Uður TARIMAN
24 Eylül 2020 Perşembe
Tarih : 2020.09.24  09:26:34

ENTERESTİNG BİR ÜLKEYİZ VESSELAM…

Mesela Cübbeli denilen ve refah içinde yaşayan sözde bir dinci, suç duyurusunda bulunuyor. Diyor ki “ülkede 150’ye yakın din kisveli dernekler silahlanıyor, pompalı mompalı, savcılık çağırsın isim isim listesini vereyim” İyi mi? Eee hadi iyi diyelim… PKK  MEKAKA  gibi terör örgütlerinin inlerinde neler olup bitiyor, ne halt ediyorlar diyerek enseleyen  İstihbarat teşkilatımız nasıl oluyor da CÜBBELİ’nin konu ettiği 150 v-civarında silahlanan yurt içi derneklerinden haberi olmuyor? ENTERESTİNG   değil de nedir?

Esas olan Cübbeli Savcılığa çağrılmış… ”Davet edildim gideceğim“ diye açıklama yapıyor. Pek kibar mübarek ve de üst düzey bir kimlik DAVET edilmiş. Bu da eyi güzel, mühim olan bundan sonraki durum. İÇİŞLERİ Bakanı  NASIL BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK. AYM  mahkeme başkanına “korumasız bisikletle işini git gel de görelim” demişti... Cübbeli olayında, bu hafıza  KORUMA  verilmesi gerekecek mi gerekmeyecek mi? Bu 150 dermek tek tek kafese konacak mı konmayacak mı? POMPALI av tüfeği kategorisinde olduğuna göre bu 150 dernek “biz av için aldık, av tutkunuyuz” derlerse hakim BERAAT  çeker mi çekmez mi?   Yani bu durum çerçevesinde TEST  nasıl çıkacak ? + mi ?   - mi?  

ENTERESTİNG !! Bekle ve gör. Hep tren bekliyoruz ama !

********

ŞAHSİYET

Şahsa mahsus özellik… Fakültede  bize Medeni Hukuk Hocamız, Prof. Dr. Ferit Hakkı Saymen “madde 82  beyler, şahsiyet ceninle başlar” diye üstüne basa basa öğretmişti… Yani bu kanun maddesini biraz irdelersek irsiyete kadar gider. Ya da aile içi  Medeni kurallara da dayanır… Demek ki  önce en büyük okul AİLE… En değerli sermayedir şahsiyet… Bu sermayeyi eyi kullanmazsan İFLAS EDER insanoğlu. Şahsiyet sermayesi  para denilen kıymetle satın alınamaz… Bakın etrafınıza ne kadar iflas eden var görürsünüz… Bu sermaye bir güler ama bin götürür… Kılıktan kılığa girenlerin  iflasları iflah etmeyen bir  yaşam tarzıdır. Batmaya mahkumdurlar. Şahsiyetini sermaye olarak ortaya koyanların kaynakları günü birlik kaynaktır…

**********

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ DOKTOR ARIYOR

Gazeteler ilan veriyorlar. Mesela  Salı günü Hürriyet gazetesinde bir ilan vardı. YEDİTEPE ÜNİVERSİTE HASTANESİ  doktorlar arıyor başlığıyla verilmişti. 14 ayrı branşta UZMAN doktor arıyoruz, deniyor Ve liste sıralanmıştı. Hani dedim belki DEVLET bey yardımcı olur gibilerinden.

*********

ÇILDIRMAYA AZ KALMADI, ÇILDIRDIK

Benden size bir  hayati öneri. Nasıl olsa maske takmak zorunluluğumuz sürecek ya bir de kenarları kapalı güneş gözlükleri var bir tane de ondan alın. Nereye baktığınız gözükmesin. NE BAKIYON LAN DEYİP BİR YERİNİZİ OYDURMAYIN… Ulusal yayında  bu çizgide bir haberi okuyunca hadi dedim sevgili dostlara bir uyarıda bulunayım dedim… Adıyaman da bir gurup yanlarından geçen üç beş delikanlıya “ne bakıyon lan” diyerek  bıçakla falan saldırmışlar. Haberin kaynağı Hürriyet gazetesi.

Bazı cinayetlere hemen CİNNET geçirdi falan diye haber yazıyoruz. Ben bu cinneti kabul etmiyorum.

Toplum olarak RUH SAĞLIĞIMIZ  ayvayı yedi..- ŞİZOFREN bir toplum olduk diye 7 yıldır yazıyorum. İlgi duymayan olunca işte böyle NE BAKIYON LAN diye geziniriz orta yerde. Tedbir almayanların da RUH sağlıkları yerinde olmadığından durum vehametini koruyor ve daha da kötüye gidiyor… Benden gençlere bir tavsiye, evlenirken birbirinizden RUH SAĞLIĞI raporu isteyin sonra pişman olmayın. Malum sille tokat dayak, 20/30 yerinden bıçak ya da gırtlanmak var işin sonunda…

Bu konuda  22 Eylül ulusal yayındaki bazı olaylar:

*5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü

*Eski Belediye başkanı arkadaşını tabancayla öldürdü

*Boşanmak isteyen eşini boğazını keserek öldürdü

*2 çocuk annesi kadının cesedi bulundu

*3 cinayete karışan firari yakalandı

*Boğularak öldürülen kızın katili 8 yıl sonra yakalandı

*4 kez bıçaklanan kadın ölümle pençeleşiyor.

Bu haberler bir günlük ve sadece bir ulusal yayın haberleri… Mutlu musunuz?

*******

KANGAL VE MALAKLI

Bu konuda iki valinin benim köpeğim senin köpeğinden eyidir  tartışması. Yazmıştım geçtiğimiz gün. Yıllardır  sahipsiz hayvanların üzerinden elini çekmeyen İstanbul’dayken her hafta sonu bir kamyonet dolusu yemek ve su götüren oğlum bu konuda SOSYAL MEDYADA  yazdığım yazıyı bilgi notu gönderdi. Aynen şöyle;

Malaklı çok büyük hayvan. Süs köpeği olur. Ama eğer keçi koyun sürüsü varsa veya bir çiftliğin koruma müdürü yapılacaksa Kangal ile kıyas götürmez. Kangal hem hızlı, hem de dayanıklıdır. Malaklıya göre. Malaklının 2 dakikada dili çıkar yorgunluktan her şart altında Kangal’ı tercih ederim”.

**********

BAĞIŞIKLIK

Tıbbi bir konu. İnsanoğlunun  bedensel dayanıklılığı gibi yani. Diğer hastalıklarla mücadele yeteneği. Ben sosyal yapı olarak bağışıklık diyeceğim.

Bu  bağışıklığımız ne yazık ki düştü düşürüldü… İnsanoğlu nezle olsa ağzına biber sürerim dene dene bağışıklığı düşürüldü. Hapşırma yeteneği bile elinden alınınca çok tehlikeli olan hapşırık ihtiyacını kendi kendine engellemek kulak zarına bile zarar verir denir. Ya da “vay sen neden bağırıyorsun” denmesi sonrası insanoğlu, yüksek sesle konuşamaz oldu. Onu yapma, bunu yapma dendikçe bağışıklığımız dibe çöktü…

********

EĞİTİMİ MÜZESİ

Edremit’te bir eğitim müzesi açılsa nasıl olur diye geçmiş aylardı bir yazı yazmıştım. Hatta bu müzenin KIZILKEÇİLİ de bulunan  eski ve boş olan ilkokulu işaret etmiştim. Edremit M.E. Müdürü olaya sıcak bakmış ve dönemin Kaymakamına aktarmıştı. Kaymakamda olumlu baktı Valiliğe intikal etti o makamda olumlu yanıt verdi ve sonra ne olduysa sümen altına atıldı. Konuyu EDREMİT Lise mezunları derneğine şifahi olarak aktardım ÇIT çıkmadı. Beyler hanımlar kötü bi şey mi istedi?

Hiçbir şey olmasa sadece Edremit Lisesini bitirip, siyasete atılanlar, başarılı iş adamı olanlar, Bürokratlar bu müzede yaşatılamaz mıydı? Kötü bi şey mi dedik?

*********

BAŞKAN ÖPMÜŞ

DİDİM  Belediye Başkanı 5 yıl önce bir kadını taciz etti diye yargılanıyor. Geçen gün “bir eğlencede de öptüm ama bu şikayetçi  olan kadın değildi” diye açıklama yaptı.

Yahu ne öpülenler var kimse şikayetçi olmadı da bu kadın niye şikayetçi oldu sorusu akıllara geliyor. Belden aşağı konuları dile getirmeyin diye de tembihatlarda bulunanlar bilem var. Geçen ay bir  SIR  başlıklı yazım vardı, o aklıma geldi… Sırsa sırdır. Tee  25 yıldan bugüne ne sırlar tarihe gömüldü...

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Bilim kurul üyesi, Ahmet Demircan GORONA  oldu”

By: Ajanslar

Bizden not:  Ah Devlet bey ah. Beddua mı ettin neyin?

********

ÇÜŞ

At, eşek eti yedirenlere verilen cezalar nelerdir?

Dükkanı kapat. Eyi güzel kapatırım ama 5 metre ileride başkasını açarım. Sağlığımızla oynayan sadece bunlar değil. Oynatanlar da suçlu.

……………………………

BÜYÜTEÇ

Rüşvetin adı, teşekkür oldu.

……………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yağcılarda inecek var

Sokak jargonu

 

305 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar