Uður TARIMAN
14 Kasım 2020 Cumartesi
Tarih : 2020.11.13  18:08:04

BUGÜN CUMARTESİ YİNE DALALIM MAZİYE

*7 Nisan 2016 Perşembe. Bu köşeden buyurun.

“İSTİFA ETMEK, İSTİFA ETTİRMEK” başlıklı bir yazı yazmışım. Tee o tarihlerde sanki günümüzü kaleme almış gibi bir şeyler yani.

“AKP’de bu etik sosyal yapı yok “biz her konuda haklıyız. Biz hata yapmayız. Biz  her şeyin iyisini biliriz. Aldatıldık denmesinin ardında bile duygu sömürüsü var. İtiraf etmek ya da  hatalı olduğu için görevden aldık demelerine şahit oldunuz mu? Davutoğlu Ahmet paşa da pek çabuk adapte oldu, inkar ve arka çıkma ustası.”

Bugün meydana gelen istifa olayının sanki perde arkası gibi bir yazı yazmışız. Berat beyin istifa macerası konusunda bir dostumdan ileti aldım. Pazartesi bu köşede onu da okursunuz…

*********

*10 Mart 2016 Perşembe. “Zeytinli çayının kenarındaki KAR ABİNALAR. Vecihi Güreli’ye ait bu binaları bir  tanınmış bir ismin satın aldığı söylenmekte. ”Yerel seçimler öncesi sağlam raporu verildiği söylenmekte.”

*12 şubat 2016… Başkan SAKA’nın kulaklarını çınlattılar. Diş hastanesinin karşısındaki cafede beklemedeyken yanıma bir kaç okurum geldi. Kimi merhaba TARIMAR abi, kimi merhaba gazeteci kardeşim, kimi, günaydın Uğur bey diyerek aynı konuda  görüşte bulundular. Hepsinin birleştiği nokta şuydu ”Yıllar boyu bu yollara hiçbir yönetim el sürmedi. Allah Kamil Başkandan razı olsun. Her taraf taş döşendi. Bir de Çayiçi caddesini ele alsa cennetlik olur” dediler.

*13 Şubat 2016  Cumartesi ”Lodos Akçay sahillerini çöplüğe çevirdi”

*14 Mart  2016… HÜSEYİN ACAR. İlçe Tarım müdürü, bir günde görevinden gerekçesiz alındı.

*14 Nisan  2016 Perşembe. Akşener ve diğerleri… MHP’de son derece etik, son derece demokratik bir Başkan adaylığı  yarışı yapılmakta. Akşener lehine diğer adaylar geri çekilecekler gibi. Bahçeli, Akşener gibi  kariyeri belirli bir adaya yol vermedi. Çekil be kenara sayın Bahçeli çekil. İkinci baharını yaşa”

* İŞTE BU YAZIYI da eyi okuyun dostlar. Tee 16 Mayıs Pazartesi günü yazdığım konu bugün de  fotokopisi yaşanıyor. Konu MUHARREM İNCE. “İnce sessiz sedasız değil açık, seçik atağa kalktı. İl, ilçe demeden geziyor. 14  Mayıs’ta Edremit’e de geldi. Bu geziler CHP Genel Başkanlığı’na hazırlık gezileridir. Tabanına kendini tanıtmak istiyor. Ama CHP’NİN TABANINDA hastalık VAR. Kılıçdaroğlu’nun tek  hatası tabanına hakimiyetsizliği. CHP‘nin  taban nasıl ve ne zaman tek yürek olur? Taban ya kankalığa ya da parasal desteğe dayalı. Yani ideolojiye dayalı değil. Son milletvekilliği seçiminde kimin ne kadar para harcadığını da biliyoruz” Diye devam eden uzun bir irdeleme yazısı yazmışım. Bugün değişen bir şey var mı? İnce yine yollarda, taban yine aynı formatta yollarına devam ediyorlar. Böyle olunca da iktidar çoook uzaklarda. Son yerel seçimlerde de bu kanıtlanmadı mı? Kankalık ve parasal döngüler yaşanmadı mı?

*16 Ocak Cumartesi… YALAKA başlıklı bir yazı. Eskimeyen bir meslek YALAKALIK…Ne yazmışım o gün? Kısa bir fıkra ile geçiştirmişim… ”Yalaka olmak ta bir sanattır. Herkesin harcı değildir.

Kralın biri ördek avına çıkar. Av uşakları çevredeki ördekleri ürkütüp, kralın önünden geçmelerini sağlarlar. Kral önünden geçen bir ördeğe nişan alır, ateş eder.

Maskaraya sorar

-Vurdum mu?

Maskara

-Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlama alicenaplığında bulundular…

*16 Ocak 2016 Cumartesi, Hazineye benim ve eksik olmasın eski AKP İlçe Başkanı Harun Yüzüak’ın sayelerimizde kayıt altına alındı. Bari üstünü örtün de piknik alanı yapın diye yazmışım. Bugün ÇÖPLÜK OLDU…

6 Ocak Cuma 2016… Devlet hastanesi başlıklı yazımı yineleme zahmetinde bulunmuyorum. Eski tas eski hamam yani…

21 haziran 2016  Salı, Kılıçdaroğlu sormuş, ”Nerede bu HUKUK FAKÜLTELERİ?”  Bugün de soruyor ama duyan yok, tatile çıkmış olabilirler. Ya da COVİT tatili.

*23 HAZİRAN  Perşembe… ”OBAMA İŞ ARAYACAĞIM” demiş. Trump da aramaya başladı. Bizde olsa köşeye çekilir emekli maaşıyla yatıp kalkardı.

*25  Haziran  2016 Cumartesi… Vural Bahçeli’yi bombaladı. Bahçeli hala yalnız kaldığının farkında değil. Bugün de yalnız ama birkaç yalaka vekil sayesinde ayaktayım zannediyor. Aslında ayakta tutan Erdoğan…

*30 HAZİRAN Perşembe… NARSİST. Bu başlık altında bu hastalığın tıp literatüründeki tanımlarını alıntı  yapmışım.

Kişilik bozukluğu

Üstünlük hisleri

Beğenilmek ihtiyacı

Kendini çok güzel görme

Eleştiri kabul etmeyen

Aniden öfkelenen…

*3 Şubat Çarşamba 2016… 250 kişi RTE‘ye hakaretten mapusa atılmış. Üst üste koyarsanız acaba kaç bin eder?

*22 Ocak 2016… Devlet bey Kalp kapakçığını DEĞİŞTİRTMİŞ, Yıl 2020 hala direniyor.

*2  Şubat 2016 Salı. Arınç, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklu yargılanmaları için, “hapse atılmaları son derece yanlıştır, neredeyse cübbemi giyeceğim” dedi…

*12 şubat 2016 Cuma… Sevgililer günü için bir önerim var. Eve giderken bir kilo bonfile götürün. Bugün 2020 konuyla ilgili bakan kişi başına 15 kilo et yiyoruz dedi mi dedi. Eee o halde Sevgililer günü hediyesini 2 kiloya çıkartabiliriz.

*21 Ocak Perşembe 2016… Din görevlileri meydanlara inmiş. Sebebi  Diyanete sahip çıkmak. Bugün 2020 Toprağın 100 metre dibinde çalışıp ölen ve gazi olanların hakları hala ödenmiyor, Sokağa çıkıyorlar COP YİYORLAR. Din, iman, Allah korkusu nerede kaldı?

*11 Ocak 20+6… Davutoğlu ince eleyip sık dokuyoruz demiş. Bugün aynı Davutoğlu, dokuduklarını dökmeye çalışıyor…

*09 Ocak 2016… DALKAVUK başlıklı yazımda bunu irdelemişim !!Önemli bir mevkide bulunan devlet adamının birine SIFIR nedir diye sormuşlar

-Sizin huzurunuzda benim demiş

Yani  yalakanın  ya da dalkavukluğun  en önemli özelliği.

************.

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Hak arayan kadının yanındayız”

By. RTE

Bizden not: Hak verilmez alınır ama ona da izin verilmiyor ki? Saçlarından sürükleniyorlar. (10 MART 2016)

……………………………………

ÇÜŞ

Troller… Yahu şu denizde balık bırakmayan Trolcü tekneler. Büyük küçük denizde hangi balık varsa toplayanlar. Seni gidi trolcü… ( 10 Mayıs 2016)

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Eşekler kıymete bindi. Eşek sütünü duyanlar eşek sütlerini ağırdan satıp Fiyat yükseltiyorlarmış. Eşeğin suçu ne?

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Şeytan kişiyi  kandırır ama suyunu ısıtmaz

ATASÖZÜ (11 Şubat 2016)

*********

TEKRAR TEKRAR YAZSAN NE OLUR Kİ?

Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya ahan da öyle bi şey. Yukarıda tarih tarih TEL-TEL  arşivinden alıntılar sundum size. Değişen ne var söyler misiniz? Aynı hamam. Aynı tellak, aynı bakır tas… Kese istersen extra bahşiş. Yersen… Böyle gelmiş böyle gider bi devran…

**********

ÇEVRE DOSTU BBB…

Bi zahmet boklu gölete de el atsa diyorum… Şehrin göbeğinde bok içinde badem kadın misali. Arazi çöplük yapıldı. Utanmadan da bu arazinin yanına ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR levhası koydular.

BBB bir zahmet burayı da envanterine alıp buraya,  KORULUK yaparsa halka piknik arazisi kazandırmış olur. Çevre dostusun madem. Buyur BÜROKRASİ SENİN ELİNDE… Çevre Bakanlığı da sizin elinizde  bir imzaya bakar yani. Hadi gari Çevre dostu BBB…

 

337 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar