Uður TARIMAN
16 Ekim 2020 Cuma
Tarih : 2020.10.15  18:23:03

       SOPA GÖSTER AMA DOLAYLI OLSUN

Eee mühür kimdeyse  Abdülkerim o  derler. Bazı Abdülkerimler doğrudan göstermezler sopayı, ya dolaylı ya aracı ile. Basına gösterilen SOPA’nın kalitesi işte böyle bir SOPADIR. Ya dolaylı olur ya aracı ile… Türkiye’de basın özgürlüğünün önü hep Abdülkerim’lerin “benim sopam kalitelidir” diyerek basına nefes aldırmazlar. Ama ne hikmetse TARİH  bunu, boyası ömür boyu çıkmayan mürekkeple yazar. Yıllar sonra çıkartıp bir güzel okursunuz… Bazı Abdülkerimler  tarih yapraklarını bile inkar etmeye kalkarlar… SOPA  bendeydi, delikanlı olup  karşıma dikilseydi diyecek kadar küçülürler.

Sopanın ucunda, çeşitli çiviler vardır. Yani çivili sopadır. Her çivinin bir yaptırımı vardır.

Çivinin biri ADALET benim der

Çivinin biri,  ÇEŞMENİN suyu bende der

Çivinin biri,  MALİYE bende der

Çivinin biri, İMAR  bende der

Çivinin biri, KUYUMCU  TERAZİSİ ! bende der   

Çivinin biri, BEN GÜVENLİKÇİYİM  der

Der, der…

Eee hal böyle olunca yani derler ya baş ne yaparsa, ayak onu yapar. Bu devran böyle kalmaz. Sap  keser falan. İsveç Başbakanı ne dedi?

*********

İŞSİZLİK

Ana haber bültenlerinde sokakta  röportaj yapan muhabirlere  yönelik laf atmalar var mesela “ısmarlama haber, danışıklı döğüşlü haber” falan felan. Peki yandaşların yaptıkları haberler ne ola ki?

Madem, ısmarlama haber al sana benden de bir haber, ismi telefonu bende saklı. İsteyen mağdur  yönetici varsı gelsin vereyim,

Adam,  basın camiasına emek vermiş, Edremit’te yerel gazetelerin kurulmasında emek vermiş bir okur yazar Emekli  ! “Ne iş olursa yaparım, sizlerin kulağı deliktir, bir telefonla gelirim, bahçıvanlıkta yaparım bekçilikte, temizlikte” dedi. Ayrıca bu vatandaş, ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM MEZUNU.

Hadi gel buna da ısmarlama  de de  göreyim yüreğini… Edremit te en düşük ev kirası 1000 gayme oldu.

Elektrik, su, çarşı Pazar, çocuğu varsa  simit parası 150 kuruş. Hava basmakla,  “OECD’E DÜNYA BİRİNCİSİ bir ülkede, emekli yaşamak için iş aramaz. Ne yazık ki sizin bu  tavrınıza kargalar bile gülüyor. Komşun açken sen ne yapma demiş peygamberimiz… Ilımlı İSLAM  falan gibi dini karıştırmayın bu işe. Halkı perişan olan ama ALTIN KAPLAMA KENEFE  S….çan ARAP ÜLKELERİNİ örnek almayın. Onlar zaten İslam’ın kenarından geçmemişler. Onların akılları fikirleri belden aşağı. Ülkesinde yapamadıkları rezaletleri, sarışınla yatmak, marka viski içmek için YAT alırlar.

EVET İŞSİZLİK  diz boyu. TÜİK, İŞKUR  falan gibi kurumlar zaten emir kulu.

EYT’liler için “erken emekli olup, ikinci işte çalışacaksın, yok öyle açık gözlülük dediniz ama ÜÇ, BEŞ yerde çalışıp ayda 150 ila 200 binin üzerinde maaş almasını sağlayan EYT’liler mi?

*********

DEVLET BEY

Her ne kadar sevmesem de çok sık misafirim olur bu köşede. Çarşamba akşamı Meclis çatısı altında CHP’li ÖZGÜR  ÖZEL’e vereceği yanıtı var mı onu merak ettim, onun için bugün de misafir ettim. Bir de Sayın Devlet bey  vekillerinden biri KILIÇDAROĞLU  için, DEMANS  hastası demişti üç gün önce katılıp, katılmadığını da açıklasa diyorum, şahsen bizzat !!

Erken seçim  davetiyesi çıkartan Kılıçdaroğlu’na hitaben “sana kim ne vaad etti” diye sitem etti.

Pek muhterem Devlet bey, “sana ne vaad edildi de AKP’nin koltuğu altına girdin” derse Kemal bey ne yanıt vereceksin?

*********

BİR FOTOĞRAF BİR ÜLKE

Fotoğrafta bir kadın tren istasyonunda elinde sandviç ile oturmuş tren bekliyor. İş çıkışı evine gidecek.

Ne var bunda diyeceksiniz değil mi?

Deyin deyin ne derseniz deyin, bu kadının adı ELOA YOHANSON, İSVEÇ  ÇALIŞMA BAKANI… Sokakta her 10 kişiye sorsanız kaçı  bizim ÇALIŞMA BAKANIMIZIN  adını bilir? Ya bir, ya iki. Ama son model lüks  makam aracı koruması sürücüsü vardır. Aracının kapısı açılmadan ne iner, ne biner. Kendini bulunmaz Hint kumaşı zanneder…

Bu fotoğrafı ve bilgisini gönderen dostum İBRAHİM ELMAN’a teşekkür ediyorum.

*********

AKILLI OL, ALIRIM AKLINI…

Bu cümle, büyük halk üstadı, akıl hocası bi şeyler yazmış. Bu yazıyı gönderen de dostum İBRAHİM  ELMAN.

“Tanrının insana gönderdiği en kutsal şey kitaplar değildir. AKILDIR. Uygar dünyayı yöneten  demokrasi kutsal kitaplarda yoktu.

Sınıfların eşitliği, bedenin dokunulmazlığı, kadın hakları, insan hakları, laiklik, evrensel hukuk. Ne kullandığınız takvimler, ne de organ nakilleri, ne radyo dalgaları ne antibiyotikler, ne bilgisayarlar.

Hiçbirisi kitaplarla gelmedi.

AKILLA GELDİ. Tanrının insana verdiği en mübarek şey AKIL. Onu sana veren işlesin diye verdi ya…

Şu haline bak. Dünyanın en bereketli topraklarının üzerinde  yarı tok yarı açsın.

Ve dünyanın en katmer kültürü üzerinde üretimden teknolojiden, sanattan, bilgi zenginliklerinden yoksun

Üzerindeki ceketin modelinden. Ayağındaki pabucun astarından, gözündeki gözlüğün çerçevesinden, bindiğin arabadan. Bereket beklediğin traktöründen, ununu veren değirmenin kadar…

Bir teki  olsun senin değil. Aklını kullananların eseri.

Şeker şurubundan bal, patatesten tereyağı, benzinden votka yaptın da dünya kimyacıları şaşırdılar.

Ama, bir ağrı kesici yapamadın. Canın mı sıkıldı bu işlere, al bir ALMAN HAPI.

Ve daya sırtını RUS doğalgazlı peteğe geçer.

En çok beslenme eksikliğinden çocuğun öldüğü… En çok işçinin çalışırken yaşamını yitirdiği, en çok annenin doğumda can verdiği. En çok kadının bıçaklandığı, en çok gencin intihar ettiği ülkenin bireyisin. Dört yanın ateş kurşunlar vızır vızır… Kan gölü içindesin çocuklarını alıyorlar elinden…

AKLIN ERMİYOR…

Ne diyeyim Aç gözünü artık. Yol ver Allah’ın verdiği akla. Takılma şu yobazların peşine, bin senedir geldiğin yeri artık gör. Niye evde öyle  söylenip durduğunu biliyor musun? Çünkü aklın dahi senden şikayetçi. Şu 57 tane İslam ülkesine bak hangisi mutlu, huzurlu, hangisi aklını kullanıpinsanlık hizmetine sunulacak ne yapmış, ne icad etmiş, hepsi başkasının eline bakıp  onun icatlarını bekleyen  ondan yardım bekleyen durumda. Bugün gavur dediğimiz adamların CORONA AŞISINI BULSUNLAR DİYE bekleşiyoruz. Hani gavur icadı kullanmak günahtı. “EŞEK ALİM OLMAZ SU TAŞIMAKLA TEKKEYE ,İNSAN ADAM OLMAZ  GİTMEKLE İLE MEKKE’YE… (Teşekkürler İBRAHİM ELMAN)

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ölüm tacirleri...”

By: Hürriyet gazetesi haberi

Bizden not: Kaçak içki  yapanlar. Suç % 50 /50 li...

Ne demek istediğimi anladınız herhalde. Bu duruma neden düşüldü? Neden batıda kaçak içkiden bir tek ölüm yok sorun kendinize.

……………………………………………

ÇÜŞ

Uçakta sağlık vizesi geliyormuş. Kakara kukara…

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nin yeni projesi pek güzel de gözümden kaçmış olabilir yaklaşık maliyeti?  Proje hareke geçene kadar, yapı malzemeleri

Fiyatları falan felan.

…………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Denize düşen yılana sarılır,

ATASÖZÜ

 

725 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar