Uður TARIMAN
21 Eylül 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.09.21  09:53:55

BİR BERBER BİR BERBERE…

Ne demiş, gel seninle mahkemeye gidip mahkemeleşelim demiş… Nereden çıktı diyeceksiniz değil mi?  Haklısınız bakın nereden çıktı?

MİLLİYETÇİ HALK PARTİSİ  Genel Başkanı  Devlet bey,  Türk düşünürleri kategorisine alınmalı ve onun söylemleri ATASÖZÜ  gibi kayıtlara geçmeli…

Türkiye Tabipler Oluşumuna “kapatılmalı  ve yargılanmaları kaçınılmazdır “ dedi.

İmdi… Biri siyasi oluşum, biri STK  babında doktorların birlik oluşumu.

Kapatılması için yargıya gidilmesi gerekir… Hakim ve Savcılar dava dosyasını inceleyecekler. Tabip Odası elbette üyelerinin hakların savunacaklar, bu oluşum yasal bir oluşumdur ve hak aramakla yükümlüdürler… Bu oluşumun kapatılması için, yasaları çiğnemesi gerekir. Muhataplarına ağır hakaretlerde bulunması gerekir. Ancak bu hakaretleri yapan cezalandırılır, binlerce üyeyi kapsamaz.

Vatana ihanet tarzında bir söylemi yapan Devlet bey suç işlemektedir. Dokunulmazlığı sığınarak böyle çıkışlar ülkeye fayda değil zarar verir. Türk tabipler birliği ne diyor? Sağlıkçılarımız birer birer ölüyorlar. Bir kısmı emekliliğini istemeye başladılar bir kısmı istifa ediyorlar. Sağlıkçıların özlük haklarının verilmesini istiyoruz. COVİT 19  rakamları gerçekleri yansıtmıyor diyorlar. Onca Prof. Bu tür açıklamaları yapıyor. O halde Türkiye de sağlığımızı  siyasi partilere mi emanet edeceğiz. Sağlığımızı bozan aslında siyasi partiler değil midir? Mesela tv kanalının birinde  KIRMIZI ODA  dizisi var. İzleyin bakalım Ülkemizde kaç bin ŞİZOFREN ve psikopat  hastası var. Bu hastalık COVİT kadar tehlikeli. Her gün basında okuduğumuz  cinayet haberlerinin % 95’i bu hastalıkla boğuşan insanlardır. 150 NİN ÜZERİNDE ÇEŞİDİ VAR. Söylediğinin  10 dakik sonra tersini söyleyenler, söylediğini inkar edenler, kendini ön plana çıkarmak için safsata ile yer işgal edenler.

Bugün, siyaset yukarıda kapatılması istenen doktorlar birliğinin yapmadığını yapmakta, şirin gözükmek adına insanlık adına  suç işlemekteler. Siyasilerin yargılanması için YÜCE DİVAN  oluşturulmuş. Devlet bey bu konuda çok bilgilidir. Erdoğan’a defalarca “seni yüce divana göndermezsem namerdim” demiştir… STK’ların dokunulmazlıkları yoktur. Asarsın, kesersin ama bir de bu madalyonun tersi vardır… Halk sağlığı için gece gündüz çalışan bu topluluğu bir kalemde silemezsin.

Devlet bey, miadını doldurmuştur. Yılların köklü partisi bu tür çıkışlarla komik duruma düşürülmemelidir. Düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Tabelasında MİLLİYETÇİ YAZAN PARTİ, HALKI KUCAKLAYAN PARTİDİR. Devlet bey en kısa zamanda siyaseti bırakmalı ve bu köklü partiyi omuzlarına  alan bir MİLLİYETÇİ  siyasetçi devir almalıdır…

İnsan sağlığı, Barolar birliği gibi değildir. Baroları oluşturanlar, dernekleri oluşturanlar ve tüm siyasetçilerin SAĞLIK PERSONELİNE  ihtiyaçları vardır… Bu oluşumun kapatılmasını talep eden, sağlık kontrolünden geçirilmelidir… Yargılanmaların istemek abesle iştigaldir. Hal böyle olunca  halk kesiminin de bazı partilerin kapatılmasını talep etmelerinin önü açılmış olmuyor mudur?

MHP köklü, milleti dört kolla sarmalayan bir partidir. Baraj tehlikesi içinde günümüzde yaşatılması bu partiye yapılan en büyük kötülüktür. Devlet beyin acilen siyaseti bırakması bu köklü parti için en büyük iyilik olacaktır. Sırf baraj da dip yapmayayım diye, sığındığı partinin  sözcülüğünü yapmak, ÜÇ hilal amblemli partiye ihanettir… Bu konuda çok yazılması gereken var ama anlayana davul falan diyerek keseyim yazımı?

********

AYVALIK DOĞAL GAZ SEVİNCİ YAŞIYOR.

Yaşasınlar haklarıdır. Biz Edremit’imize YERLİ VE MİLLİ gazımızı BAĞLATMAK İÇİN SABIRLA bekliyoruz. Sabır taşı gibidir Edremit’liler.

*********

TEVFİK GÖKSU

Allah affetsin ama bu adamın suratında, rabbiyesi yok. Belediyesi akraba, silsile ile dolu. Ekrem biradere yenildiklerinin acısı hala sindiremiyor. Hele hele o pis pis sırtarışı yok mu?

*********

AKDENİZ

Bu işin sonu KIBRIS’TA PATLAYACAK  gibime geliyor. Durum fena, durum acil tedbir alınması gereken  DIŞ SİYASET FORMÜLÜ  isteyen konu… Çavuşoğlu yek başına bu işin altından çıkamaz zaten yek başına almıyor kararları. Ancak bir TV kanalında kaybedilen Ege adalarını ATATÜRK’e mal etmesi tarih bilgisi yoksunu olduğunu kanıtlamış durumda. Dış siyaset, tarih bilgisini ön planda tutar. Durum iç açıcı değil…

*********

SAĞIM SOLUM SOBE

2000 yılında Çiller SAĞI BİR ŞEMSİYE ALTINDA TOPLAMAK  için kolları sıvamıştı. Tayyip Erdoğan ve Ağar’a sinyal verdi.

Demirel parti kurar mı kurmaz mı? Biraz belirsiz ama, Çiller ANAP’tan bir adım görürse orta sağda dayanışma ile yeni bir dönem başlar. Bu cümleleri teee 2000 yılında yazmışım. Şimdilerde de aşağı yukarı durum böyle gibi. AKP’den ayrılanlar parti kurdular. CHP’DE İnce’nin ne yapacağı hala havada. Dolaşıp duruyor. Nabız mı yokluyor, tansiyon mu ölçüyor bilemem. Kıpraşma var yani…

*********

2000 YILI

Siyasette çok hızlı yaşanan bir yıl olarak tarihe geçmişti. Mesut YILMAZ, Hükümette görev almak için şart koşmuştu. Bu ne vatan sevdası be kardeşim… Yağdılar, gürlediler ve kenara çekilmek zorunda kaldılar. Çiller, Baykal, Ecevit, Erbakan falan felan sıra Devlet beyde, çekil be hocam kenara bin antik otona gez güzel ülkeni. Bırak  kim yaparsa yapsın. Senin yaptığından iyisini yapacak çok adam var üç hilalde.

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“3 MİLYON ÖĞRENCİNİN İNTERNETİ YOK”

By. Ajanslar

Bizden not: Hani bir söz vardı ya “OXFORD vardı da biz mi okumadık?”

*******

ÇÜŞ

TECAVÜZCÜ DEDE, “şefkatle öptüm“ demiş...

Yalanını ………im.

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı hizmetlerin arkasında durarak takibe alıyorlar. Çok hoş bir tarz. Teşekkürler

…………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Benden Devlet beye, Ömer  HAYYAM’dan bir iki dörtlük

“Unutma, amansız feleğin çarkındasın

  Şarap iç, çünkü ateşten bir dünyadasın

  Madem ki yerin önünde sonunda toprak

  Farzet ki üstünde değil altındasın…

                  ..

O bilginler ki evrenin özüdürler

Düşüncelerinin atı göklerde gezer

İş kavramaya gelince senin özünü

Şaşkınlıktan felek gibi başları döner…

                            …

Yıkık bir saray bu dünya dedikleri

Gece ve gündüz atlarının durak yeri

Yüz cemşit ten arda kalmış bir dünya bu

Yüz behram kendinin sanmış bu gökleri

-

 

342 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar