Edip  aga kaç gayme borç bıraktı? Kafaoğlu da yanıt vermedi. Yücel başkana sordun,

KAFAOĞLU’NDAN NE KADAR BORÇ KALDI? Yine yanıt yok. Yahu devlet sırrı değil halkın parasının hesabını halka bildirmek zorunluluğunuz yok mu? Var… Eee o halde?

*********

SIR

Sır, hem yaşamımızda  sadece bizde kalması gereken, başkalarının duyulmasını istemediğimiz yaşanmış, söylenmiş olaylar silsilesidir. Bir de  madeni eşya üzerine devamlılığı sürsün diye yapılan teknik bir muhafaza olayı.

Birinci tarz, gün gelir su yüzüne çıkar. Hani derler ya Tarih bir gün olur yazar diye. Aha da öyle bi şey...

Mesela ben 25’li yaşlardayken gazetelere  düşen bir haber içimizi yakmıştı, Sultanahmet meydanında hasır örme oturaklarda oturup çay, kahve içilen mekanlar vardı. İşte o mekanların birinde iki arkadaş oturmuşlar çay içiyorlar. Karşıdan ağır ağır gelen yaşlı bir adamı gören bu iki arkadaştan biri yanındakine “bak şu gelen var ya, benim yerime 20 yıl mapusta kaldı, ben öldürdüm benim yerime yattı” deyivermiş. Arkadaşı  birkaç dakika sonra kalkıp eve ekmek götüreceğim diyerek. Doğru karakola gidiyor ve arkadaşını ihbar eder. Bu yaşanmış olaydır yıllardır hiç unutamam. Yani demem o ki hiçbir şey gizli kalmaz bir gün ortaya çıkar...

Şimdilerde, orta yerde, salına salına gezip tozanlar var ya onların tarihte gizli kalan yerleri de ortaya dökülecek. Namus belasına gardaş  şarkısı vardı CEM  KARACA’nın. Namus mamus bir yana dökülür orta yere piknik örtüsü gibi. Onun için ayağını denk alması gerekir birilerinin. Kaza ! belaya gerek kalmaz. Kazadan sağ salim kurtulursun ama kazanın bıraktığı izler dökülüverir…

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ukala olan SOSYALİST  olamaz

O.U.T

 

************

SAKAL

Ekranlara bak sakal, topçulara bak sakal, memurlara bak sakal, yahu bunlar birilerine şirin gözükme, çorbadan kaşıklama adına güzel olan suratlarını  teşbihte hata olmaz, Çarşamba pazarına çeviriyorlar.

Sakal bırakınca akılları sıra işleri düz gidecek, bütün kapılar açılacak. Dini kisve kullanılıyor.

Oysa İslam’da, türban, sakal, Cübbe, sarık  bir idol hale getirildi. Oysa İslam’da sembol;

-AHLAK

-ADALETİ

-AKIL

-İLİMdir… Asırlar önce  GİLLETE mi vardı? Derby mi vardı? Yoksa elektrikli tıraş makinesi mi vardı da bizim haberimiz olmadı?

Sakal bırakacağına, topçuysan topçu gibi ol. Aktörsen ortaya koyacağın sanatla ol. Asırlar önce türban mı vardı marka marka… Üstüne üstlük turban bağlayıp, kıçın neden açıkta geziyorsun? Suratın bir karış badana. Bu mu İslam?

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ahlat kaymakamı FETÖ’den açığa alındı “

BY: ajanslar

Bizden not:  Boy boy poz vermiş ileri gelenlerimizle.

Böyle pozları görünce arşivler ön plana çıkıyor. Fetö hala Devlet içinde görevde. Bu nasıl iştir anlamak mümkün değil.

……………………………………….

ÇÜŞ

Şen şakrak, şey keyfi yapanlar poz vermekten yorulmadılar. Dünya umurlarında değil. Ne gorona, ne savaş, ne terör, ne işsizlik, ne ekonomi. Bir elinde cımbız bir elinde ayna  tekerlemesini rahmetli bunlar için söylemiş. Bence bu tip olanlar ülkenin sırtında kambur olanlardır.

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

AKÇAY özellikle İKİZÇAY YÖRESİ KÖPEK İSTİLASINA UĞRADI. Zehirleyin diyen yok. Diyenlerin karşısındayım. Ama 150 bini aşkın nüfusu olan bir ilçenin  BARINAK GİBİ BARINAĞI  olması gerekmiyor mu?

………………………………………………….

SEKSOMANYAK

Beyinleri sadece uçkur bağını düşünenlerin sayısı tavan yapmış durumda. Ahlak, din, Allah korkusu nasihatlarda bulunan sözde salya sümüklü hocalar, SEKSOMANYAK  bir tabaka olduklarını artık gizlemiyorlar… Badem madem demeye bile utanmıyorlar… İstanbul’da İMRALI adasının hemen yanında bir hayır ADA  vardır. Buraya zamanında sahipsiz köpekleri atardı belediyeler.

Bu adayı diyorum, bu seksomanyaklara tahsis etsek birbirlerini şettirseler nasıl olur. Hiç olmazsa yavrulardan uzak olurlar.

 

320 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar