Uður TARIMAN
22 Ekim 2020 Perşembe
Tarih : 2020.10.21  17:31:02

Edremit Belediyesi Fen işleri Müdürü Abdullah Kesici’nin kızı, hatalı dönüş yapan bir kamyonetin  çarpması sonucu ağır yaralı olarak İstanbul’da, bilinci kapalı olarak gözetim altına alındı. Genç yavrumuza Allah’tan şifalar diliyorum.

*********

EDREMİTLİ GENÇ DOKTOR

Yüzakı gençlerimiz elbette var. Bu genç insanlara gözümüz gibi bakmalıyız. Ben onun için yırtına yırtına “EĞİTİM MÜZESİ”  Kurulsun diyorum. Plastik Cerrah Opr. Dr. ALİ GÖRAL, Edremit  KÖRFEZ Hastanesi’nde göreve başladı. Başarılar diliyorum…

*********

BEKİR COŞKUN’UN BU YAZISINI OKUMANIZI ÖNERİYORUM

Her ne kadar 2016 yılında yazmış olsa tee yıllar sonra bile okunacak yazı. İçeriği hiçbir zaman unutulmayacak ve kültür seviyemiz bugünkü gibi kalsa da yararı olacak, KOCAMAN bir yazı. Buyrun:

Hayvanlar niye namaz kılmaz, çünkü onların  bağışlanmayı dileyecek suçları yok. Dört bin sene karnını öküz sayesinde doyurdu insan. O ibadetini, sürdüğü toprak ve emeği sarı buğday başaklarıyla yaptı.

Ama insan: O bir lokma ekmeği yoksullara haram  ettiği için beş vakit  az…

Leylek, siz hiç öbürlerinden büyük ve farklı leylek  yuvası gördünüz mü? Yoksulların evleri başlarına yıkılırken, o yoksulların  parasıyla yaptırdığı bin odaya sığmayan insandır. Bağışlanmak için camiden camiye  koş tabi…

Atların namaz kılmaya ihtiyaçları yoktur. Yedi bin sene sırtında taşıdı insanı, uygarlıklar  onun ayaklarıyla kıtadan kıtaya ulaştı. Hiçbir zaman  dört nalından başka bir şeyi olmadı atın.

Sen binmişsin insanların sırtına… Günah çıkartmaya devam et.

Köpekler asla yalan söylemediler. Sevmediği halde kuyruk sallayan, sevdiğine havlayıp diş gösteren köpek hiç görülmedi. İki yüzlülük insana özgü. İnsanları seviyormuş gibi  yapıp, doğalarını varlıklarını ceplerindeki alın terlerini, hatta çocuklarını ve canlarını alan her kimse, o affedileceğini sanıp, namaza durur.

Kediler mesela, çişini yapmadan önce toprağı eşeler, gizler üzerini örter. Bu onun  temiz  dünyasında vardır. Kirini saçmaz. Ortalın içine ettiniz birader, ergonomi sana özgü. Sonuçta hayvan değilsin ya..” Bu yazısı  17 HAZİRAN 2016 da yayınlanmış.

Böyle bir kalemdi Bekir USTA… Şimdiki  yeni yetme, sadece gözü parayı gören sözde gazeteciler rahmet bile okumazlar böyle kalemlere. Nankörlük kedilerde değil insanlara mahsustur yani…

************

HRANT DİNK…

Tee öldürülmeden çok önce, “Ermeniler işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çekilmeliler” diye yazmıştı. Ama okuma özürlü olan, saçmalıklar yaparak basında fotoğrafım çıksın diyen bazı geri zekalılar, İstanbul’da Ermeni vatandaşlarımızın oturduğu cadde ve sokaklarda motorsiklet ve arabalarla korna çalarak gösteri yapmaktalar. Bunlara göz yumanların da akıllarından şüphe etmemek elde değil elbet. 6/7 eylül olaylarını yaşamadıkları için top yekün insanlık suçu işlemekte ve kendi hallerinde olan Terk Ermeni vatandaşları hedef almaktalar. Allah kimseyi zır cahil yapmasın. Atatürk bu konuda da muhteşem bir cümle kurmuş. ”Benim en büyük düşmanım CEHALLETTİR”

************

ANIT AĞAÇ VE ZEYTİN

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ANIT AĞAÇ ünvanını eline geçirmiş olan Zeytin ağacından  zeytin toplarken haberi yayınlandı. Anıt ağaç… Ve Zeytin… 400 yıllık bir ağaç hala insanoğlunu beslerken biz insanoğlu ! hala bu ağaçların beline beline  taş yığını yapmak için BALTA  vuruyoruz.

Mesut ERGİN’nin bu fotoğrafı bir ibret vesikasıdır… 400 yaşında bir emekçi hala çalışabiliyor demek babında… Zeytin ağacına balta vuranların tüm dalları kopsun inşallah…

**********

DEVLET BEY YİNE POT KIRDI

Eee normaldır... Yaş kemale erdi denir ama beyin bazı bazı motor arızası yapar. Mesela ASKIDA EKMEK  diye bir ARŞİMED  gibi EVREKA EVREKA dedi. Büyük ortağına çelme takar gibi oldu, evirdi çevirdi, “Ekmeğe yapılan zamma karşıydı” dedi. Salı akşamı ana haber bültenlerinde yine bir GAF yaptı. Azerbaycan konusunda, “hadi Kıbrıs konusunda yanımızda olmadınız, neden Azerbaycan  olayında yanımızda değilsiniz, nasıl din kardeşiyiz hiç mi dost yok” dedi. Dost olması için dost olmasını bileceksin. Bu söylemi de aslında büyük ortağının dış politikasındaki beceriksizliğini söyler gibi olmadı mı? Türk mallarına AMBARGO KOYAN sözde İslam ülkelerinin listesi uzamaya başladı. Hani dost?  Yani akıl yaşta değil baştadır… Devlet beyde bir zamanlar AKP’nin bir no’lu düşmanıydı. Bugün işler ters gidince AKP’nin koltuğunun altına giriverdi…

**********

FEN İŞLERİNDE BİR ALINTERİ SAHİBİ

URAL UŞAKLI… Nereye bir taş konacaksa anında orada biten işini severek yapan genç ama tecrübeli bir, gönüllü. Edremit Belediyesi Fen İşlerinde  zaman tanımayan bir yapıda. Ural’ı tee eskilerden tanırım. Dinamizm onun ön adı olmalı… Yaptığı iş randevu ile olması imkansız ama o verdiği tarihi geçirmekten nefret eden bir sosyal yapıda… Allah nazardan saklasın. Özellikle Akçay bölgesinde basmadığı bir kilit taş bırakmadı…

**********

BİR BİLMECEM VAR ÇOCUKLAR

Öneri. Sağlık Bakanlığı öneri diyor ama kendi sorumlulukları  hakkında bir öneriyi öne sürmüyor. Kalabalık vasıtaya binme, maske tak, mesafeyi cetvelle ölç falan felan… Yahu sen ne yapacaksın ne düşünüyorsun diyeceğim ama bir grip aşısını bile çarşafa doladın… Avrupa tekrar evlere döndü ama sen sokaklara salıyorsun hala. Senin sözün geçmiyorsa, doktorluk kariyerine zarar vermiyor musun? Bas istifayı geç sahibi olduğun hastanenin başına. Hadi sor sor İSTİFA EDEYİM Mİ ETMEYEYİM Mİ? Çocuklar bile git diyorlar duydun mu?

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kuvayi milliye, namuslu bir insanın yastığının altındaki tabancaya benzer, namusunu korumak için herhangi bir ümit kalmadığı anda hiç olmazsa intihar etmeye yarar.

Mustafa KEMAL.

Bu  söz Yılmaz Özdil’in SON CÜRET kitabının ön söz gibi en ön sayfasında yer alıyor.

              …………………………

ÇÜŞ

ULAN  GORONA İNŞALLAH SENİ BİBER GAZI GEBERTİR.

**********

VARLIK BARIŞI

AK para, KARA para… Al birini vur ötekine… Yurt içi ve yurt dışındaki  kayıtsız paraların kayıt içine alınmasının adı, BARIŞ… Elalem şeyi ile gülüyordur… Ne güzel memleketiz valla, abuk sabuk icraatlarla, hatta uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile para kazan, şimdi kalk sen bu işi HAYIR İŞİNE  çevir. Denize düşen yılana sarılır… Vay benim ülkem vay. Kardeşim, o zaman uyuşturucu, silah kaçakçılığı, vergi hırsızlığını falan felan  ceza olmaktan çıkar. Sen sağ, ben selamet..

********

BÜYÜTEÇ

Hadi bir daha bir daha sorayım. Akçay’daki TURİZM Müdürlüğü binasında kim ya da kimler

çalışıyor, ne iş yaparlar? Denize nazır  maaş hazır, oh ne ala, adınız ne mualla oh ne ala.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“40 GAZ KUYUSUNU 2023 ‘e yetiştireceğiz”

By: Enerji Bakanı Dönmez.

Bizden not: Sen neymişsin be 2023, daha bizim buralara gelmeden namın yürüyor be kardeşim. Ama dikkat ! 2023 ‘E DİKKAT bakın daha neler olacak!

……………………………………………….

BİN BİN

Scooter’in yerine bu daha hızlısıymış. Yokuş felan çıkabiliyormuş. İstanbul Tuzla belediyesi BELEDİYE ZABITA ekibine dağıtmış. En doğrusunu  yapmış. LÜKÜS ARAÇ verip, verimsizlik alacağına, ucuz araç ver  hizmet al. Doğru bir icraat…

 

246 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar