Uður TARIMAN
23 Kasım 2020 Pazartesi
Tarih : 2020.11.22  18:29:51

YERSEN

Mesela bir büyüğün, sana kendi tecrübelerine dayanarak “bak senin miden bu acı turşuyu kaldırmıyor, turşu her bünyeye göre değildir yeme” derse, büyük sözü dinleyecek ve öğüdü dinleyeceksin değil mi ya?

Turşu sana ve çoğunlukla fazlası zararlı olan bir üründür demek istiyor büyüğümüz ve bu  öneriyi dikkate almamız ona göre ayağımızı, pardon midemizi açık tutmalıyız.

MB. faizi %15 e çıkardı. Büyük sözü dinlemedi şimdi mide ağrısı çektirecek yiyenlere ! büyüğümüz ne güzel  uyarmıştı. Yüksek dozda turşu eyi değildir diye…

YERSEN  sonucuna katlanacaksın. Midene kramp bilem girecek.

**********

KALBİNİZİN VE DAMARLARINIZIN  KENTSEL

DÖNÜŞÜME İHTİYACI MI VAR?

O, halde İZMİR’de benim damarımda mevcut olan, hafif bir depreme dahi gücü kalmayan yani yıkılmak üzere olan damarımın durumuna “oturabilinir” diye teşhis koyanlara inat, İşte bu sağlık kentsel dönüşümün mimarı, beni yıkılmak üzere olan  örümcek ağı gibi damarlarımı BETON  gibi yapan bir Kalp ve DAMAR hastalıkları UZMANI  Dr. EŞREF TUNÇER’i 4 yıldır anıyor, dua ediyor, eşe dosta öneriyorum..”Aman diyorum dostlara bedeninizdeki KENTSEL dönüşüm için  ehil kalp ve damar mimarına teslim edin…” 

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ayranı yok içmeye, tahterevalliyle gider  s…..ya

ATASÖZÜ

**********

KUMAR

Yasaklar çerçevesinde şans kaynaklı bir getiri ve götürü oyunları. Madem Kumar günah o halde, kumar oyunlarının aga babası olan MİLLİ piyango ADINI NEDEN hala kullanıyoruz? Yıllardır hiçbir zahmeti olmadan Hazineye trilyonlar akıtan şans oyunu. Aslında hayat bir kumar. Kumarın hilelisi var hilesizi var. Hileli olanı katmerli günah işliyor. Şans oyunları da bir takım fringotların olduğu yazıldı çizildi hiçbir KABİNE üyesi tarafından yalanlanmadı. Yıldızlı otellerden KUMAR MAKİNELERİNİ niye kaldırdınız? GÜNAH… Eee milli piyango da kumar değil mi? Milletin cebinden İBAN  dan falan para isteyeceğinize bırakın OTELLERİN kumar makinelerini koysunlar devlet te oluk gibi para kazansınlar.

Halen büyük bir VİLAYET pozisyonunda olan Kıbrıs’ta serbest. Oteller davetiye gönderiyor, uçak biletini bile ikram edenleri var. Pasaport yok, vize yok. Ha İstanbul’dan, Ankara’dan Antalya’ya gitmişin, ha KKTC’ye. Şeyi şeye değiştim şeyin suçu ne hesabı.

KUMAR… Küçük kahvehaneleri basan polis, Kulüp ve DERNEKLERİ NEDEN BASAMIYOR?  Hepsini yasaklasan, kumarbaz DUVARDA KAÇ SİNEK VAR DİYE iddiaya girip yine kumar oynayanları biliyorum.

Ticarette kumardır. Yolda yürümekte kumardır…

İDDİA kumar değil mi? Şans oyunları kumar değil mi? Bırakın artık bu yasak şu yasak demeyi.

Seçim sandıkları bile kumar değil mi? Onun da hilelisi var hilesizi var. Kumar sonucu siyaseten bir yere gelinmiyor mu?

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya

Mahkumdurlar. Bunları seçen halk ta köle olmaya mahkumdurlar.

M.Kemal ATATÜRK

********

SEN KİM OLUYORSUN?

Tanrı bile kadına kaş vermişken, onlar kesip kendileri çizdi. Tırnak vermişken  kesip suni tırnaklar taktı. Göğüs vermişken beğenmeyip, silikon taktı. Kalça vermişken cerrahi operasyonlarla kendi istedikleri şekle soktu. Boy vermişken beğenmeyip topuklu giyip boyunu uzatmaya çalıştı.

Diyeceğim o ki: Tanrı bile kadınları memnun edememişken, sen kim oluyorsun ki memnun edeceksin. Bu yüzden boş ver takma kafana, Robert  Mugaba  QUANTES’in bu sözünü  İBRAHİM  ELMAN gönderdi. Teşekkürler dostum…

********

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN

Çok hoş bir sözdür. Danışıklı döğüşte diyebiliriz. Ismarlama  da… Aaa bak dün akşam beraber yiyip içiyorlardı, bugün itişip kakışıyorlar falan felan, yersen diyorlar ama yiyen yesin afiyetle ama yemeyenler de var haaa !!

********

ABDÜLKADİR SELVİ.

İnsanların gözünün içine baka baka da yandaşlık olmaz be kardeşim. Ankara’da yedim taze ayvayı misali Ankara’da  büyükbaba rolünü üstlenen bir gazeteci. Köşe yazarı. Kendisinin FETÖ  ile fotoğrafları arşivde dururken ha bire muhalefete çatıyor. Özellikle Kemal beye. Vay efendim Kemal bey anında neden BİDEN’e tebrik mesajı göndermiş.

Yahu sana ne? Ana muhalefet partisi istediğine tebrik, istediğine ZEM MESAJI GÖNDEREMEZ Mİ?

Temel, karakola gitmiş ve bir gün önce evine giren hırsızla konuşmak istediğini söylemiş. Nedenini soran komisere

-Uyy  KOMİSERUM  gece yarısı gelmiş de Fadime’yi uyandırmadan içeri girebilmiş. Nasıl becerdiğini sormak isteyrum…

Her yiğidin yoğurt yiyişi var değil mi ya? Sana mı soracak?

********

TAĞŞİŞ

Helale haram katma yani. Özellikle zeytinyağı sektöründe çok görülen bir sahtekarlık. Edremit’te, tee eski yıllar öncesi bunun öncülüğünü yapanlar varmış. Yani icadı bayağı eskiye dayanan bir  sahtekarlık…

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yatırımcımızı yüksek faize ezdirmeyelim”

By. Erdoğan

Bizden not. %12.50, % 15’e  üç gün önce neden yükseltildi o zaman?

                                                          **

ÇÜŞ

Şimdi al 4 ay sonra ödemeye başla. Yeni trend pazarlama

sistemi. Masaya oturduğunda önümüze konacak şartları da

Afişe et te görelim 4 ay sonramızı !!

*******

BÜYÜTEÇ

Akçay Merkez Camii altında kaç dükkan var?  Kiralar hangi hesaba yatmakta? Kaç kez sordum, yanıt yok.

                                                    *

SUÇA GÖRE CEZA AMA…

İkisinin de karşılığı yok. Hangi suça hangi cezanın karşılığı maalesef artık ortadan kalktı. Her hakim aynı suça ayrı bilet kestiğine göre tartışmaya bile gerek yok. Hakim o gün keyifli günündeyse ılıman karar, yok öfkeliyse yandı keten helvam.

Adam çiçekçi dükkanına girmiş. Çiçeklere baktıktan sonra çiçekçiye

-Karım çiçek alacağım ama karar veremedim demiş

Çiçekçi

-Ne halt yediğini söyle ben sana çiçek seçmende yardımcı olayım demiş.

********

MUHARREM İNCE VE BABACAN

Söylemlere bakılırsa parti kurup orta yere çıktığında % 10 barajını aşacağına dair büyük iddialı olanlar çoğunlukta… BABACAN’nın da İYİ PARTİ VE CHP’den hatta AKP’den de bazı transferler yapabileceği ağırlık kazanan siyaset dedikoduları. Her dedikodunun bir hakikat payı vardır !! derler.

 

251 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar