Uður TARIMAN
25 Eylül 2020 Cuma
Tarih : 2020.09.25  09:19:05

GİDİ KÜFÜRBAZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfür eden Yunan gazetesinin esferi safirini Yılmaz Özdil, Çarşamba günü tam sayfa olarak yazdı. Bu şerefsiz gazetenin en önemli köşe yazarı olan  SAVVAS  KALANDERİS’in de kim olduğunu dökmüş.

Bu herifin  yıllar boyu Türkiye’de casusluk yaptığını, mükemmel Türkçe ve Kürtçe bildiğini, APO’nun Yunanistan’dan kaçırılışını sağladığını falan felan dökmüş. İzmir’de uzun yıllar faaliyetlerde bulunmuş, bir Türk subayını çok iyi kullanarak önemli bilgileri ulaştığını falan felan. Okumadınızsa mutlaka bulup okuyun. Şimdi bu ücretsiz dağıtılan gazetenin  önemli ! köşe yazarlığını yapmaktaymış… Gazetenin o manşeti Türkçe yazabilmesi için iyi Türkçe bilen gerektiğinden  Kalanderidis yazmış…

Bu küfürbazın mensubu olduğu ülke Avrupa’da en fazla   İ….NE  olan ülkedir. Yani  POUSTİS’lerin pik yaptığı ülke…

Bu herife, İTALYANCA SİGARETTA  da diyebilirsiniz. İngilizce FAGOT, Arapça  SHADH, Kürtçe FEqİR

*********

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA PARA KALMADI MI NEYİN?

Zor dostum zor. Zor ama bu durumda zoru başarmak zorundasın. Kelle ! koltukta çalışan tüm sağlık çalışanlarının haklarını verebilmek için para bulmak zorundasın. Sağlık Bakanı eski cemaat mensubu, hiç olmazsa cemaatlerden buluversin parayı!  İktidar bi zahmet artık lüksü, şatafatı, sonradan görmelere fren basmalı. Mesela bir VALİ’ye trilyonluk makam otosu neyin nesidir? Niye binmezler yerli montaj otoya? Babaları da mı  AUDİ’ye biniyordu? Deden çarik giyerdi ha sen buni unuttin mi? Demezler mi adama? Bu ülke bugün kriz yaşıyorsa % 60’ı lüks ve şatafata harcanan paralar yüzünden yaşıyor…

Yıllar önce İstanbul Karaköy’de bulunan BANCA Dİ ROMA’da müdürlük yapan bir arkadaşım vardı. Her Karaköy’e indiğimde kahvesini içmeye giderdim. Bankada bir tek lüks masa koltuk yoktu. Makam odasında lüks misafir koltuğu yoktu, hep ahşap ve bugün bile MOBİLYA  SANAYİİNDE Venedik stili ön planda yerini korur. Arkadaşıma sorardım hep, “ya bankada para mı yok hep aynı mobilya aynı tarz, nedir bunun hikmeti” Arkadaşım “İtalya Kamu kurumlarında lüks şatafat yoktur”

Diye yanıtlardı ve eklerdi yahu aynı soruyu sormaktan bıkmadın mı diye… Bizim kamu kurumları ise sidik yarışına girmekteler sanki beraberinde götürecek. Görmemişin oğlu olmuş altın kaplama pipi hediye etmiş hesabı…

********

ALİ TİMUR’DAN İNCİ

Dün sabah çayımı içmeye geldi. Daha uzaktan onu görünce neşem yerine gelir. Mutlaka bir espri patlatır. Allah uzun ömür versin. Neyse dün yine bombayı patlattı.

“ AB, diye tutturuyoruz ama bugün AB  ülkelerinin %50 si uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucu trafiği kesilse bunların kökü kafayı yerler, bunlardan ne hayır bekliyoruz anlamıyorum” dedi.

Yunan’ın yarıdan fazlası homo, biraz batısı uyuşturucu bağımlısı kalkmışlar bize nasihat ediyorlar su bölümden benden olsun…

*********

İŞTE GAZETECİLİK BUDUR

Birilerine  Master Chef misali ders olsun, diye yazayım dedim. Ünvanlarının önüne gazeteci diye ekleyenler, bi şeyler öğrenmek adına ulusal gazete köşe yazarlarını okumazlar.

Çarşamba günü Sözcü gazetesinde DENİZ ZEYREK köşe yazısını bir belediyeye teşekkür ederek bitirmiş. Tablet dağıtımı için açılan kampanyaya 6 bin tabletle destek veren Esenler Belediye Başkanına teşekkür etmiş. İşte yandaş olmamanın güzelliği. İşte menfaat uğruna mesleğini karalamamanın örneği. İşte sokaklarda ben gazeteciyim diye boş boş gezmenin acı yüzü.

Yandaşlara bakın, muhalif olan belediyelere atmadıkları iftira kalmadı mı? Bir kez teşekkür ettiklerini okudunuz mu? Menfaat menfaat, avanta levanta, İndre Gandi… Ne yazık ki meslek işportaya düştü.

*********

NE ZAMAN, NEYİN SAHİSİNİ KULLANACAĞIZ?

Ulusalda bir haberi  okuyunca bu başlığı kullanma hakkım olduğuna kani oldum ve yazdım. Evet ne zaman hakiki  bir ürün kullanacağız ya da ne zaman hakiki mi sahte mi diye ikileme düşmeyeceğiz?  33 sahte DEZENFEKTAN  yakalanmış. At eti, eşek eti yemeye alıştık ta sahte dezenfektanı hiç denememiştik. Her ürünün bağlı olduğu bir bakanlık var, bir kurum var. Ne iş yaparlar sadece bir ihbar bir şikayet olduğu zaman mı koltuklarından kalkarlar?

Ben sahte ürünün bir kısmına arka çıkmışlığım vardır. Ama bu ürünleri yapanlara devlet arka çıksa çok büyük bir sanayi yaratılır. Çin taklit oto yaptı. Çin taklit kol saati yaptı, Çin  taklit kadın Çanta yaptı. Çin taklit motorsiklet yaptı. Yaptı yaptı ama bugün dünyanın en büyük markaları patent vererek ÇİN’E yaptırıyorlar. VOLVO otolar Çin’de yapılmıyor mu?  Dünyaca ünlü kadın çantalar patentli olarak Çin de üretilmiyor mu? GİBİ GİBİ Adamlar bugün dev bir sanayi ülkesi oldu. Amerika’nın bu konuda onun için korkulu rüyası haline geldi. Ben de ülkemizde üretilen taklit kadın çantalarını, çakmak, gözlük. Parfüm gibi ürünleri yapanlar yakalandığında ellerinde ürünler imha ediliyor para cezaları veriliyor yani biletleri kesiliyor. Al bu  işletmeleri kollarının altına, üretim müsaadesi alarak sanayi kur. Kimin aklına gelecek, Minik adamlar kadar  kafamız çalışmıyor…

********

FİLYASYOR VE ATMASYON

Sağlık Bakanı filyasyonda  dünya lideriyiz demeye getirdi  dedi ama sokak öyle demiyor. Konya’da bir yerel televizyonda programcılık yapan arkadaş, gazetelere  açıklama yaptı.

Fatih Güneş isimli bu arkadaş aynen şöyle demiş. ”Hastanede testim pozitif çıktı. Kendi imkanım ile eve gönderildim. İlaç getiren olmadı. Hatırımı  soran  olmadı. İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden arayan olmadı. Filyasyon ekibi de yok. Denetleyen polis de yok. İstesem sokaklarda gezer kaç kişiye BULAMAÇ  yapardım” diyor. Yani hep yazdığım bir söz vardır. Saldım çayıra …….kayıra…. Sayın bakan nassısın eyi misin? Eyiliğine duacıyım…

********

ALLAH KORKUSU

Bu tanımı bile unutan bir toplum olmaktan hicap duyuyorum. Hele hele bir de bu tanımı mürekkep yalamış prof.lar yapınca saçımı başımı yolasım geliyor. Rektörün biri 28 adayı elinin tersiyle itip kendi oğlunu Üniversiteye görevli olarak almış. Diğer taraftan mülakatta yüksek puan alana  20 verip elemişler. Elerler elbette kartvizit getirmemiş ampil logolu. Allah Korkusu başlığını bunun için kullandım…

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yakasına taktığı siyah kurdele, kendisini hangi kirli güçlere teslim ettiğinin utanç nişanesi olarak hafızalarda yer alacaktır. Genel Başkanımız, hekimleri suçlu ilan etmesi iftiradır. Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecektir”

By: MHP’li, İsmet  Büyükataman

Bizden not:  Vatan ihanet, kapatılmalı diyen ben miydim diye aynaya baktım!!!

…………………………………….

ÇÜŞ

10 BİN DOLAR BAĞIŞ YAP, UÇUŞ EHLİYETİ AL

THK, Üniversitesi uygulaması. Uçaklar Allaha emanet.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

AKP, İlçe Başkanı Ekrem  UMUTLU hızlı gidiyor. Aman ha önüne falan çıkayım demeyin. Trafik kurallarına uygun sürat yapıyor.

********

AKÇAY’DA BİR ALAMANCI

Bu Alamancıyla 5 yıl komşuluk yaptık. Çok sevecen bir dost. Geçen gün rastladım “sen hala gitmedin mi?” dedim. “Aaa  niye gideyim  çift pasaportum var istediğim zaman giderim gelirim, hem bugünlerde niye gideyim ki Almanya da 3 bin AVRO  emekli maaşım var. Her ay  maaşım burada 25-27 bin arasında. Valla AKP’yi sevmiyordum ama Allah razı olsun” dedi. Nasıl yanıt verebilirim değil mi ya?

………………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Euro 8.99 biraz yükselirse, barajı aşıp MHP’nin yerine meclise girecek

Ali ZAMBAK

281 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar