Uður TARIMAN
11 Kasım 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.11.10  18:41:01

SEÇİM, MEÇİM, GEÇİM

Erken seçim falan deniyor ama şu günlerde  yeni seçim yasası Mecliste. Karar çıktığı andan itibaren bir yıl içinde erken seçim olamaz…AKP bunu bildiği için kendi hazırladığı seçim yasası gereklerini yerine getirecek ve seçime hazır olduğu anda dong dong diye gongu çalacak. Bu yasa bugünkü ülke sorunları ve siyasi partilerdeki yeni gelişmeleri önlemek adına da yeni yeni menüler konacak ortaya. AKP,  önümüzdeki seçime hazırlanabilmek için, ne kadar seçim yasasında değişiklik yaparsa yapsın önce geçmişe yönelik ÖZELEŞTİRİ  yaparak kolları sıvaması kaçınılmazdır. Geniş halk  kitlelerinin sorunların ön plana alıp, halkı ekonomik sıkıntıdan kurtarması için, bütün israf, lüks ve şatafata tüm kamu kurumlarında başlatması kaçınılmazdır. Bugünkü ekonomik sıkıntının  ilk sebebi bu israf harcamalarıdır… Ananı da al git yerine, ananı da al gel çaresine bakalım denmesi gereğini ön planda tutması kaçınılmazdır… Dış ilişkiler için bu işin başına uluslar arası siyaseti bilen, TAM yetkili bir Bakan getirilmesi elzemdir. Başkanlık yarı başkanlık  Türkiye’ye göre bir sistem olmadığını içine sindirmesi ve acilen parlamenter sisteme dönmesi, halkın meclisinin ilk merci olması gereğini anlamış olması gerekir. Hatalar masaya yatırılmalı ve her biri tek tek düzeltilmelidir. Her ne kadar “HER HATA OLUR BİR DERS, NE HATA BİTER NE DERS” denmişse de, hatalardan dönmek zor değildir.

Mesela, hak aramak için başvuracak merci bulamayan kitleler ellerinde sopa, taş, kesici bir nesne olmadan sadece KARTON DUYUM  taşıyarak  açıklama yaparlarken, devletin polisinin cop, biber gazı ve saçlarından yerlerde sürüklenmesinin HANGİ ÜLKE SİSTEMİNE uygun olduğunu bilmesi kaçınılmazdır. Halkın sokağa çıkmasını istemiyorsan, halkın sesini sen duyacak, muhatabı sen olacaksın… AKP  geniş halk kitlelerinin sesini duymamakla büyük hatalar yaptı yapıyor... Vee  parti logosunda ADALET  yazıyor. Bu yazıyı hayata geçirmeden, o logoyu kullanmak son derece gereksiz bir tutumdur… Halka inilmez halka çıkılır… Seçim öncesi yaptığın bütün vaadleri yerine getirmek mertliğin, dürüstlüğün sembolüdür. Yapamayacağın vaadleri ağzına bile almayacaksın…

Benden, senden düsturunu ortadan kaldıracaksın. Dışı pembe içi yeşil olan insanlar sırf kendi çıkarları adına  sana destek veriyorlarsa bu işte bir terslik var diyecek gerçek halk kitlesi yaratacaksın… Yani ha orak çekiçle iç dünyan olacak ya AMPULLE. Bunu tesbit edip, sadece çıkarları için seni alkışlayanlara yukarıda dediğiniz gibi ANANI DA AL GİT diyeceksin. Bu söylem bu tiplere uyar…

Günümüz Türkiye’sinde medya ÜÇE  ayrıldı.

A-     İKTİDARIN BORAZANCISI

B-      PARANIN DÜDÜĞÜ

C-      GERÇEĞİN SESİ

Bu üç gruba ayrılmış medyanın yaratıcısı da AKP’nin siyasi tutumudur. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünü alt üst yapıp. Doğruyu söyleyeni karşına alıp dinleyecek, konulara öyle eğileceksin…

**********

SEÇİM DEDİK GÜNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR SEÇİM YAPILDI.

ABD’deki başkanlık seçimi, büyük çekişmelere  sahne yarattı. PENSİLVANYA’da, FETÖnün  büyük bir etkisi olduğu söylenmekte… Bu gerçek bir varsayımsa, TEHLİKENİN  ne kadar büyük olduğunun kanıtı olur. FETÖ terör örgütü ABD’de büyük etkinliği ortaya koyabiliyorsa, Türk düşmanı diye tanınan BİDEN bunları arkasına alıp, ülkemizin içinde yeni iğrenç olaylara destek verebilir… İşte burada tam bir ustalık isteyen dış politika uzmanına ihtiyacımız var… Tek adam sistemi böyle bir tehlikeyle baş edebileceği söylenemez… FETÖ’NÜN biti BİDEN denilen Türk düşmanı sayesinde  kanlanabilir. Son derece uyanık olmamız gereken, son derece birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir döneme giriyoruz.

**********

IŞIK 1881 YILINDA İCAD OLDU.

************

EBA

EBA DENİLEN yeni eğitim sisteminde bazı konular pek hoşuma gider oldu. Keşke bu konu ve doğru yanıtlarını ülkemizde tüm yönetimler uygulayabilseler. Sorulara kaç  kamu yönetimi, kaç belediye yönetici ve çalışanları sınıfı geçer yanıtı verebilirler.

Mesela;

SINIF 9- RUH SAĞLIĞI  sorularından birkaç örnek

*Anne baba bir gün olur dedikleri bir şeye, başka bir gün olmaz diyebilir. Bunu uyarlarsak kamu yöneticilerine  soralım.

Belediye başkanı bir gün olur dediği bir şeye başka bir gün sonra olmaz diyebilir.

Sorunun yanıt ve tesbiti…..TUTARSIZ TUTUM… 

*Çocuklarının hata yapmalarına tahammülleri yoktur. Yanıt MÜKEMMELİYETÇİ  tutum.

  Böyle bir tutumda olan yönetici, bu hissiyatını dışa vuramaz. Devlet memuru üst kademenin tutumunu uygulamakla yükümlüdür. Kendi başına karar veremez ve onun için de biz mükemmelliyetçi bir tutum görmemekteyiz.

 *Sosyal açıdan daha az sorumluluk alma eğilimindedirler. Bu saptamanın doğru yanıt

  AŞIRI HOŞGÖRÜLÜ TUTUMMUŞ. Sorumluluk alma  yapısında olanları baltalama değil midir? Bu yanıtı tutmadım ben.

Mesela bir Belediye başkanına bu soruyu sorduğunuzda “BEN HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ÜSTENECEK YAPIDAYIM” der…

Gelelim SİYER sorusuna;

SINIF 10

Zengin bir hanım olan, Hz. Hatice  kendisine yapılan pek çok evlilik teklifini geri çevirdiği halde, Hz. MUHAMMED’e  kendisi evlilik teklif etmiştir. Bu kararına ne etki etmiştir

a-Zengin olması

b-Güzel ahlaklı olması

c-Peygamber olması

d-Soylu olması

e-Çok zeki olması

Yanıt:  B.

Bugün, din alimi geçinenler, çok karı almanız  sevaptır diyebiliyorlar. Diyorlar ama sadece kadın olduğu için ahlak, edep, kafa yapısı falan hak getire… 10.ncu sınıf öğrencisi bu bilgiyle donanırken, bu alim geçinenler  sadece halveti düşünmekteler!

*********

ABDULLAH KESİCİ

Edremit Belediyesi Fen İşleri müdürü. Bir baba olarak, neredeyse 15 gündür geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu İstanbul’da bir özel hastanede uyutulmakta olan ve hala bilinci kapalı durumda olan kızının başucunda  günlerdir  gözyaşı döküyor… Belediye yönetimi  bu konuda Abdullah Kesici’nin ne kadar yanında bilemem. Ama herhalde evlat acısının bilincindedirler… Bu ikinci yazışım Allah şifasını versin. Gencecik bir fidan…

…………………………………

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Bölmeyeceğim, birleştireceğim.”

By: BİDEN

Bizden not: YALANDAN KİM ÖLMÜŞ, DEĞİL Mİ Ya?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ÇÜŞ

Cezaevlerinin nüfusu 10 yılda 2.5 kat artmış. Eskiden Cezaevlerine argoda HİLTON derlerdi. Yaranamıyoruz, Hilton’da misafir ediliyorlar !!

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Başıboş sokak hayvanlarından kim sorumlu Başkan Yardımcısı. Bilemem ama, bu kadar başı boşluk ta hiç hoş değil

……………………………………

KULAĞINIZDA  KÜPE OLSUN

Yerli ve MİLLİ OLMAK İÇİN YERLİ VE MİLLİ OLMAK LAZIMDIR

O.U.T

………………………………………….

MERKEZ BANKASI  BAŞKANI VE PARTİ

Muhalif gazetelerde Partili Merkez Bankası  başkanı olmaz diyorlar. Partili Cumhurbaşkanı oluyor da, partili Merkez Bankası Başkanı neden olmasın değil mi ya?

 

 

305 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar