Uður TARIMAN
30 Aralık 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.12.29  18:07:05

ON-LİNE SORUN ÇÖZÜMÜ

Sorun… Önce şu sorunların madde madde dökümü halkla paylaşılsa. Değil mi ya? Sorun kimler için var? Halk için var. Hadi sıralayın bu sorunları da, yüz yüze diz dize çözülemeyene sorunları ON-LİNE  nasıl, çözülecek halka anlatsanız… Aylardır yazıyorum, halkın sağlığını tehlikeye sokan KUĞULU GÖLET. Bu ismi takan her kimse tarafımdan kulağı her gün çınlatılmakta!! Ben affınıza binaen BOKLU GÖLET diye tanımlıyorum. Tanımlıyorum çünkü, Baski’nin VİDANJÖRLERİ, döküm yeri olarak gösterdiği ve döküm esnasında yarısı kuyuya, yarısı toprağa bırakılıyor dedim. Sivrisinek üretme çiftliği dedim. Altınkum’a 2 km. dedim, Akçay’a 2.5 km dedim. Edremit yeni bir çöplük kazandı dedim. Yolun kenarına “BURAYA ÇÖP DÖKMEK YASAKTIR” tabelasını kaldırın dedim…

Edremit’in trafik sorunu mesela?

Akçay’ın trafik sorunu mesela.

Edremit merkez ve eski beldelerdeki kaldırımların halka ait olması gerekirken dükkan ve mağazaların, baba, oturak, iskemle, motorsiklet koyarak park yasağı olmayan mahallere el koymaları dedim. Bu işgallerden kaldırım üstü ZABITAnın sorumluluğunda dedim. Altı polisin sorumluluğunda dedim. Cadde ve sokaklar at pisliği içinde bu at arabalarına bir çözüm getirin dedim.

Akçay- Çamlıbel arasına bir MENDİREK  yapılması kaçınılmazdır dedim…

TABELA müdürlüğü olarak hiçbir iş yapmadan Akçay’ın en güzel yerinde TURİZM Müdürlüğü binasını işe yarar bir kamu kurumuna devrini yapın dedim.

Akçay, GÜMRÜK KAPISI VAR, TOKMAĞI yok dedim… Bunlar gözle görülen el ile tutulan sorunlardan bazıları… Mesela, halkın parasıyla yapılan ÜLKÜ TEPEDEKİ, ANFİ TİYATRONUN neden yıkılmaya terk edildiğini sordum… Gümrük’ te ARENA olarak yapılan mekanda niye inekler otluyor diye sordum.

Bu sorunlar, yüz yüze yıllardan beri çözülemeyen sorunlar. ON-LİNE ile nasıl çözülecek şimdi onu sormaktayım…

*********

BU BİR ARİTMATİK ! BAŞARISIDIR.

Kesinlikle ödüllendirilmelidir. Hatta uluslararası matematik yarışmalarını bilem katılması gereken bir başarı neden ödülsüz kalsın değil mi ya? ASGARİ ÜCRET 90 KURUŞUNA  kadar hesaplanabiliniyorsa bu neden ÖDÜL ALMASIN?

Birde  bunun kıskançlık  yönü var gibime geliyor. Marketlerde her ürünün etiketinde, 99,9, 19, 29 FALAN DİYE KÜSÜRAT  var ya, Bakanlık o etiketlerle sidik yarışına girmiş olabilir. Çekememezlik yani. Onda vaa ben de niye yok?

*******

İTO…

İstanbul Ticaret Odası… Devasa bir ODA… Meaşallah içi ilim ve de bilim adamları ile dolu. Hepsi birer ARŞİMED… Evreka evreka diyerek bir açıklama  yaptılar…

Ne demişler. Şunu eylemişler. Eyledikleri muhatap EVROPALI  iş dünyası. Demişler ki bu Evropalılara

“BİZE GELİN, BİZDE İŞÇİLİK SUDAN UCUZ, ÇOK KAR EDERSİNİZ, GEL HANS, GEL CORC, GEL DANİLO. İŞÇİ DÜNYASINA GEL”

Utanmamışlar sıkılmamışlar bu açıklamayı yapmışlar… Kendi insanını MARABA olarak gören bir KAFA ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kentinin TİCARET ERBABLARININ ODASI. Ceviz oynamaya geldim odana türküsünü söyleyerek günlerini gün edenler. Demek ki bunların her biri yanlarında çalıştırdıkları insanları maraba olarak görüp, bedava çalıştırıyorlar. Utanmazlığın dik alası. OHA oldum yani !!!

*********

EDREMİT VE  EMLAK SATIŞI

Fırsat bu fırsat diyerek, ikinci üçüncü el eski binalarda bir adet 1+1  dairenin fiyatı 230 bin gayme. Valla ben uydurmuyorum. Pazartesi günü Akçay da şöyle bi nefes almaya çıktığımda EMLAKÇI  vitrinlerindeki tabelalarda okudum. Eee birader sen iki ya da üçüncü el 1+1’e 230 istersen SIFIR daireye müteahhit neden 300 DEMESİN… İkinci el oto fiyatları mesela, bu kadar artmasının sebebi HÖKÜMAT değil mi?

**********

TEMBEL TOPLUM

Kalabalık bir toplum olmaya başlayan SOSYAL DEMOKRATLARIN bu kalabalıklaşmasında sakınca gören YAHUDİLER, bu  kalabalık içinden unsurlar çıkardılar. Tembelleşen sosyal demokratları kullanmak adına her yolu deneyen Yahudiler, bugün bitlerinin kanlanmasının semeresini yaşamaktalar…

Ve tee eski yıllardan kalma bir söz vardır. Basanı Yahudiler yönetir… (Hitler’in Kavgam kitabından alıntıdır)

*********

EVİRME ÇEVİRME.

Kılıçdaroğlu bir cümle söyledi, evirdiler çevirdiler. Kemal beyi  uyuşturucu mafyası ile kanka yaptılar. O ne dedi, bu ne dedi…

Neyse  KARA PARA… Bu para iyi para. Bu para meşakkatli para. Aaa ne ayıp birde adının önüne KARA  koymuşlar. Yahu adamlar bu paraları kazanmak için o ülke senin, bu ülke benim  tırmalıyorlar emek sarf ediyorlar. Kara para. PEMBE para canımın içi. Alın teri var be ya. Kelle koltukta, gece gündüz oradan buraya koşuşturuyorlar. Eee ayakkabısının topuğuna basa basa topukları nasır tutmuş, elbette, rahata erdiklerinde marka ayakkabı giyecekler. Tabiiki MERSO ya binecekler, tabiî ki sevgilisine, metresine araba, ev bark alacak, huzura erecek değil mi ya? Neden ülkesine getirmesin ki değil mi ya? Bakın etrafınıza birkaç tane görürsünüz. Bir, iki yıl önce kalfa çırak olarak dolaşırken birden villalar falan, eee tabiî ki metresi de olacak, yandan yandan ona da bir villa araba, Pespembe paraya sakın ola KARA PARA FELAN DEMEYİN. BAKIN ETRAFINIZA. ALIN TERİNİ GÖRÜN !

Sevgili dostum ALİ TİMUR yine bir muziplik yapmış  enteresan bir KARE GÖNDERMİŞ. Nasıl güldüm ama…

*********

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Bu karedeki ARINÇ Bey işte bu başlıktaki tanımın tam kendisi. Bir zamanlar tantana vardı. Şimdi ŞAMATA gibi, itilip kakılıyor… Edremit’e geldiğinde, bu karede kimler var… Bir varmış bir yokmuş.

*******

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Havranda cenaze başına bir çeyrek altın”

By: OLAY GAZETESİ MANŞETİ

Bizden not: Bir zamanlar mezarlık hırsızları vardı. Ölülerin altın dişleri söküp, satarlardı. Nedir bu insanoğlunun ALTIN merakı… Evlenirken illaki 5’i 1 yerde ölürken söke söke alırız.

*********

ÇÜŞ

FUHUŞ ve KUMAR… Kadın satıcısına ceza var, çalışana yok. Kumar oynatana ceza var, oynayana yok. Çengel bulmaca sanki!

………………………………..

BÜYÜTEÇ

Derneklere KAYYUM  atanacakmış. Valla bizim Edremit DERNEK CENNETİ. Sıkı basın aşağınızı haa, bi daha uyarmam ona göre.

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ayağını denk al.

ATASÖZÜ

 

271 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar