Uður TARIMAN
21 Ekim 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.10.20  18:26:57

BEKİR COŞKUN…

Foto muhabirliğinden Ülkenin çok sevilen ve okunan gazeteci –yazar ünvanına sahip, haddini bilen, belden aşağı değil, belden en yukarı bölgelere hitap eden efendi bir  gazeteciydi. Böyle bir adama bile her ne gerekiyorsa yapıldı. Ama bugün ve yarın çok iyi anılacak, kalemlerin başında olarak anılacak. 6 kitap yazan Bekir Coşkun’un PAKO’YA MEKTUPLAR” adlı kitabı film oldu ve TRT’de yayınlandı. Sonraları bu film  BBC ve  6 Avrupa ülkesi tarafından satın alındı… 46 YILLIK MESLEK AŞKINI EN AĞIR HASTA OLDUĞU GÜNLERDE BİLE İHMAL ETMEDİ… Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

*********

KUZEY EGE’DE DEPREM UYARISI

Konuyla ilgili bilim adamı, son Marmara’daki irili ufaklı depremlerin, Kuzey Ege’de 6 veya 7 büyüklüğünde bir depremin yakın olduğunu açıkladı.

Kaç yıldır, bölgemizde en başta Edremit’te olası bir büyük deprem için nasıl bir hazırlığımız var diye soran yazılar yazdım, hiç birine yanıt verilmedi. Ben meraklısı değilim ama halk soruyor efendiler halk.

*********

ASKI VE SEÇİM

Askı derken bu işkence askısı değil. Ekonomi denilen zebaninin belirtisi de olabilir. Devlet bey, çıktı meydane, “EKMEK ASKISI” ile ihtiyaç sahiplerine askıda tutulan ekmekler dağıtmaya başladı. Sığınmış olduğu köşke bir ihanettir bu. Köşk sahibi “ekonomimiz tavan yaptı yani PİK  yaptı” derken sen nasıl “halk ekmek alamıyor” dersin… Madem ters köşe yapmak istiyorsun çık ortaya nedametini ilan et. ”Ben muhalefete geri dönüyorum de” Baraj uğruna yıllardın partisini esir etme.

*********

YUMURTA ZAMLANACAKMIŞ.

Sebeb-i hikmeti tavuk kesiminin çok artmasıymış. Bunun sebeb-i hikmeti ise yem fiyatlarının çok yükseklerde olmasıymış. Yani Devlet beyin yaptığını yapsak yani  ASKIDA YEM  dağıtsak. Eee o zaman hadi soralım. Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar diye.

**********

GRİP AŞISI

Tam bir çıkmazda… Bir ülke düşünün yıllardan beri uygulanan grip aşısı Bakan KOCA döneminde zart diye dip yaptı. Tam bir çıkmazda. Sağlık ocaklarının önü kuyrukta. Aşı yaptırmak için değil bilgi almak için bile kuyrukta insanlar. Ne doktorların bir şey bildikleri var, ne kadrolarının. Aşı depolardaymış. Aşı kime yapılacak, kime yapılmayacak puanlama yapılacakmış. Yani ya sınıfta kalacaksın, ya sınıfı geçeceksin… Yaşın kaç olursa olsun  kriterlere sahipsen sana aşı cızz diye vurulabilecek. Sağlık ocağına gideceksinmiş, Doktor reçete yazacakmış, Ezcaneye gidip aşıyı alacakmışın, sonra tekrar sağlık ocağına gidip aşını yaptıracakmışın… Eşek ölecek kulakları gülecek yani… Sağlığımızla  Sağlık Bakanlığı oynuyor. KORONA bilem gülüyordur. CHP’li vekil Gamze Taşcıser  grip aşısı Ali Cengiz oyununa döndü” demiş…

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

Sanayi üretiminde dünya ikincisiyiz

By: Kabine üyesi bir yüksek ! rütbeli

Bizden not: GIDIKLAMA DERGİSİ.

………………………………..

VALİ...

Denizli Valisinin esnafa dediğini kenara bırakıyorum, değmez… Kendisini tanımadığı için dönerciye dükkan kapatma cezası vermiş. Valla ben yandım. Balıkesir valisi bizim buralara gelse vallahi de billahi de tanımıyorum. İster misin kapatın bu gazeteyi desin… Yahu tanınman için  önce sen kapı kapı gez kendini tanıt bakalım… Tee geçmişte İstanbul valisi NİYAZİ  AKI vardı. Nişantaşı’ndaki VALİ KONAĞINDA basına  yemek vermişti. Ben o zamanlar stajyerim. Pişelim diye Yazı işleri müdürü benim adımı da yazmış ve  Rahmetli  ENGİN Bilginer  ile yemeğe katılmıştım. Çok güzel nar gibi kızarmış tavuk butu geldi önümüze. Sağımıza solumuza bakıyorum nazenin bayanların gibi, çatal bıçakla yemeye çalışıyorlar. Ben kızarmış tavuğu pek severim. Engin’e ben “vali beyden izin alıp bunu elimle yiyeceğim” dedim. Kafayı mı yedin ben sana dışarıda ısmarlarım dedi. Ama o günlerdeki deli fişekliğimin önüne geçemedim ve elimi kaldırıp, “sayın valim müsaadenizle elimle yiyebilir miyim” dedim. Herkes yüzüme, tabii çoğu benden çok büyükler ters ters hatta küçümsercesine baktılar. Vali Niyazi Akı “ha şöyle be arkadaşlar, bak genç kardeşim ne kadar doğru bir öneri getirdi, hadi herkes kolları sıvasın” deyince bana kızgın bakanlar benden çok sevdalılarmış ki iki elle buta sarıldılar… VALİLİK O ZAMANLARDI… Mesela mini mini valimiz ne olacak halimiz diye  esprili anılan, Ord. Prof DR. Fahrettin KERİM Gökay vardı. İstanbul’un hem belediye başkanı hem Valisiydi. Sonraları YÜKSEK GAZETECİLİK OKULUNDA  hocamdı.

O tarihlerde  bürokratlar, kartvizit valisi değillerdi… % 95’İ Siyasal yani o zamanki adıyla MÜLKİYE MEZUNLARIYDI…

**********

ADLİYE DE BİR UYARI YAZISI

“Görüntü ve ses kaydı yapılan araçlar yasaktır” yahu en güzel objektif gözler, en güzel ve kuvvetli duyumlar kulaklar varken  gavur icadı makineleri kullansak ne olur, kullanmasak ne olur?

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Askıda rakıyı kim bırakırsa cennetliktir

Sosyal  medyada güzel bir söz

………………………………………………

A.HAKAN DENİZLİ VALİSİNE GİYDİRMİŞ.

Be güzel kardeşim valiye giydirirken onu oraya oturtanlara da birkaç kelime oturtsaydın ya!

*********

TEL- TEL

Tel taradım zülfünü ya da tel tel dökülmüş zülüfleri… Köşe yazımın adını niye böyle koydun diye çok soran olmuştu ilk günlerde ama o TEL TEL 26 yılının içinde tel-tel dökülenleri yazıp duruyor.

*********

AKÇAY’DA BİR ESNAF

Ara sıra, yıllardan beri tanıdığım esnafların minik özelliklerini yazıyorum. Bugün MİLLİ PİYANGO bayi Nevzat ÖZEL… Son derece beyefendi hatta eskilerin dediği gibi Osmanlı beyefendisi. Kimseyi kırmışlığı yoktur. Her insana aynı saygıyı gösterir. Hatırşinastır… Ak saçlarıyla bezenmiş fizyonomisi

ile,  karşısındaki insana sıcak kan ithal eder… Yardımcısı var birde o da kendisi gibi insancıl, güler yüzlü, sakin ve güven veren bir genç HAYDAR ALPASLAN… Akçay’da bir simgeleşmiş minik ama içeriği büyük bir işletme… Şansınızı denemek istemeseniz bile küçük bir sohbet için uğramanızı öneririm…

********

ÇÜŞ

Yırtık kadın çorabı… Şimdi de o moda olmuş. Yırtık CİN’den sonra sıra kadın çorabına geldi. Yırtığı bile çok pahalıymış.

Hazırlıklı olun yakında YIRTIK DON da çıkacak. Demedi demeyin.

……………………………………

BÜYÜTEÇ

AKÇAY DA ÜNLÜLER

Mesela…Ruhi Su caddesi

Mesela…Ali  İLERİ  caddesi

Mesela…Menderes Bulvarı

Mesela…Hamdi TÜRE  caddesi

Kültür Müdürlüğü bu ve varsa diğer caddelerin köşe başlarındaki plakalarını ŞIK hale getirtemez mi?

***********

KARARSIZLAR SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYECEKMİŞ

Yahu Allah’ını seven doğruyu söylesin hala kararsız varsa, kaderi onlar nasıl yazacaklar…

Adam  ya da kadın kararsız, kararsızlığı seçim günü devam edip sandığa gitmezlerse kader sizlere ömür mü olacak… Bilinçli insan kararsız olamaz. Kararsızlardan bir halt çıkmaz.

 

351 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar