Uður TARIMAN
14 Eylül 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.09.14  10:40:41

FAZLA KONUŞMAYIN…

Eee sonra, evet bu cümlenin ardı, ülkede kimlerin sözü ön plana alınıyor? Bu cümle bu tehdit Erzincan’ın Kemaliye İLÇESİNDE MADEN ARAYAN BİR MADEN ŞİRKETİNİN YÖNETİCİSİ devam ediyor bu sözde yönetici. FİMAR MADEN ŞTİ.

Biraz daha direnirseniz buraya biraz sonra 200 asker dikerim” Dikkat beyler, Dikkat AKP iktidarının muhterem sevdalıları…

Ve  bu ülkenin;

MİLLİ SAVUNMA BAKANI

GENELKURMAY BAŞKANI

ORDU KOMUTANLARI

Vee İÇİŞLERİ BAKANI…

Sizden bir tek cümle çıkmadı. Bu ülkenin  ASKERİ sadece bu ülkenin BEKASI için, bu ülkenin düşmanlarına karşı koymak için vardırlar.

Bu ülkenin askeri ne idüğü belirsiz bir maden şirketinin  GÜVENLİKÇİSİ DEĞİLDİR. Bunu bu  kafadaki insanların kafalarına vura vura öğretmeniz gerekmiyor mu?

Benim, MEMEDİM  bu iğrenç kafalılara bekçilik için yetiştirilmiyor.

Benim Mehmed’imin onuru, haysiyeti var.

Benim ülkemin askerinin üniformasının  gururu var.

Hepiniz bu  harekete ses çıkartmadığınız sürece, kusura bakmayın ben, sizin makamınıza saygı  duyarım o makam Türkiye’nin dir. Amma velakin sesiniz, soluğunuz çıkmazsa şahsınızı o makamın başı olarak görmekten hicap duyarım…

Ha  TÜRK ordu mensubunun başına çuval geçirmiş ha Memedimi özel güvenlikçi olarak görmüşsün. Bir ithal  bir yerli…

********

BEKÇİ BABA

Kaç yüz yeni genç BEKÇİ ALINDI? Bilemem. Kaç para maaş alıyorlar bilemem. Tahsilleri, kültürleri nedir bilemem. Amma velakin ben Akçay’da bir kez bekçi gördüm o da Cuma pazarında, bir polis aracının şoförlüğünü yapıyordu.

Akçay sokaklarında bir tek bekçi görmedim. Onlar da herhalde polisler gibi sadece araç içinde mi görev yapmaktalar. Mesela Akçay’da bazı çocuk parklarında  sabaha yakın saatlerde, neler olmakta?

Bunlardan bir tanesinin haberi var mı? Bekçi araçla gezecekse kıyıda köşede olanlardan nasıl haber olur?  Bu kadro bizim bildiğimiz halkın huzuru güveliği için yıllar önce oluşturulmuş bir devlet güvenlik memurlarıdır…

Araçtan inmeden, hatalı park eden araç sahibinin  GÖRÇEK  sistemiyle fotosunun çekilmesinden farkı vardır. Huzur ve güvenli uyumamızı sağlayacak kadrodur. Bilmem anlatabildim mi?  Yeni bu kadronun oluşum nedeni  nedir?

*******

CHP EDREMİT

İlçe teşkilatı yenilendi. Söylendiğine göre yeni ilçe başkanı genç olmasına rağmen birikimi olan bir yeni nesil siyasetçi olduğu ifade edilmekte.

Tanışmışlığım yoktur. Ne zaman, nerede siyaset yapmıştır bilemem. Edremit CHP’yi toparlayacak birikimi ne boyuttadır bilemem… İlçe Başkanı olarak, belediye meclis üyeleri üzerinde etkinliği olabilecek midir bilemem.  Edremit CHP’Yİ TOPARLAMASI için YÜREKLİ  OLMASI KAÇINILMAZDIR. Taban ne yazık ki birikimli değil. İdeoloji zayıf. Nice mahalli seçimler nice ilçe başkanlığı seçimleri gördük, tabanın durumunu da  uzaktan şöyle bir izlemişliğimiz var. Yeni  İlçe  Başkanının  işi zor.

Kanka, gardaş, benden, senden, ondan tanımlarını bir kenara bırakıp, CHP ideolojisini hayata geçirebilecekse iş yapar…

Ne zaman gazete ziyaretlerine başlayacak onun bileceği   iş…

*******

BAKİRE

Ey Diyanet, ey trilyonlarla oynayan dini bilgileri genç nesile en doğru şekilde ulaştıracak olan kurum. Şaşalı yaşamı bırakta bak Cübbeli ne diyor sen ona ve onun gibilere nasıl bir tavır takınman gerekiyor onun peşine düş. Ne demiş sahtekar CÜBBELİ ?

“bakire olarak ölen kadınlar Şehitlere ikram edilir”.  Be utanmaz, be şarlatan, kim gitmiş öbür dünyaya da sana MAİL  atmış. Bu gibi sahtekarlara müritlik yapanların bu dünyada yerleri yok ama birilerinin oy potansiyeli olarak gördükleri için  krallar gibi yazlıklı, kışlıklı evlerde oturup, sadece halveti düşünmekteler. Bu gibileri sadece ve sadece Rahmetli ATATÜRK  susturmuştu. Şimdi bunlar o susturulmanın acısını çıkartıyorlar akılları sıra. AB, BİZİ NEDEN ALMIYOR? NEDEN ALSIN BE KARDEŞİM BÖYLE  insana benzer domuzlar varken…

Demek oluyor ki bu ve aynı kafada olanlara “len yok öyle cennette huri muri bak işte kitapta ne yazıyor” deseler anında ATEİST olurlar… Kafa bu kadar çalışır yani.

********

SEN NEYMİŞSİN BE  DEVLET BEY

Bir soru önergesi veriliyor. Deniliyor ki “Türk Telekom’un 20 milyar dolarını çalıp kaçan KATAR’LI iş adamı için soru önergesi AKP  ve MHP  oylarıyla reddedildi…

Devlet bey haklı. Yürümeye mecali kalmamış bir insanın,  beyin damarları da hasar görmüştür. Yapacak bi şey yok…

********

2020

Edremit’te 2020’nin ilk 6 ayında 1671  EV RUHSATI VERİLMİŞ. Toplam konut olarak 3000 konuta tekabul ediyor. Allah’ın bahşettiği güzellikler, bölgemizde yaşamak için ülkenin her bölgesinde yaşam talebi gelmekte. Hal böyle olunca DEVLET  bu bölgeye el atmalı ALT YAPI için ne gerekiyorsa yapmalıdır.

Kullanma suyu, atık su arıtma,  gibi yaşam koçları ! ön plana alınarak yatırımlar acilen yapılmalıdır.

Bu konu İLÇE BELEDİYESİNİ DE AŞAR, BBB’yi de. Bu hizmetler Bakanlık tarafından icra edilmeye mahkumdur… Hizmetin  ROZETİ OLMAZ… Edremit körfezi her güzelliklere layıktır…

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Muharrem   İNCE. Türkiye turuna çıktı ama hiçbir kanalda görüntüsü yok”

By. Bazı CHP’liler

Bizden not:  Uzun ince bir yol. Ama yavaş atın çiftesi diyenler de var.

………………………………………

ÇÜŞ

“Gorona olsan bile işe geleceksin”. Bu emri görmemezlikten gelen bir

Devlet yönetimi GORONA’YI YE-NE-MEZ

………………………………………………..

BÜYÜTEÇ

DSİ’yi uykudan uyandıracak olana benden, bir baş sarımsak hediye. 40 yıl kokusu çıkmaz yani.

………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Garip kuşun yuvasını Allah yapar.

ATASÖZÜ

…………………………………………………..

29 EKİM VE GORONA

Temenni değil ama 29 Ekim günü GORONA  İSYAN BAYRAĞINI AÇIP

HÜCUM  eder mi acaba?  Hadi len girin evinize kafanızı çıkartmayın… Allah etmeye…

 

252 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar