Uður TARIMAN
15 Ekim 2020 Perşembe
Tarih : 2020.10.14  17:57:58

DEMANS

Bir beyin arızası… Motor arızalı ise 4 teker yürümez be kardeşim. O zaman bir oto çekici çağırmanız gerekir. Bu arızası olan araç çalıştırılabilse bile yolunu bulamaz çünkü BUNAMIŞTIR.

Bir MHP’li vekil ya da bir ileri geleni ismi de o kadar lazım değil, Kılıçdaroğlu için “DEMANS HASTASI” dedi  ya… İşte o söylemi hem TV ekranından, hem ulusal yayında  görüp, duyunca, ülkenin neden  zafiyetler ülkesi haline geldiğine bir kez daha inandım. DEMANS, BUNAMA  hastalığıdır.

Kılıçdaroğlu için bu cümleyi kuran da  DEMANS  hastası olduğu  tam anlamıyla ortaya çıkmıştır.

Dünyada ARŞİV  DENİLEN BİR DEPOLOMA  vardır. İster yazılı basında tarih sırasına göre ciltlenmiş gazete paketleri, ister görsel basında  CV kutuları tarihsel olarak sıra sıra durur. İstediğin tarihteki bir gazete nüshasını ya da TV,  CD’sini  çıkarıp okuyabilir ya da dinleyebilirsiniz.

Bu MHP’li  arkadaş, kendi yönetmeninin arşivlerdeki söylemlerini çıkarıp bakmaya üşenmiş olmalı.

DEMANS  hastası kim ya da kimlerdir?

Ne yazık ki ülkemde böyle cahilane siyaset yapılmaktadır. Böyle siyasetin Pazar bulması da  ne yazık ki üzülerek yazıyorum, cehaletin ülkemizdeki galibiyetidir. Burada ben Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını değil, gerçeklerin avukatlığını yapıyorum. Bu bütün partiler için geçerlidir. Hatta sosyal hayattaki ilişkili olduğumuz kişilerde de mevcut bir hastalıktır. Hatta genç yaşta bile bu hastalığa yakalanmak mümkündür. Bunun adına da halk  arasında ERKEN BUNAMA  dendiğini hepimiz biliyoruz. Kültürden her gün uzaklaşan, taammüden uzaklaştırılan bir ülke haline getirildik.

**********

DEVLET BEY…

Yine patlattı bombayı… Erken seçim diyen  muhalif partilere yanıt olarak, seçim 2023’te dedi. Demi ama sorulmayan bir konuyu da dile getirdi. Cumhurbaşkanı adayımız TAYYİP beydir” dedi. Bu konuyu kimse dile getirmemişken yanı “senin Cumhurbaşkanı adayın kim?” Diye sorulmadık ki.

Sokakta bir esprili konuşma tarzı vardı o aklıma geldi. ”SORDUK MU?”

**********

EDREMİT’TE KARAYOLLARI, YOL ÜZERİNDE BEYAZ

ÇİZGİLERİ ! YENİLİYOR…

Tee Aydınlıoğlu döneminde TCK, bu tür icraat yapmış ve yolların üzerinde bulunan trafik ikaz çizgilerini SARI BOYA  ile çiziktirmişti. İlk başta  ohh be modernleşiyoruz” falan diye yazmıştım. Oysa dünya ülkeleri bu sarı çizgileri uygulayalı nerede ise asır olacak.

Neyse  SARI  ÇİZGİLERE FALAN kavuştuk ama  bu sarı çizgilerin ömürleri o kadar kısa sürdü ki, 3 ayı zor çıkardı. Hatta, ALİ AYDINLIOĞLU’na birebir sohbetimizde “bunun hesabını sormayacak mısınız? Bu boyalar nereden alındı, kaça alındı, kalite derecesi nedir? Falan diye. Ne soran oldu ne utanan… Bu sarı boyaların paralarını bu ülke insanı ödedi. Vuran vurdu voleyi. Geçtiğimiz gün  TCK  ekipleri Akçay bölgesinde yerdeki çizgi ve diğer trafik işaretlerini boyuyordu. Beyaz yani KİREÇ renginde. Kalitesini merak ettim ve o günün tarihini kenara not ettim. Annıyonuz değil mi?

***********

KIZILKEÇİLİ KÖYÜ

Salı günü meydana gelen fırtınalı yağış sonrası bu köyde sadece ASIRLIK ÇINARLAR  ayakta kaldı. Köy perişan oldu. Kaymakamlık makamı ve Belediye  nasıl bir el uzattı şu an bilemiyorum.

Asırlık çınarlar ayakta kaldı ama kendi köklerinin sağlamlığı ile ayakta kaldılar. İnsanoğlu bu  800 küsur yıllık bedenlere REKLAM TENEKELERİ çaktılar… Acımasızca. Şimdi o 800 küsur yıllık ÇINAR ağaçları,  iki gün önceki fırtınaya GÖĞÜS  gerdiler ve dimdik ayaktalar. Eee ne de olsa ESKİ TOPRAK.

Övünmek gibi olmasın bizde eski toprak sayılırız ve her türlü melanete  göğüs gerdik ve geriyoruz.

*********

YENİ TREND YA DA MODA

Sen + misin? Yoksa …… Mısın? Evet hangisindensin?  Bu söylemi iktidar ve muhalif olarak da sınıflandırabilirsiniz? 

*********

GAZETE

Allah’tan YEREL  basın varda, Türkiye’de gazete var denebiliyor. Bir zamanların ülkemizde BOMBA GİBİ bir gazete vardı. Bomba gibi olduğu için AMİRAL gemisi ünvanını almıştı. SEDAT SİMAVİ  ve Oğulları  yani kökten gazeteciler. EROL SİMAVİ  ve Kardeşi HALDUN SİMAVİ. Ülke sorunlarına yön veren bir gazete idi… Erol Simavi iktidarda her kim olursa olsun doğrudan TELEFON açar, Başbakan ya da konuyla ilgili  Bakanla doğrudan konuşabilirdi. Ertesi günü yayına hazırlık babında. Neyse, Salı günü şöyle bir göz attım bir zamanların Amiral GEMİSİNE… Tam bir Bulvar gazetesi. Yani vapurda, trende, otobüste okunup, koltuğun üzerine bırakılan kısa vakit geçirten yayın.

Salı günü Baş sayfada logo üstünden başlayalım.

-Amerika’lı kadın şarkıcı

-Manşet malum KEDİCİKLER

-Kanal D’nin dizisi

-Sessiz moda rüzgarı

-30 şarkı 30 sanatçı

-SREBRENİTSA  anne oldu

-Altınportakal da en iyi belgesel “maddenin halleri

-Sevgi Sağın isimli şarkıcı konservetuvara döndü

-Ferman Toprak kocam beni dövdü diye rapor aldı.

-Şeysellerde kocam ben aldattı. Kadın doğum uzmanı boşanma davası açtı.

Yani AHMET Hakan  Genel yayın yönetmeni oldu ve gazeteye kuş kondurdu. Bu ayakta durabilmek için çırpınış. Bu gazete okunmak için değil, çekirdek çitlemek için basılan gazetedir. Amiral  tanımı, Amirallik rütbesine tokattır. Gel bak bakalım bizim yerel gazetelere de biraz gazetecilik öğren… Bu meslek sokakta bulunan meslek değildir…

*********

EMEKLİYE BİR İHTARNAME

Konu ile ilgili türbanlı Bakan hanım, emeklilere hitaben biz size şu kadar maaş ödedik dedi. Bu aslında ödeyebildik haa yarın ödemeyebiliriz gibi bir  cümle. Her emekli en az bu ülkeye 30 yıl prim ödemiş insanlar topluluğudur. Sen emeklileri baz alacağın yerde hiçbir iş yapmadan bir emeklinin bir yılda aldığı maaşın 10 katını hibe ediyorsunuz. Bu sopayı onlara göster de senin Allah korkunuza inanalım…

*********

YEREL MAHKEME AYM’yi  TANIMAMIŞ.

Bu bir şeylerin ayak sesleri. Her  mahalleye çaylar, simitler bedava  kıraathane yerine  her mahalleye bir KADI  sistemi getireceğiz babında… ANNIYONUZ mu?

*********

DEVLET BABA

Bir zamanlar birbirimize tembihatta bulunurduk. “Her şeyi devletten beklemeyelim, biraz da elimizi taşın altına koyalım” falan felan derdik. Şimdi iş tersine döndü. DEVLET BİZDEN  bekliyor. Devran döndü yani…

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Elektrikli scooterler ana caddeye çıkmayacak”

By. Devlet açıklaması

Bizden not:  50 KM. hız olan yollar kastedilmiş. Hız sınırını

Takan var mı sen önce onu söyle.

**********

ÇÜŞ

Kardeş şehir. 26 YILDIR BU KÖŞEYİ YAZIYORUM

Her belediye sınır ötesinden bir ülkeden KARDEŞLİK  imzası attılar. Ne faydasını gördük? Seyahat olsun yiyelim içelim, kaldır kadehleri kardeş kardeş…

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Halk için sorduklarımıza yanıt vermeyenleri ben, okuma yazması olmayanlar sınıfına dahil ettim. Haberleri ola.

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sol elin verdiğini sağ el görmeyecek.

İnançlı bir söz

 

266 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar