Uður TARIMAN
20 Kasım 2020 Cuma
Tarih : 2020.11.19  17:49:46

BEĞENDİĞİM FİKİRLER…

Abuk sabuk değil fikir üreten, doğruları işaret eden dostlarım bunlar var, mesela  İSMET KARALAR. Bu dostum dün kendi hesabında bir yazı yazmış aynen aktarıyorum.

Bizim en büyük sorunumuz genelde, yerelde, siyasi partilerde ve STK’larda yanlış vizyonsuz insanlara koltuğu teslim etmek! İstisnalar  hariç, Koltuğu ancak ortak aklın seçtiği kişiler doldurur. Seçim kazanmak seçilmek anlamına gelmez hele bu zamanda. Zira lejyoner oylarla seçimi kazanan kişiye koltuk üç numara büyük gelir ve… O koltuk kazanan ama aslında seçilemeyen egosu yüksek, kibirli kişiyi er geç yutar”.

Kısa ve öz yazmış. Anlayana davul falan…

Bir diğer dostum da, CHP Edremit’in doğruları, yansız olarak yazan bir CHP’lisi… NABİ  GÜNDÜZ… Çarşamba günü FACE’deki hesabında hem  önemli bir haberin müjdesini vermiş, hem bu konudaki görüşlerini özetlemiş. Bir iki kelimesini biip ‘ledim… Bu yazı benim aylardır yazdığım “KEMAL BEY TABANINA HAKİM DEĞİL“ başlıklı yazılarımı da teyid eden bir haber –yazı…

Bildiğiniz gibi Edremit Belediye Başkanlığı seçim sonrası, Kamil Saka’ya destek verenler fişlenmiş ve partiden İHRAÇ edilmişlerdi. Bu ihraç edilenler yargıya gitmişler haklarını aramışlardı. Bunlardan  MEHMET OZAN  ilk kazanan CHP’li oldu. Şimdi NABİ Gündüz’ün yazısını okuyalım.

“ S….ların evrakta sahtecilik yaparak usulsüz şekilde partiden ihraç ettiği gerçek CHP’li arkadaşlarımızdan ilki bugün itibariyle hukuk mahkemesindeki hak arayışından galip çıkarak üyelik hakkını geri almıştır. Diğer arkadaşlarımız da eminim aynı şekilde dava günleri geldiğinde üyelik haklarını geri alacaktır.

Şimdi bu hukuk dışı, muameleye maruz kalan arkadaşlarımızın ihraç edilmeleri için planlı şekilde mücadele veren  dönemin İLÇE BAŞKANI, bugünün Başkan yardımcısı “projelerin adamı” Tayfun GERKUŞ, İL Başkanı SERKAN  SARI, İL DİSİPLİN KURULU ve oy birliği ile bu ihraçları onayan YÜKSEK DİSİPLİN kurulu üyelerini şerefleriyle istifa etmeye davet ediyorum.

Eğer onurunuz varsa, bu sahtekarlığınıza aldığınız cevap karşısında bir saniye bile durmadan, hemen istifa ederzsiniz. Tabii sizde o,  ş…… varsa” Şeklinde noktalamış açıklamasını.

Ben, daha propaganda dönemlerinde olacakları bu köşeden yazmıştım. Edremit-ANKARA  arasındaki trafiğin sıkışıklığını, treni hareket ettirecek KIRMIZI  şapkalı görevlilerin işaretinin sinyalini vermiştim.

Sözün özü. Aylardır yazıyorum ve bu gidişle yazmaya devam edeceğim. KEMAL bey, tabanına hakim olamayan bir lider. Genel anlamda muhalif liderliğini yapar  gözükse de, taban partinin geleceğini tayin eder. Taban da herkes herkesi bir yere çekmekte. Gerçek CHP’li kim belli değil. Bir takım menfaatler uğruna 6 oktan oklar kırılmaya başladı. Sonra toplaması, onarması çok zor olur…

Ülke genelinde, il, ilçe teşkilatları habersiz bir denetime tabi tutulmamakta… İl ve ilçe Başkanlarının parti sevdalısı mı, değil mi, bir koltuğa oturmak için mi ortaya yere çıkmışlardır araştıran yok.

Gerkuş, mesela, propaganda döneminde gazetemizde manşetten verdiğimiz bir sözü vardı. “BEN TAM TARAFSIZ İLÇE BAŞKANI OLARAK HER ADAYIMIZA AYNI MESAFEDEYİM”.  Şimdi nerede, Başkan YARDIMCISI. Zaten biliyorduk bugünkü koltuğa oturacağını. Yani CHP bu kafayla giderse iktidarı çook bekler…

Günümüzün fenomeni, HUKUKTA REFORM  sözcüğü. Eee öyleyse

*Hak-Hukuk-Adalet sloganıyla yola çıkan CHP, bütün CHP’lileri umutlandıracak parti içi hukuk reformunu hemen başlatmalıdır.

*Her parti üyesi düşüncelerini  serbestçe söyleyebilecek bundan dolayı İHRAÇ  sistemi gözden geçirilecek hukuk mekanizması işletmeledir.

* CHP  örnek bir parti sistemine oturtulup, Yerli ve milli (gerçek anlamda CHP’li)  oluşum olmalıdır.

*CHP’li en az nüfuslu ilçe de bile liyakat, kariyer ön planda olmalıdır…

*Seçim  dönemlerinde, her önüne gelen Parti merkezine gelip, Genel merkezde  bazı imkanlar sunularak taraf bulmak, tarafı seçim öncesi koltuğa oturtmak gibi prosedür ortadan kaldırılmalıdır…

Kısaca ve  açık, seçik olarak CHP  sistemi değiştirmeli, bir çuval inciri berbat edecek olanlar çuvaldan ayıklanmalıdır. Yukarıda değindiğim gibi en az nüfusu olan, belde ve ilçeler dahil bu ayıklamalar acilen yapılmalıdır…

********

DEVLET BEY…

Neden suskunsun be  kardeşim. Madem, doğruların yanındasın, madem vatan millet Sakarya diyorsun, senin sayende mapustan çıkan MAFYA BABASININ  Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaret ve tehditlerine neden suskunsun… Yoksa siyah yere kadar uzun paltolu gençleri mi özledin? İçişleri Bakan ise ülkenin can ve mal güvenliğinden sorumlu number one bir Bakanlık koltuğunda oturmaktadır. O niye suskun anlamak mümkün değil. CHP milletvekili Ensar Aytekin’in vergi silah bolluğu konusundaki önergesi aylardır yanıt bulamadı. İçişleri bakanı yapıcı, birleştirici yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü değil midir?

Ana muhalefet parti başkanına ağza alınmayacak hakaret ve tehditlere neden sessiz kalmaktadır. Hakaret onun görev sınırı dışında olabilir. Adaleti ilgilendirir ama TEHDİT onun sorumluluğundadır. Kemal beye yumrukla saldıran bey zade beyler gibi orta yerde dolaşmakta. Bu tür olaylar bir ülke için büyük bir kargaşaya yol açar.

**********

SAÇMA SAPAN BİR UYGULAMA

Pandemi, mandemi… Yedi elaleme güldürüyoz kendimizi. En kolay denetlenecek mekan restaurantlarken, sen AVM leri açık tutuyorsun ama bunları kapatıyorsun…

65 no’lu durağa ulaşmayanların fıldır fıldır sokaklarda gezip tozup akşam eve döndüklerinde sanki İTFAİYE hortumu ile mi kendilerini dezenfekte edip eve gidiyorlar. Evde yaşlı ana, baba  varken sen neyin peşindesin. 65 no’lu durağı perde yapıp, ekonomik  berbatlığı örtmek adına, tedbirlerin şahını aldık demek, abesle iştigaldir. 

Maske de fiyasko yaşadık, grip aşısında fiyasko yaşadık. Özel hastaneler devreyle sokmakta  fiyasko yaşadık, yaşıyoruz.

Dün AKÇAY’da en azından 35-40 kişi ki bunların yaş ortalaması 25-40 arası, hiç birisinde maske yoktu.. Eee  restaurantlar, kahvehaneler neden kapalı? Neden 65 no’lu ları eve tıkıyorsun.

Saf vatandaşlar “devlet daha ne yapsın mücadele veriyor işte” diye avutuyorlar kendilerini ve sandığa gidip AŞKIM BENİM DİYEBİLİYORLAR…

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Hasta giren ,ceset torbasıyla çıkıyor”

By: Sözcü Gazetesi’nin fotolu haber başlığı

Bizden. Torbayla çıkıyorlar ama nereye, nasıl gömülüyorlar?

Bir Allah’ın kulu bi şey söylemiyor. İlk günlerde büyük bir

Hizmet gibi, BEYKOZ’da özel COVİT mezarlığı yaptık diye

hava atmışlardı. Onlarca  vefat eden insanlar nereye nasıl gömülüyorlar?

………………………………………

ÇÜŞ

Bazı gazeteler valla bizim  ana yadigarı YALANCI DOLMA

Gibi. Tıka basa yalan dolan  tıkıyorlar sayfaların içlerine

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

BBB, “Altın Karınca ödülü aldı”… Bu bir yarışma mıdır neyin?

Karınca ismini kim taktı ona da ödül verilmesi gerekmez mi?

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

 HAYYAM’ın bu dörtlüğünü utanma özelliği olmayanlara, hediyem olsun.

Neylesem bu benim iç kavgalarımla

   Pişmanlığım, kendime düşmanlığımla

   Sen bağışlasan da ben yerim kendimi

   Neylesem bu yüzden. Bu utancımla?

…………………………………………………………………..

EĞİTİM EVDE BAŞLAR

İkizçay’da, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün KANAVİÇE  örer gibi yaptığı çocuk parkı var. Buraya çocuklarını getiren bazı  anaları balkondan izliyorum. PARKIN DIŞINA ÇIKIP içeriye köpük taşıyan, büyük naylon poşetleri taşıyıp parçalayıp çimenlerin üzerine atan, çimlere eşeleyen çocuklarını görüp YAPMA diyen bir ANAYA rastlamadım. Balkondan hakaret edesim geliyor. Boşuna dememişler, EĞİTİM AİLE DE BAŞLAR diye. AMA ÖNCE BU ANALARI EĞİTMEK gerekecek!

 

215 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar