Uður TARIMAN
14 Ekim 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.10.13  18:36:55

DOLU DEYİP GEÇMEYİN

Biz her ne kadar doğa düşmanıysak da, doğa yine bize acıyor ve yararlı desteklerini esirgemiyor. Ekonominin ters pik yaptığı şu günlerde yeni bir SANAYİ kolu yaratmasına önayak oldu. Dolu, araçlarımıza zarar veriyor ama bunu iyiliğimiz için yapıyor. Yeni bir iş kolu yeni bir sanayi dalı yaratmamıza katkıda bulundu. Araçların tepesine indirdiği ceviz büyüklüğündeki buz taneleri araçlarda yumurta büyüklüğünde çukurlar açıyor. İşte bu olay yeni bir sanayi kolunun doğmasını sağladı. Ekmek kapısı açtı… Doğa kadar olamadık yazıklar olsun bize… Edremit’te de bu sanayi kolu hizmette sınır tanımadan icra edilmekte…

*********

ZEYTİNYAĞLI YİYEMEM AMA

Basmada fistan giyiyoruz. Kimimiz işportadan kimimiz Paris’ten giyiniyoruz. Yağ dedim de, geçtiğimiz gün  ulusal yayında “Burhaniye zeytinyağı da coğrafi işaret aldı” başlıklı bir yazı yayınlandı.

Yazının bir paragrafı aynen şöyleydi:

Edremit (Ayvalık ) yağlık zeytin çeşidinden elde edilen natürel sızma Edremit zeytinyağı ise meyvemsi tadı, hafif akıcı  ve genel olarak su gibi tanımlanabilecek karakteristik yapısıyla öne çıkıyor.

Ağustos ayında tescillenen  natürel sızma Burhaniye  zeytinyağı  hem erken hasat, hem olgun hasat döneminde üretiliyor. Erken hasatta yeşil sarı renkteki  Burhaniye zeytinyağı  olgun hasatta  altın sarısı  renkte  meyvemsilik acılığı ve yakıcılık değerleri ise erken hasada göre daha düşük oluyor.”

Bu özellikleriyle  Zeytin denince Balıkesir ve ilçeleri ülke genelinde tek geçilmekte…

Edremit Belediyesi de belediyenin sahibi olduğu zeytinliklerden elde ettiği yağı özel marka ve şişeleyerek pazara sürdü. Ama nerelerde bulabileceğimizi deklare etmedi. Halk almak, kendi yağını kullanmak istiyor. Elçiye zeval yok.

*********

EDREMİT’TE   ÖRNEK OKUL MÜDÜRÜ

Özveriyle çalışan kamu kesimi  sorumlularını duydukça içime bahar rüzgarları doluyor. Konu EĞİTİM  olunca… Bi daha fazla  doluyor…

Evet gelelim konumuza, Bazı veliler yerel basına özen gösteriyorlar. Beğeni ya da şikayetlerini  bize aktarmaktan başka çare bulamıyorlar. Şikayet önlerinde başka engellere neden oluyor. Edremit  MEHMET AKİF ERSOY, İLKÖĞRETİM OKUL Müdürü Nahit TEMİZ  hakkında çok teşekkür ifadeleri geldi ama beni bağışlasın biraz geciktim.

Müdür Nahit Hoca’nın, icabında eline bez alıp toz aldığını, bazı ihtiyaçları cebinden temin ettiğini, tüm öğrencilere kendi yavrusu gibi ilgi gösterdiğini, Öğretmenlerle  iletişime özen gösterdiğini, TATİL günlerinde bile elini okulun üzerinden çekmediğini aktardılar. Nahit Müdürün bu özelliklerinin her biri başka başka öğrenci velilerinden gelen telefonlardan edindiğim özelliklerdir.

Diğer okullarda eğitim gören çocuklarımızın velileri de  beğeni ve eleştirileri olursa seve seve bu köşe emirlerindedir…

Yolun  ve bahtın açık olsun Nahit müdürüm… Varol….

*********

EDREMİT DEVLET HASTANESİ

Hastane derken yeni yapılması düşünülen ve  6 yıl sonra sona gelindiği ifade edilen hastaneden bahsediyorum.

Yeni  yapılması düşünülen hastanenin yapılacağı yer yanlış bilgilendirilmediysem VAKIFLARA  ait zeytinlik araziye yapılacakmış. Vakıflar hibe mi etti bilemem… Şayet zeytinlik araziyse kaç ağaç kesilecektir? Bu ağaçları başka yere taşıma teknik imkan var mı bilemem. Şimdi bu yazıyı okuyan bazı bilgeler, “hem hastane, hastane, hastane diyorsun şimdi de karşı mı çıkıyorsun” diyebilirler onlar BİLGE  insanlar! Hayır karşı çıkacak kadar bilgisiz değilim. Sadece soruyorum hal böyle ise kaç zeytin ağacı kesilecektir, başka yere dikim imkanları var mıdır?

*********

KİM DOĞRU YAZIYOR? KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Geçtiğimiz gün SABAH  gazetesinde bir haber dikkatimi çekti. Haberin başlığı aynen şöyleydi.

“ İki yıl içinde en büyük yabancı girişi  oldu. 611 milyon dolarlık yabancı sermaye geldi.”

Hal böyle ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan neden “SABIR“ dedi? Muhalefet neden battık çığırtkanlığı yapıyor? Yahu yazı tura mı atalım? Battık mı, çıktık mı? Yazı gelirse falan felan tura gelirse felan falan!

**********

SÜT İÇİN

Bu milletle böyle abuk sabuk önerilerle dalga geçmeyin. Birisi çıkıyor  “Kalp-tansiyon, şeker hastaları her gün SÜT  içmeliler”

Eyi güzel be kardeşim, sadece bir zincir marketin 6000 şubesi var. Diğerlerini bile konu etmeye gerek yok. Türkiye’de kaç bin bakkal var? Hepsinin rafları ŞİŞE YA DA  KARTON KUTU SÜT  dolu HEMDE TIKA BASA… Bu sütlerin hepiciği katıksız SÜT MÜ ? Yanıt veren olursa ne olur arasın hemen yazayım… Ülke genelinde sadece bu zincir market ve bakkalların toplamındaki süt miktarı KAÇ BİN TON dur? Süt üreticisi neden ağlaşmaktadır?

Bizim kuşak bile nüfus az olmasına rağmen Amerikan malı SÜT TOZU içti… Beynimizle dalga geçmeyin. Bu iş aynı Bakan beyin, kişi başı et tüketimimiz Avrupa’yı geçti demesi gibi dalga geçmektir… Yersen, ya da hadi içersen diyeyim bari…

***********

ZEYTİNLİSPOR VE İLKER BALIK

Şadan Aytaç döneminin Meclis üyesi olan İLKER Balık sosyal medya hesabından, “Zeytinli spordan icradan alacağım olan 200 KÜSUR BİN LİRAYI BAĞIŞLIYORUM” diye yazdı… Bu para ilaç gibi gelmez mi ZEYTİNLİSPOR’A?

************

MECLİSTE ARAŞTIRMA KOMİSYONU

Bence bu sıfatı ya da formatı  bir zaman için kaldırmalı ve bu konu için kimse önerge falan vermesin. Devlet bey olduğu sürece halk yararına, ülke yararına hiçbir önerge meclisten araştırılmaz. Araştırılamaz. Nokta…

Geçmişi unutanların en bariz göstergesi Alzhaimer HASTALIĞIDIR… Bu tanımı MHP’li bir vekil, Kemal KILIÇDAROĞLU  için kullandı geçtiğimiz gün… Güler misin, ağlar mısın bağlar mısın….?

**********

ADİL ÜLKE VE HAYIRSEVERLİK

Adil ülkede hayırsevere iş düşer mi? Adil  ülkede herşey yolunda olur değil mi ya? Neden hayırseverlerden yardım istensin ki… 10 TL bile istendi…

*********

SİYASİ  AKTÜALİTE

Eski dönemlerde ne kadar çok Karikatür dergileri vardı. Mesela bizim 68 kuşağı AKBABA  ile büyüdü…Devamı geldi GIRGIR,LİMON v.s gibi dergiler yok olup gittiler. Bugün en ufak bir cümlelik güldürü yazsan mapusa atılıyorlar. Levent Kırca mesela Allah rahmet eylesin. Bizim dönemde CELAL ŞAHİN,MUAMMER KARACA… İyi ki günümüzde yaşamamışlar. Sekte-i kalpten genç yaşta ecel ile değil, mahkeme tokmağı ile  kalpleri dururdu…

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ajda 40 milyonluk villasını 20 milyona indirdi”

BY: Hürriyet gazetesi

Bizden not : O da mı krize girdi neyin?

……………………………

ÇÜŞ

Trafikte  aracına çarptığını zannettiği  aracı durdurup hemen silah çekti. İstanbul’da bir vaka. Hastalık yani. Silah hastalığı. Artık MANTAR TABANCASI  satılmıyor. Bebelere de, BROWNİNG  alınacak. O kaaa..!!

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Köpeklerde konçerto söylüyor. Konçerto sevenler

Akçay’da İkizçay açık hava amfisine buyursunlar.

………………………………….

KULAGINIZDA KÜPE OLSUN

Sarhoşluğun tarihi doktorlardan  önceye dayanır

Rahmi TURAN

 

278 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar