Uður TARIMAN
15 Eylül 2020 Salı
Tarih : 2020.09.15  09:36:32

ALLAH AŞKINA GÜLDÜRLMEYİN BENİ…

Pazar günü, gorona bir yandan, geçim sıkıntım bir yandan kahır içindeyken, Hürriyet gazetesini  elime alır almaz, gözlerime inanamadım, bir daha bir daha okudum. Evet okuduğumu anlamışım. Haberin başlığı aynen şöyleydi;

SCOOTER’İN  ANAYASASI  GELİYOR”  Ve tabiî ki bu  anayasanın bölüm başlıkları da ihmal edilmemiş

Başlıklarda şöyle:

  • Azami hız sınırı 18 km/s olacak
  • Hız sınırı 50 Km/s olan yollarda kullanılamayacak
  • 16-18 yaş aralığındaki  olanlardan mobilet ve ya motosiklet ehliyeti istenecek
  • İki kişi kullanamayacak
  • Çanta harici eşya taşınamayacak
  • Yaya yolundan değil araç yolunun sağından gidilecek
  • Kaldırımlara rastgele bırakılmayacak, uygun park yerleri belirlenecek

Bu haber başlığı ve yukarıdaki maddeleri okuyunca bende ne GORONA  kaldı, ne geçim sıkıntısı. Köşeme çekilmiş gazete okumak  modundayken, gözlerimde yaş kalmadı gülmekten. Nuran mutfaktan duymuş gülmemi  “yahu Uğur kafayı mı sıyırdın” diye gürledi... Gel bak ne güzel bir haber okudum sana da okuyayım dedim. Okudum o da kafayı sıyırmışcasına gülmeye başladı.

Ben, bizi yönetenlere hayranım valla. Allah razı olsun bu bol sıkıntılar arasında vatandaşını güldürebiliyor ya aşk olsun. Bu  SCOOTER Anayasasını kim yazdı ise, hayatı scooter gibi kayıp gitsin inşallah.

Yukarıdaki Anayasa maddelerinin bugünkü yaşamımızla karşılaştıralım.

** Azami hız.18 km/s olacak. Cadde ve sokaklarımız Formula pisti gibi olmuş, haberleri yok

** Hız sınırı 50 km/s olan yollarda kullanılacak… Bu sınırı gösterebilen NOBEL  ödülü almalı Türkiye’de

**16-18 yaş aralığında olanlardan  mobilet ya da motorsiklet ehliyeti istenecek. Cadde ve sokaklarda ehliyetsiz motorsiklet kullanıcıları cirit atıyor bundan da haberi yok

**İki kişi kullanamayacak… Cadde ve sokaklar bir motorsiklete ailece 5 kişi biniyor, görevlinin önünden bile geçiyor ama bu Anayasayı yazanın haberi yok.

**Çanta harici eşya  taşınmayacak… Cadde ve sokaklar motorsikletli evden eve nakliyat yapanları da görmemiş muhterem

**Yaya yolundan değil araç yolunun sağından gidilecek. Araç yolu ile yaya yolunu ayıran bir sistem var mı diye araştırmadan yazmış mübarek.

**Kaldırımlara rastgele bırakılmayacak, özel park yerleri belirlenecek. Ahan da burada dur be mübarek. Kaldırımın tarifini yap önce. Kaldırımın üstü kime, altı kime ait onu eyi belirle önce. Sadece Edremit’i baz al bak çıkabilecek misin işin içinden? Yılların çözüm getirilemeyen sorunu.

Cadde ve sokaklar dükkanların, oturak,  pet şişe, motorsiklet, Flama ile işgal edilen kaldırım altı ve üstü. Binlerce kez yazdım 26 yılda… Zabıtaya sorduğumda, KALDIRIM ÜSTÜ BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA, KALDIRIMIN ALTI POLİSİN SORUMLULUĞUNDA. Eyi be kardeşim o zaman çözün herkes sorumluluğunu bilsin dedik mümkünatı yok çözemediler, çözmek istemediler. Ne halka kaldırım kaldı, ne park yasağı olmayan yere aracını park etme  HAKKI…

Polis kaldırım altını işgal edenlere HAYIR OLA demiyor. Zabıta  OO BİRADER HALK NEREDE YÜRÜYECEK demiyor, diyemiyor. Eee sen kalkmışsın scooter’e kaldırım işgali yapmayacak belirlenen yere park edeceksin diyorsun… Bu talimatına  poposuyla gümüştür okuyanlar…

Yukarıdaki her madde, Temel fıkralarına, ya da Hoca Nasreddin fıkralarına cuk oturur… Araç içinde park eden aracın fotosunu çekmekle trafik nizamı yerine getirilemez.

Zabıtanın kadrosu mu eksik hayır, araç açığı mı var? Hayır

Polisin kadrosu mu yetersiz? Hayır. Araç sıkıntısı mı var hayır.

Eee o zaman sıkıntı nerede kardeşim. Kalkmışsın SCOOTER anayasasını yazıyorsun.

*********

GERİ VİTES

Sokak jargonunda, söylediğinin arkasında durmayıp, yan çizen, söylediğini inkar edenler için söylenen ARGO  vari bir sözcüktür GERİ VİTES.

Oruç Reis gemimizi Antalya limanına  çektik. Oysa “milim geri adım atmayacağız, hakkımız olan sondaj ve aramalarımıza devam edeceğiz” denmişti… Notumuz kırıldı. Sınıfta kaldık. Bizim gençliğimizde lisede 2 yıl üst üste sınıfta kalırsan eğitim hayatın kökten biterdi. Bunun adına BELGE almak  OLARAK KULLANILIRDI. BELGE ALDIK  be kardeşim. Çok üzücü bir olay. V şeklinde bir kağıt üzerine yazılmış belge yani.

********

BAŞARAMADIĞI İŞİ HALKA YÜKLEME SİSTEMİ

Bu sistem AKP iktidarının en başarılı olduğu bir sistem. Aha  işte bir tane daha. Testi + çıkanı eve gönder, eve gönderdiğin insanlar sokağa çıktıkları için şimdi akıllarına gelmiş ,devlete ait binalarda izole edilecekler.  3.180  lira ceza ödeyip haklarında adli işlem yapılacakmış… BIRAKMASAYDIN KARDEŞİM. Hani nerede o yeni yaptığınız PANDEMİ HASTANELERİ?  Hani nerede yüzlerce özel hastaneler? Özellerin paralarına kesersen, Şehir hastanelerin tabi ki yararlanacak ve kapılarını kapatacaklar. Sen beceremedin bu işi be usta. Acısını gariban halktan çıkarma bari de, gariban öldüğünde İMAM cemaate değil, meftaya sorsun “ey fani bize hakkını helal ediyor musun?”

Gorona için ilk günlerde özel mezarlıklar yaptık diye böbürlenmiştiniz, sahi nereye gömüldü binlerce mefta?   Yeni 100 bin üye kaydı yaptığınız o kişilere sorun bakalım GORONA mezarlığı illerde var mı DİYE? 

AKP iktidarı bugün seçim gibi seçim yapılsa sınıfta kalmıştır belgesini hak etmiştir..

*******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“mübaşir savcıyı kurşunladı”

By. Pazar günü Hürriyet gazetesinin manşet haberi

Bizden not. Leblebi gibi mermi, bayram hediyesi gibi silah dağıtımına göz yumarsan olacağı budur.

………………………………………………..

ÇÜŞ

POMPALI AV TÜFEĞİ  kategorisindeymiş. Tevekkeli değil dağlarda kuş kalmadı. Kalmayınca canı sıkılan sağa sola sıkıyor… Pompalı cep telefonundan daha ucuz.

Her eve lazım kardeşim. Canın sıkıldığı zaman çık balkona sık üç beş tane OH be, de!!

………………………………………………

BÜYÜTEÇ

AKÇAY, CUMHURİYET BULVARI VE BABALAR

Akçay girişinden Ziraat Bankası’nın önünde BULVAR  bu

babalarla ikiyi bölündü. UĞUR MUMCU  caddesine dönecek olan araçlarla, Akçay’a inen araçlar kafa kafaya geliyor. Trafik tıkanıyor, hangi akla hizmet bu bölünme yapıldı anlamak mümkün değil. ŞEHİR PLANLAMACISI  var mı bilemem ama varsa planı da yanlış babaların varlığı da…

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Metrekareye düşen cahil sayısı, virüsten daha çok

Face yazısı

……………………………………..

KEMAL BEY, KEMAL BEY

Hep yazıyorum, sen o koltukta oturduğun sürece yazacağım. Ya tabanına hakim ol, ya ol!

…………………………………………………..

ALKOL VE KE DE VE, VE DE Ö TE VE

İndir bak bu  VE’leri  gorono morana kalıyor mu orta yerde. Her yer mis gibi olur.

 

 

 

258 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar