Uður TARIMAN
16 Eylül 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.09.16  09:37:34

BBB VE EDREMİT

Edip Uğur dahil BBB  Edremit’i üvey evlat görmeye devam ediyor. Yücel Başkan bu sıkıntıyı bir nebze olsun kırar gibi  kıpraşmalar yapıyor ama yeterli mi? Kesinlikle hayır. 2018 yılında iş başında olan KAFAOĞLU  parayı bastırıp Hürriyet gazetesinde yatırım haberlerini duyurmaya çalıştı. Bu haberlerin içeriği, okunduğunda ÜVEY EVLAT  tanımında ne kadar haklı olduğumu anlamıştı herkes. Bu parayı yaptırılan yatırım haberleri içinde tek satır EDREMİT  adı geçmiyordu. Oysa Balıkesir’in ikinci büyük ilçesi denmekte, bizi tanıştırırlarken.15 Eylül Cumartesi günü yayınlanan bu  Hürriyet eki sadece  KAFAOĞLU’NUN KENDİ REKLAMIYDI. Tabii halkın parasıyla yaptırılan  haber. Edremit  büyük göç alan bir ilçe, geçtiğimiz gün EDÇEP’in bir açıklaması vardı aynen buradan da yayınlamıştım. 2020’NİN İLK 6 AYINDA 3000 KONUTA  ruhsat verilmiş… Bu sebeple BBB’nin Edremit’e özen göstermesi kaçınılmazdır.

ALT YAPI tee eskilere dayanan bir yapı durumunda. Kanalizasyon sorunu büyük. Arıtma yetersiz. Güre hala  kanalizasyonla tanışmadı… Akçay, şebeke suyuna KAVUŞUYOR  diye ortalığı velveleye verien Edip UĞUR, BU İŞ İÇİN TRİLYONLA konuşulan para harcadı ortada ne su var, ne çeşme! Defalarca sorduk Akçay halkı 2 yıl toz, toprak, çamur içinde yaşatıldı bunun hesabını kimse sormadı. Akçay’ın bir MENDİREK  ihtiyacı var dedik, 8 ay lodos fırtına esnafı ve halkı çok zor durumda bırakıyor dedik tık çıkmadı… Akçay’ın GÜMRÜK KAPISI VAR, TOKMAĞI  yok dedik tık çıkmadı. Hiçbir BBB’nı Akçay bir zamanlar KARTPOSTAL FENOMENİYDİ  neden şimdi MAVİ BAYRAĞI YOK DEDİK yanıt verebilecek yürek çıkmadı…

EDÇEP, YÖNETİMİNDE OLANLAR BÜYÜK BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİPLER  neden bir ortak komisyon kurulamıyor? EYBEK  tepesine rüzgar gülleri dikilecekmiş, büyük bir arazi bu işi yapana verilecek deniyor… Akçay’da onlarca dere pislik içinde bugün kokudan  ikinci maskemi takmak  gerekiyor bilemiyoruz…Yani uzun lafın en minnacığı havanda su dövmekle ne turizm olur, ne şehircilik. ŞEHİR PLNLAMACILAR  derneği var denmekte. Neden bu dernekle işbirliği yapılıp, kalıcı, ferahlatıcı bir işlemler zincirine  girişilmiyor?

********

UYUŞTURUCU

Son günlerde bu melanetle ilgili çeşitli kişi ya da kurumlardan açıklamalar yapılmakta. Torbacı, kullanıcı falan felan denmekte… Son yıllarda moda olan bir tanım var FALAN FELAN BARONU… BARON

Yani en tepe… Emrinde zincir oluşturmuş bir AGA… Eskilerde BABA  denirdi.

Uyuşturucu ile  mücadele etmek istiyorsanız, BARON’a ulaşacaksınız ulaşabiliyorsanız. Bu ülkenin genelinde olan bir teşkilatı mahsusiye. Baronun alt takımı var, onun da alta takımı var.

Çarıkla  gezen bir bakıyorsunuz, iki, üç yıl sonra beyaz çorap, laci elbise altında MERSO. Bakınıyorsunuz etrafına yahu bu kim diye. Yaşadığı il ya da ilçede söz sahibi bile olabiliyor. Ucundan ucundan siyasete bilem bulaşabiliyor… Geçtiğimiz iki üç yıl öncesi HAP, HAP, HAP  denmeye başladı. Okul öğrencilerine simit parası gibi parayla ufaktan ufaktan melanet çocukların kanına girdi. Bu haplar nasıl giriyor ülkeye, BAŞ BARON KİMDİR, ALT BARONLAR kimlerdir? Siz bunlara ulaşıp köklerini kazımadan, gazeteler demeç vermekle baş edemezsiniz…

Edremit’te Roman dernekleri açıklamalar yapıyorlar… Burada ROMAN  vatandaşların itilmişlikleri göz ardı edilmekte… Mesela ben, bir roman ailenin biri kız, biri erkek iki çocuğuna  burs aldım. Okudular fakülteyi bitirdiler, İş aradım nereye gönderdiysem kimse işe almadı. Şimdi her ikisi de Almanya da çalışıyorlar ve ana babasına para yardımı yapıyorlar. Roman olmak suç mudur? Onların da idealleri var. İşte örneğini verdim. İllaki sokağa bırakacaksınız, illaki harçlığını illegal yoldan çıkaracak ve terk edilmişliği  ne yazık ki  dilim varmıyor. Edremit’te hiç araştırma yaptınız mı kaç roman evladımız fakülteyi bitirip nerede iş bulabildi diye? Mesela babasının durumu iyi olan bir roman genci bugün babasıyla birlikte ticaret yapıyor. Hiçbir kötü alışkanlığı yok, gece gündüz ekmek peşinde.

Bir de bu madalyonun ters yüzü var. Büyükşehirlerde, ailelerin suçlu olduğu yerleşim  yerlerinde. Çocuklar aile denetiminden uzak. Ana ayrı telden çalıyor, baba ayrı telden. Çocuk nereye gidiyor, kimlerle arkadaşlık ediyor umurlarında değil ve bu tür ailelerin çocuklarının % 80’i hapları marka marka biliyorlar, telefonla ayaklarına kadar getirtebiliyorlar. Torbacıları bile onların kankası.

Uzun lafın kısası… Her il ve ilçe girişleri  aynı CORONA  kontrolü gibi her gün kontrol altına alınmalı. Mesela TORBACI  yakalanıyor, malın sahibi kim diye sorulmuyor mu? Onun aldığı yere sorulmuyor mu malı nereden aldın diye, soruluyor EEE  BARONA  giden yol nerede kilitleniyor?

Bana son günlerde yapılan konuşmalar açıklamalar kimse kusura bakmasın komik geliyor. Tulumbanın kolunu kırarsan  su çıkmaz kardeşim.

*******

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

UYAN BABAYA GEL

Argo jargonu

…………………………………………………

AKDENİZ

Batı dünyası bizi sadece EGE’nin bir kısmına mapus etme sevdasını alenen orta yere serdiler. Batının yanı sıra, bu işe MOSKOFU  da Suriye bahane ederek yanlarına çekecekler. Yani yalnız kalan bir ülkeyiz. Bir tek dostumuz yok. Hal böyle olunca silah alabilecek bir tek ülke kalmadı… Dış siyaset ile iç siyaseti birbirine karıştırdık. Dış siyaset bir ihtisas konusudur… Fatin Rüştü ZORLU  vardı bir zamanlar… Elekdağ vardı mesela… İşin acı tarafı FATİH  ALTAYLI geçtiğimiz gün tamamen bize ait olan Kaş’daki bir kayalıklara YUNAN  askerleri çıkmış. Savunma Bakanımız sadece üniforma değiştirerek poz veriyor ve sadece kendisini dikkate alan birkaç yüz AKP’liyi ikna ediyor. Biz şöyleyiz, böyleyiz… Oruç Reisi geri çektik YORGO  “HAH İŞTE BÖYLE AKILLI OL” misali açıklama yaptı… Çok eskilerde bir güzel TSM  eseri vardı “HERKES GİTTİ YALNIZ KALDIM MEYHANEDE”

********

POMPALI

Cübbeli bile diline dolabı “bazı tarikatlar birbirlerini öldürmek için silahlanıyorlar” dedi. İÇİŞLERİ BAKAN  beyden bu konuda tek kelime çıkmadı. Anayasa Başkanına kafa tutacağına, bu tür ihbarlara anında el koyda görelim. Senin asli görevin 83 milyon insanın güvenliğidir. Oyuncakçı dükkanında satılan plastikten üretilen tabanca tüfek gibi piyasada POMPALI SATILIYOR, hayırdır ya diyen yok… Sivil halktaki bu silahlanmaya neden sıcak bakmıyorsunuz eyy devletlüm…

                                                                       ….

DÜŞÜNCENİN LBİTTİĞİ YER

“Uzaktan eğitim başladı”

By. Ajanslar

Bizden not: Yahu siz Türkiye’nin tümünü

Büyük şehir falan mı zannediyorsunuz? Ülke de kaç  yüz evlat kar, kış, yağmurda kaç kilometre yol yürüyerek okula gidiyor. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

…………………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Güre iskele mahallesinde sular neden KIRMIZI  akıyor? Alt yapı diyoruz

Ama kimsenin umurunda değil… İşte foto gönderen bir ev hanımının karesi.

…………………………………………..

ÇÜŞ

Çiller’i sevmem ama, Çiller kadar olamadınız be kardeşim…

 

280 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar