Uður TARIMAN
25 Aralık 2020 Cuma
Tarih : 2020.12.24  18:11:20

MUTASYON…

Dilime doladım bir kere. Bin kere de dolasam doymam. Prof.DR.MÜFTÜOĞLU’nun tespitini iki gün önce  yazmış ve gönderme yapmıştım. Hoca, “GORANA  beyin hücrelerine zarar vermekte düşünce ve davranışlarımızda hatalara neden olabilmekte” dedi mi? dedi.

MUTASYON… Çook önceleri gelmiş bu  Mr.GORONA  ülkemize haberimiz yokmuş. Mesela FIRILDAK  diye bir vekil vardı. İKİ AYDA, 6 AYDA bir parti değiştirirdi. Demek ki bu adamın beyni MUTASYONA   çok sık uğramış. EE yakın hemi de çok yakın tarihlerde, iki cambaz o daldan bu dala atlayıp, şimdi gek gek geğiriyorlar mesela MUTASYON bu işte. Hepiciğimiz tanıyoz, biliyoz. Virüsün son anlarda girdiği beyincikler. Yani virüs  bilindiği tarihten önce girmiş hayatımıza, yaşantımıza… Eee sonraları mesala, Sayın Erdoğan’a etmediğini bırakmayanlar bugün Sayın Erdoğan’ın kolları arasına giriverdiler. Kimler olduğunu ben değil  SAĞIR SULTAN biliyor gari. MUTASYAN  yani… Ben nasıl sevmem bu MUTASYON denilen zerreyi!!

Bundan kelli çok sık kullanacağa benziyorum. Her bir yere monte edebilirim… Bulaş da var emme pek hoşuma gitmedi bu  söylem… MUTASYON  batı yönlü batı versiyonu .Hem AB’ye girmek için çırpınıyoruz emme, MUTASYON  izin vermiyor. Hem gireceğiz diyoruz, hem AB’ye ana avrat küfran ediyoruz. MUTASYON  yani… Üç beş gün sonda yeni bir yıla gireceğiz. Mesela 2023  için bu köşeden hep DİKKAT diye not düşmekteyim… Laf aramızda MUTASYON  demek istiyor gibiyim.

Yaş günü diyoruz, her birimiz, birbirimizin yeni yaşını kutluyoruz. Kutlamayanlara sitem ediyoruz. Aslında kutlanacak bir nane değil, TABUTA BİR ÇİVİ ÇAKMANIN  anlamı var mı? MUTASYON  yani…

*********

EDREMİT KÖRFEZİ  HAZİNELERLE DOLU

Kim dedi bu sözü… AKP Balıkesir vekili CANBEY. Tanımam kendisini, neden tanımam çünkü kendisi , “BENİ TANISANIZ NE OLUR TANIMASANIZ NE OLUR?” hesabı  ile, KÖRFEZ’de ilk imtiyaz almış, 27 yılını doldurmuş bir gazeteyi görmezlikten geliyor. Ama HAZİNE VAR KÖRFEZDE demeyi de ihmal etmiyor.

İşte bu ihmal edilen gazete, Körfezin suları altına olan HAZİNELERİ  çalmaya kalkan, hazine hırsızlarını sıcağı sıcağına tespit edip, hazine avcılarını fotoğraflayıp haber yapan gazetedir. Yanılmıyorsam,  1997 ya da 98 tarihlerinde ALTINOLUK’ta yakalanan hazine avcılarının haberiydi… Yani biz Sayın CANBEY’in, 2020  tarihinde dile getirdiğini biz o tarihlerde haber yapmıştık… Eee bizi tanısanız ne olur tanımasanız ne olur değil mi ya?

*********

OPERASYON

Her gün  Edremit gazetelerinde polis ve jandarmamızın başarı haberleri artık sabitleşti. Bu operasyonlar başarı ile sonuçlanıyor ama, evet aması var… Gözü dönmüşlere karşı yapılan bu operasyonlarda her türlü melanetle  her an karşı, karşıya gelen bu güvenlik güçlerimizin hakları verilmeli. Seçim öncesi verilen vaadler yerine getirilmeli. Her nedense , zihniyet SAĞLIKÇILARA DA AYNI   MUAMELEYİ REVA GÖRMEKTE…Üzülmemek elde değil...

********

AMATÖR SPOR…

Son günlerde, sessiz ve derinden başarıdan başarıya koşan AMATÖR SPORCULARIMIZ, Dünya  klasikleri  içine giren ve Bayrağımızı göndere çektiren, KÜRSÜDE  MARŞIMIZI ÇALDIRAN  başarılara imza atıyorlar… CİMNASTİKCİLERİMİZ  altın, gümüş ve BRONZ  madalyaları toplayıp, yüzümüzü güldürüyorlar. Bu sporcularımız, milyarlar alarak spor yapanlar takımından değiller. Çoğu kendi imkanlarıyla, AMATÖR RUHLA bu sporu yapıyorlar… Hayat AMATÖR  RUHLA GÜZELLEŞİR… Hayatın her damlası AMATÖR ruhla başarı getirir… Amatör RUH, neydim ne olacağım? düsturunu ruhuna işleyenlerle olur… Ne yazık ki ülkemizde artık SİYASET bile AMATÖR RUHLA YAPILMAMAKTADIR.

Şayet siyasette AMATÖR  ruhla yapılmış olsa, PROFESYONEL  zihniyetin  ak ve kara para tuzağına düşülmezdi… Neyse bu CİMNASTİKCİ  GENÇLERİMİZİ HİÇ DEĞİLSE BİZ YEREL GAZETENİN amatör ruhla ÇALIŞANI  olarak kutlayayım dedim. Anlayana davul zurna…!

*********

BİLİNMEYENLER

Ülkemizde halk, verdiği oyların karşılığını almadığı gibi verdiği oyun  mahremiyete gömülmesine maruz bırakılmakta. Devleti devlet yapan halktır. Ama ne yazık ki artık halkımız sadece bir meta olarak görülmekte ve saygınlığı unutturulmakta… Halka inilmez, halka çıkılır düsturunu bilmeden siyaset yapan, bir gün gelir, bu düsturu halk sorar…

Mesela; günümüzün fenomeni olan GORONA konusunda bile bilinmeyenler mevcut. En basitinden Çin’den alınan aşı, kaç paraya alındı hala halk bilmiyor… Aşının nasıl, nerede, kimler tarafından yapılacağını bilmiyor?

Mesela; YORGO’nun el koyduğu adalara  neden sessiz kalındığını halk bilmiyor… Mesela; KIBRIS’ı tanımayanlara karşı neden sessiz kalındığını halk bilmiyor. Mesela, meselalar çok. Halka açık ve net olunması gerekiyor değil mi ya? Muallakta kalan notlar olursa halkta oy vermek için muallakta kalır.

Mesela: Oy verme işleminin KOD NOSU  ile yapılacağına dair haber doğru mu? Halkın kafasında çeşitli muallaklıklar olursa, ne olur? Halk bilinmeyenlerle boğuşmamalı, devletine sımsıkı bağlanmalı. Halk itilip kakılmayı hak etmiyor…

**********

VAKIFLAR…

Edremit, DEVLET HASTANESİ’NİN YAPILACAĞI ARAZİNİN TAKAS yoluyla yapılacağı söylendi. Kimse ser veriyor sır vermiyor. BOKLU göletle takas yapıldığı söylendi. Takas yapıldı mı yapılmadı mı? Yapıldığını zannetmiyorum çünkü, bugün O BOKLU GÖLETİN BULUNDUĞU DEVASA ARAZİ Edremit’in EN BÜYÜK ÇÖPLÜĞÜ  oldu. Şehrin göbeğinde ÇÖPLÜĞE GÖZ YUMANLAR, EDREMİT’E ENBÜYÜK İHANETİ YAPMAKTADIRLAR… VALİ, KAYMAKAM ve tabiî ki BELEDİYE YÖNETİMİ BU ARAZİNİN BUGÜNKÜ HALİNİ GÖRMELERİNİ  TAVSİYE EDERİM… Bu arazinin yol üstünde bir tabelası vardı:  ”BURAYA ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR”. BU TABELA DA  UÇTU GİTTİ VE  devasa bir çöplük yaratıldı. Yaratanları kutluyor ve başarılar diliyorum. VAKIF  yönetimi şayet bu takas yapıldı ise, BİR ÇÖPLÜKLE BİR ZEYTİNLİĞİ NASIL TAKASA RAZI OLDU SORMAK HAKKIMIZDIR…

**********

GAZETE OKUMAK YA DA OKUMAMAK !!

İnternet  kasteciliği ile kamu yönetimi arasında bir bağ kuramıyorum ya siz? Bir il, bir ilçenin  Mülki amirliği ve belediyelerin  sokaktaki insanların sorunlarını internetten bulabiliyor musunuz? Mesela yukarıda yazdığım  BOKLU GÖLET  konulu yazımı internette görebiliyor musunuz? MÜMKÜNATI YOK. Eee o halde neden yerel gazete okumuyorsunuz pek sayın yöneticiler?

Mesela: Almanya’da haftalık DER SPİEGEL dergisi vardır. Pazartesi günleri bu dergiyi okumadan mesaiye hiçbir Özel ve kamu yöneticileri  başlamazlar. İnternet bize gelmeden 10-15 yıl önce onlarda vardı… Haa  bizde bir zihniyet var, işte o zihniyete saygı duyuyorum. Adam yerine konmak ya da konmamak… İşte bu format dahilinde, karşılık bulursunuz… Bilmem anlatabildim mi?

                                                                              *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Muhalefet, halkı umursamıyorsunuz diye sert çıktı”

By: SÖZCÜ GAZETESİ MANŞETİ

Bizden not:  Halk yumuşatmasını bilir canımın içi…

…………………………

ÇÜŞ

Müebbetten, tahliye. Böyle bir hukuk dünyanın hangi ülkesinde var, lütfen bilen, gören, işiten varsa ne olur bilgilendirsin. Mahkeme MÜEBBET veriyor, İSTİNAF beraat VERİYOR. Hangisi hukuku biliyor, kim çözer bu bilmeceyi? Müebbet veren, haksızsa o mahkeme heyeti malulen emekli edilmeli. Yok İSTİNAF HAKSIZSA, İSTİNAF mahkemeleri  kapatılmalı…

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

Maske takmayanlara para cezası ŞAKKADAN  kesiliyor, ama KASK takmayanlara  “buyurun yol sizindir” deniyor… Anlayan beri gelsin

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sen sağ, ben selamet

Halk sözü

 

559 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar