Uður TARIMAN
25 Kasım 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.11.24  18:27:47

YASAKLAR, ESKİ DELİK PARA GİBİ

ÖLÜMCÜL VİRÜS ile savaş verdiğimiz günlerde getirilen kısıtlamalar (kimileri yasak) diyor bende o kelimeyi kullanıyorum. Yasak Hemşehrim…

Mutlaka hepimiz birimiz için düsturu ile bu kısıtlamalara ( yasaklara) riayet edeceğiz, etmemiz gerekir ancak, biraz da mantık biraz da gerçekçilik olması gerekir.

Mesela,  yazılı ve görsel basında  bu konu devamlı işleniyor, eksik ve gedikleri gündem de tutuluyor.

AVM‘ler açıkken, toplu taşıma araçları full iken sadece RESTAURANT, LOKANTA, KAHVEHANELER gibi işletmelere kısıtlamalar, (yasaklar) getirilmesi milyonlarca çalışanın işsiz kalması anlamına geliyor.

Bu konuda görüşlerini almak istediğim Akçay İstasyon Restaurant İşletmecisi,  KİM TECH  aynen şöyle  yaklaşıyor bu konuya;

Bizim  sektör bu konuda her nedense  kısıtlamalar konusunda başı çekiyoruz. Oysa denetlenmesi en kolay bir sektör işletmecileriyiz. Masa sayısı, mesafe kuralı, personelin  gerek devletçe gerekse tarafımızdan denetimi çok basit bir şekilde denetim altına bulunmaktadır. Onca personeli  işsiz bırakmak acı veriyor. Ayrıca OTEL RESTAURANTLARI  açık. Konaklama misafiri olarak gösterilebiliyor. Devletten ekonomik destek gelmesi kaçınılmazdır. AVM ler her zamanki gibi dolu, hatta  bahçelerinde bile oturup  bir şeyler yemekte olduğunu görüyoruz. Mesafe ve maske uygulaması çok zayıf. Virüsle böyle mücadele edemeyiz” dedi. Bir yanlışı var mı? Yok...

Yani yasaklar ya da kısıtlamalar eski delik para gibi, delik…

*********

BİLİM KURUL ÜYESİ PROF.

Ve  TIP NOBELİ. Evet , Bilim kurul üyesi olan HASAN TEZER  maske alımı için bakın nasıl bir açıklama yaptı. İster gülün ister bağlayın hesabı…

“Maske alırken bir tanesini makasla ortadan kesip, ortadaki fitre görevi gören katmanı değerlendirin. Kolayca ayrılabiliyor mu fitre yapısı nasıl”

Yahu pek sayın ve de muhterem hoca, yaşlı başlı insanlar, çift gözlük takan insanlar, okuması yazması olmayan insanlar, sanki üretim sektöründen emekli olmuşlarda yanlarında makas götürüp kesip biçecekler ve kalite kontrolü yapacaklar… İyiden iyiye çarşafa dolandınız bilimciler olarak bari insanları çarşafa  dolamayın. Maske satan esnafta peygamber sabrı  var sanki, insanların makasla apandisit ameliyatını bekleyecek… Nerem doğru ki değil mi ?

***********

BİR RÜYA GÖRDÜM

Sakın  ha şeyin açıkta kalmış demeyin. Rüya bu kardeşim kim ısmarlama rüya görmüş ki dünya kurulduğundan beri? Neydi bu rüyam ? “Bülent Arınç  ve BABACAN  el sıkışıp, DEVA Partisine katılım töreni düzenliyorlardı… Ne var bunda rüya bu… Bir  T.H.M  eseri vardı “Rüyalar gerçek olsa “ diye.

**********

EVROPA.

İstesen de istemesen de her bir şeyde EVROPA ile göbeğimiz bağlı. 10 ARALIK’ta  ZİRVE var. Bu zirvede TÜRKİYE MADDESİ  gündem olacak.

Bu zirvede EVROPA’nın ileri gelenleri görüş bildirecekler. Mesela MERKEL  bacı lehimizde kelam edeceğe benzemiyor, ben mi yanılıyorum bilemem gari. Eee Macron birader var mesela number one Türk DÜŞMANI...

Hal böyle iken ZİRVEYE az bir zaman kala, Ekim ayında, Evropa’ya seslenerek “faşistsiniz, siz Hitler kırıntılarısınız” demişti. Zirve çok yaklaştığı günümüzde  yani 21.11.20120  de “Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyoruz. Geleceğimizi  Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz” dedi.

Batı liderleri nasıl bir tavır takınırlar bu söylem bağlamında Zirvede göreceğiz… İthalat –ihracaat ikilemi içinde iki tarafında yaklaşım  içinde olmaları kaçınılmazdır. Her iki tarafından birbirlerine ihtiyaçları var… Bu konuda artık söylemlere dikkat edilmesi de kaçınılmazdır…….AİHM  kararları tanımamazlıktan gelmemiz bize  + değil – puan getirdiği de ayrı bir konudur. O yüzden HUKUK REFORMUNU  biran önce ön planda tutarak gözler önüne serip, uygulamaya koymalıyız.

**********

KÖY KORUMACILARI !

Bu konuda KORUMA DİYE ADLANDIRILAR BİR  minik oluşum var. Her yıl, zeytinliği falan olanlara tebligat gönderip PARA  istenmekte. Kayınpederimden kalma Kızılkeçili’de bir zeytinlik var. Geçtiğimiz yıl bize de bir tebligat sundu muhteremler... ”GEL DE AL NEYİN KORUMASINI YAPTINIZ Kİ” diye yanıt vermiştim. Geçtiğimiz gün yine Kızılkeçili  köyü yerlisi bir okurumla  aynı konuya parmak basan bir telefon konuşması yaptık, DERT yandı… ”Ne gelen var ne giden, kim neyi koruyor merak ediyorum dedi… Her hizmetin bir karşılığı vardır. AMENNA ama o hizmeti verirsen karşılığını isteme hakkın doğar.

Hadi gari göster hizmetini sonra  çiftçiden para iste. Zeytinlikler yol geçenin hanı gibi.

********

İZMİR DEPREMİ

Dünyada bizim kadar çok önemli ama çok önemli konuları bile üç güne varmadan üzerine ölü toprağı serpen bir ülke var mıdır?

Onlarca can toprak oldu. Onlarca insan evsiz barksız kaldı. Onlarca insanın iş hayatı felce uğradı.

O…tan konularla böyle önemli konuların üzerini örtebilen bir ülke var mıdır?

Mesela, COVİT marka mafya, üzerimize çöktü

Mesela, İmamoğlu’na broşür soruşturması. Bu konun üzerine çıktı

Mesela, Mafya emeklisinin tehdidi bu konunun tepesine çıktı…

Mesela, Son kullanma tarihi geçmiş sarkıcılar, logo üstüne taşındı

Mesela, KKTC’de MARAŞ yarım porsiyon  açıldı. Piknik yapıldı, 8 uçakla gidip mangal yaptık tee zirveye çıktı.

Mesela, kanal İstanbul, hem gorona hem İZMİR DEPREMİNDE  ölenlerin cenaze törenine katıldı.

Mesela; Mafya lideri Kemal beye “SENİ KAZIĞA OTURTURUM” dedi, hala gündemde…

Mesela, mesela… Kalan sağlar bizimdir düsturu bu ülkede insani duyguları öldürdü. EL FATİHA.

********

EDREMİT BELEDİYESİ KENT KONSEYİ

Böyle bir konsey kurulduğunu ilk günlerinde  öğrenmiştik. Var mı yok mu, ya da var mısın yok musun hesabına döndü. Başkan  ARSLAN  bu konuda  bir açıklama yaparsa halk adına mutlu olurum. Var olduğunu okurlarıma iletirim…

*****

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“nostalji treni müziğimize hareket getirdi”

By: Hürriyet Gazetesi

Bizden not: Bak sen yakalarsam ……altın dişine. Bunu bir buluş gibi sunacağına Türkiye de neden yeni Sanatçı yetişmiyor, neden yeni eserler yazılmıyor deseydin

Gazetecilik görevini yapmış olurdun. Halk deyimi ile  SABUNLUKLUKLARLA  övüneceğine

Türkan Şoray demiş. Hülya Avşar demiş, İBO demiş. Sezen AKSU demiş, SİBEL CAN  demiş.

Türk Sanat müziği öldü, ne yeni ses var, ne yeni bir eser. Sen tutmuşun  LOGO ÜSTÜ  sabunluklardan medet umuyorsun. Kökenine in be kardeşim.

 …………………………….

ÇÜŞ

BABALAR… Babalar gibi, Şam babası Bu tanıma

Mafya  lideri falan da denmekte… Bu konuda yarın

Bir takım Babalardan konu açayım, yarına kalsın. Baba

özentileri de var elbette.

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

ED-BEL, 2 GAYRIMENKULÜ SATIŞA ÇIKARDI. Biri zeytinlik, biri restaurant  binası ve arsası… Denize düşen yılana sarılır hesabı.

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye

ATASÖZÜ.

…………………………………………….

PAKET SERVİS

Demem o ki, mesela, telefon açtım bir restauranta, Balık-ekmek rakı siparişi verdim, Adres olarak, Akçay kordon da Sarıkız heykelinin önünde bekliyorum, yakamda kırmızı karanfil var. Siparişim gelir mi acaba? Eee madem adı paket servis kondu, her yere ROMA  olması gerekmiyor mu?

 

 

274 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar