Uður TARIMAN
18 Eylül 2020 Cuma
Tarih : 2020.09.18  09:32:58

RİZE’Lİ OZAN KADAR OLAMADINIZ…

Neden? Bakın bu Rizeli Ozan, yıllar önce nasıl döktürmüş önce onun birkaç mısrasını okuyalım. Bu dizeler sonraları türkü oldu ve THM’de hit türküler arasına girdi.

“ Mısırı kuruttun mi

   Anbarda duruttin mi

  Deden çarik giyerdi

  Bunları unuttun mi

               *

  Mısırın ekmeğini ederler saç altına

  Bizim sofrada misir benzer sarı altına

               *

Korko çorbası derler mısırın çorbasına

Benden selam olsun mısırın babasına

               *

Gardaş beşikte seni nenen donatmadi mi

Seni yaradan Mevla beni yaratmadi mi

                             **

Ben bu ozanın dizelerinin bir iki kıt’asını aktardım… İmdi bakın etrafınıza, dedesi çarik giyenler bugün nasıl böbürlenmekteler?  Haa diyeceksiniz ki “ne var bunda çalışmış, çabalamış bugünkü yaşantısına ulaşmış…”

Eyvallah, emme velakin, misir ekmeği ile karnını doyuran hem kendi  hayatını hem dedelerinin hayatlarını unutup, 5 yıldızlı otellerin yemeklerini eleştirmeye kalkarsa işte o zaman bu dizeleri yüzlerine çarpa hakkımız olmuyor mu? Ayakkabısının topuğuna basıp, soba borusu gibi zift haline gelmişliğini unutmamaları gerekir değil mi ya?

Bakın etrafınıza kaç bin işsiz, kaç bin çocuk hala GİSLAVET  modeli plastik ayakkabı giymekte…

Bakın etrafınıza, kaç  mısır yiyen bugün ŞUŞİ  lokantasındaki Suşiyi eleştiriyor.! Mazisini unutup, bugün kendini KAF DAĞINDA  görenlerin halları gelecekte nasıl olacak? Hem mazini unutacaksın hem, zoraki hile hurda ile bir yere geleceksin sonra başkalarının kuyusunu kazacaksın. Bu türkünün yanı sıra bir de TSM eseri vardır; “Maziye bir bakıver neler neler bıraktık” ama bu tipler, ne halk müziğinden, ne sanat müziğinden de nasiplerini almamışlardır. Günü birlik yaşam onlar için NOBEL ÖDÜLÜ gibidir.

Bu tiplerin tek  tutkuları vardır. Parayla orgazm olmak. Ne kendi çevresine, ne etraflarındaki insanların sorunlarına yönelik yaşamazlar…

Konu uzun. Bu tipleri uzun uzun yazmaya da gerek yoktur. Sadece RİZELİ OZANIN  dizeleriyle gönderme yapın yeter.

Mısırı duruttun mi?

Anbarda kuruttun mi

Deden çarik giyerdi

Bunları unuttur mi?”

********

SAĞIR İSMET…

Sağır İsmet’in  ülkesi için verdiklerinin trilyonda birini verebildiniz mi acaba? Hangi şartlarda, kaç düvelle mücadele eden SAĞIR İSMET’i ağzınıza alma hakkına sahip değilsiniz.

LOZAN’ı daha birkaç ay önce yerle bir edip, “bizi gavura teslim ettiler” diyen  siz, bugün AKDENİZ  KONUSUNDA  LOZAN’A DÖRT ELLE  sarılıyorsunuz değil mi? 

Benden tavsiye  SAĞIR İSMET  hakkında ne kadar kitap varsa okuyun. OFF-SİDE düşmeyin…

*********

DEVLET BEY, YETER ARTIK… YETER

Şimdi de TBB kapatılsın diye tutturdu. Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovar derler. Emme velakin Devlet beyin konumu itibariyle 83 milyonun sorunları konusunda, AKP’nin sözcüsü olmak için binlerce  MHP‘ye gönülden bağlı olanları kenara bırakamazsın. İki yıl öncesi gürlemelerin sahte miydi Devlet bey ? Yoksa bugünkü gürlemelerin mi?  ÜLKÜCÜ  kardeşlerim, ÜLKÜ  tanımını çok iyi bilirler ama  bugün neden bu tanımı uygulamıyorlar onu merak ediyorum.

*******

POLİS KARDEŞİM…

Yıllardan beri sizin arkanızda durdum, durmaya da devam edeceğim. Yazdığım sürece. Sizin kıyafetlerinizi BATI KOMBİNİ haline getirilmesi için kaç kez  yazdığımı hatırmıyorum. Hatta yıllardır vekillere birebir de söyledim. Zabıta ile karışıyor uzaktan görünce dedim. Yıllardır biz polisimizi genelev kapısında nöbet tutturduk, benim polisim bu görevi hak ediyor mu diye de  çook yazdım.

Akçay karakolundaki güler yüzleri gördükçe AKÇAY KARAKOLU, PEMBEKOL  olma yolunda yürüyor diye de yazdım.

Polis Kardeşim, senden bir ricam  var. Size verilen talimatlar gereğince, araç içinden telefonla fotoğraf çekerek, park cezası yazıyorsunuz. Buna da eyvallah. 3  gündür gazetemizin önünden geçen bir araç, DESİBEL CİHAZINI PATLACAK şekilde açtığı müzikle caddede turluyor. O zaman benim günahım ne? Değil mi ya?

*******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yunanlı politikacılar 1974 HEZİMETİNİN  ezikliğini yaşıyorlar”

BY; ELEKDAĞ

Bizden not.  Yani Ayşe yine tatile çıkacak diye 3,5 atıyorlar demek istiyor.

………………………………..

ÇÜŞ

Prof.Dr. LEXİNGTON, “BULGUR KALBİ KORUR” demiş. Ama eksik yazmış.

Yerli ve milli olanı mı yoksa Tanzanya bulguru mu?

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit’te çarşı karışacak mı diye soranlar var. Çarşı biraz karışmış durumda ama, gidecek doktor yok antideprasan yazdıracak.

……………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Şafaktan önce her yer karanlıktır

Halk sözü

………………………………………………

BU TRUMP’IN KAFASI !

Bu sığır çobanın kafasını Amerikan halkı artık kopartması gerekiyor. Şimdi de kalkmış  “BİLİM BAZI BİLMİYOR” demiş… Ulan sığırları bile tedavi eden bilim. Seni tedavi etmeye aciz kalıyorsa haklısın. Ama sen çaresi olmayan bir beyin hastasısın… Bilim olmasa Amerika bugünkü kabadayılığını yapabilir miydi? Sarı papaz!

………………………………………………

YÜCEL YILMAZ

BBB’nı… Pek sayın başkan, Edremit’e geldiğinizde bi zamet gazetemize uğrarsanız çok mutlu oluruz. Çayımız da var kahvemiz de... Yazılanları size aktarmayan, aktaramayanları size şikayet edeceğim. 26 yaşındaki imtiyazlı bir gazeteye uğramanızda ileriki yıllara  faydası olur kanısındayım.

BBB’nı olanlar da özel bir statütü mü vardır, “YEREL GAZETELERE UĞRAMAK YASAKTIR” diye…

Edip aga, bizlere uğramadı ama bugün hala Edremit’te altın madeni arar gibi iyi ilişkileri olduğu söylenen kişiler var deniyor. Eee o zaman siz doğrudan uğrayıverin. Bekleriz sayın başkan, bekleriz.

********

BAKAN KOCA “GORONANIN SONU GELİYOR”

Böyle buyurmuş. Sonun başlangıcı mı acaba. Çaresiz kalan bir kurumun başı olarak böyle, çukurdan çıkamazsınız sayın Bakan… Artış varken, son nasıl geliyor anlayamadım…

Sahibi olduğunuz hastaneye neden GORONA hastası almıyorsunuz? Siz alırsanız ötekilerini demi kapı açılacak diye ikileme düşmeyin… Ek  araziyi de aldınız hastaneniz büyüyecek, hayırlı olsun.

Goronanın sonu geliyor o halde size de ihtiyaç kalmayacak!!

476 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar