Uður TARIMAN
6 Ocak 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.01.06  09:31:38

UYGUN MALİYETLİ İŞ GÜCÜ

İTO  bu cümleyi attı ortaya, gerisi geldi. Batılı iş dünyasını ülkeye çekebilmek adına yapılan içler acısı bir duyuru… Kendi halkını, MARABA  olarak lanse eden bir başka Felemenkçe reklam spotu olarak kullanılan LANSMAN fiyatı gibi ”Gel bende işçilik, amelelik bedava boyutlarda, fırsatı kaçırma” der gibi.

Gibisi  fazla,  tam tamamına bu bağlamda bir  davetiye. Düğün davetiyesi gibi sunum. Gel becer ve git.

Yabancı sermayeyi ülkeye çekmenin o kadar çok  formül varken, kendi insanının  ucuzluğunu sunmak ağlanacak bir durum…

**********

KİRLİ KAMPANYA…

Bakan  KOCA’nın, KOCAMAN  bir açıklaması… Günlerdir ülke gündeminde olan, minicik bebelerin yataklarında nefessiz kalarak kıvrım kıvrım kıvrandıkları SMA  hastalığı. Bu hastalığın tedavi ve ilaç paraları çok yüksek rakamlarla konuşulmakta.

ANA, BABALAR  devletten  çare gelmediği için kendi imkanlarıyla duyarlı bazı vatandaşların el uzatmalarıyla bir UMUT  beklentisi içinde açtıkları yardım kampanyasının, Bakan KOCA tarafından yapılan bir ENGELLEME  çıkışı. KİRLİ KAMPANYA...

Yahu TIP  okumuş, hastaneler sahibi olmuş ve bugün de ülkenin SAĞLIK sorunları için ATANMIŞ bir sağlık bakanısın sayın KOCA.

Madem kirli kampanya diyorsun. O halde devlet, devlet ola bu yavruları bağrına basa… Denize düşen yılana sarılır derler. Devlet el uzatmayınca evladını bir umut uğruna kampanyalarla hayata bağlamanın tarifi ne zaman KİRLİ KAMPANYA OLDU? SOMALİ’YE, SUDAN’A PARA yardımı yapacağınıza kendi evlatlarınıza harcasaydınız, ANA BABALARDAN ALLAH RAZI OLSUN duasını alırdınız. Sudan ve Somali’den nasihat alırsınız… Bakan Koca’ya destek veren AKP sözcüsü Ömer Çelik’e söyleyecek sözüm yok. Elbette KOCA’yı kınayacak durumda değil… Belki bugün, belki yarın bu konuya da YAYIN YASAĞI KOYARLAR… En güzel beddua, “ALLAH’INDAN BUL” dur…

*********

EVİNE DÖN

MHP’nin genel başkanı iki de bir Meral hanıma “geç kalmadın evine dön” diyor. Ben meral hanımın yerinde olsam verdiği yanıtı değiştiririm..” Sayın genel başkan önce sen evine dön, biz düşünürüz” demesi daha uygun olmaz mı?

*********

CHP İLÇE  BAŞKANI VE SÜMER ER

Edremit, CHP teşkilatına yıllarca hizmet etmiş, meclis üyeliği yapmış ve geçtiğimiz günlerde  vefat eden,  SÜMER  ER  için bir taziye ilanı vermek zahmetinde bulunmadı. Eee siz de vefat edin görürsünüz. Hadi sen atladın, Belediye Başkanı ve 6 yardımcısı da mı bu atlama işine ortak oldular? Vefasızlık  çok kötü bir  imaj bırakır. Bilmiş olun…

*********

SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık Turizmi Dernek Başkanı, SERVET TERZİLER  geçtiğimiz gün ulusal yayına verdiği açıklamada “bu yıl SAĞLIK TURİZMİ İÇİN YENİ YILDA UMUTLUYUZ” dedi.

Sağlık turizmi deyince elbette aklımıza Edremit’te düşecek değil mi ya!

Termal otellerimiz var. Güre ağırlıklı olarak, yıldızlı, yıldızsız bu konuda geniş hizmet veriyorlar. Mesela BELEDİYEMİZİN ÖZ MALI olan ve yıllar önce KAMİL SAKA’nın tırnaklarıyla kazıyarak mesaisini şantiye de geçirerek yaptığı bir AFRODİT TERMAL OTEL. Yıldız almadı, bilerek almadı. Yıldız alırsa fiyatlar yüksek olacak, orta ölçekli vatandaşların faydalanmalarına engel olacak anlamında faaliyet gösterdi. Son… Bir buçuk seneye kadar her hafta sonu TUR OTOBÜSLERİ  geliyordu. ED-BEL Genel müdürü eski bir turizmci olması  nedeniyle Otel bünyesinde sauna, masaj gibi tüm 5 yıldızlı otellerdeki imkanları sunuyordu. Bugün genel müdür kimdir, geçmişi nedir, son bir yılın bilançosu nedir? Bilen yok… Bu otelde iki üç müdür olduğu söylenmekte. Şayet öyleyse TURİZM konusunda ne gibi geçmişleri vardır. Ben bilmem katibim bilir hesabı.

*********

ISINAMADIKLARIM

-Esenler Belediye Başkanı, Tevfik GÖKSU

-Ömer  ÇELİK

-FİKRİ  SAĞLAR

-Deniz Baykal

-M. GÖKÇEK

-Engin ARDIÇ

-Ahmet HAKAN

-Ertuğrul ÖZKÖK

-Edip UĞUR

-SARIGÜL

-Mehmet BARLAS

-Fatih TERİM

Ne yapayım, zorla sevecek ısınacak mecburiyetim yok ya…

*******

KAZ DAĞLARI

AKP döneminde kazma vurulmayan, dağ, orman  kalmadı. Doğa yasta. Yediği her darbe sonrası ALLAH cezanı verecek diyor. Pazartesi akşamı ana haber bülteninde ”KAZDAĞININ %79’una maden arama ruhsatı verilmiş. Gerisini alın……….Doğanın intikamı acı olur, olur ama, yaşın yanında kuru, kurunun yanında yaş da falan felan oluyor. Bu dağ ve ormanları delik deşik edenlerden kaç tanesi devlete kaç para vergi ödüyor, ödedi? Mesela bir zamanlar KOZA  vardı. ALTIN  çıkardı, ne kadar çıkardı ne kadar devlete ve tabi ki birilerine kıyak çekti? Bilen var mı?

Akdeniz, ve güney Ege’de cennet gibi koylara ruhsat verip devasa tesis yaptıranların veballer çok yüksek. Tesis yapılmasın demiyoruz. Amma velakin ruhsat masa üstünde değil, istenilen yerde vatan sever, yüreği temiz ekiplerce  yazılıp çizilmesi gerekirken tam tersi yapılmakta. Ne orman kaldı, ne dağ. Sebep olanlar ALLAH’TAN BULSUNLAR. BULACAKLAR DA…

**********

SAYIŞTAY

ÜLKENİN ÜST KADEME YARGI DİLİMİ. Bu kurum ülkedeki tüm kamu kurumlarının harcamalarını mercek altına alıp, yolsuzluk, usulsüzlük, haksız kazanç, ne varsa isim isim dökümü ile açıklamayan bir kurum. Bu kurumun açıkladığı usulsüzlük, yolsuzluk, haksız kazançlar hakkında yaptığı açıklamalar birer  SUÇ DUYURUSU dur amma, bu böyle görülmez, sanki başarı niteliği gibi sessiz kalınarak üstü ipek yorganla kapatılır. Bir tanesi hakkında ne soruşturma açıldı, ne ifadeye çağrıldı, neredeyse ödüllendirilecek durumdu. Eee hal böyle olunca danışıklı döğüş misali. Sen açıkla, bak biz tek yanlı değiliz göstergesi. Halk yemiyor  ve soruyor yukarıdaki soruları. Neden en basit olaylara yayın yasağı geliyor da SAYIŞTAYIN bu açıklamalarına yayın yasağı gelmiyor diye de ekliyor HALK. Yemiyor yani.

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ İKİ KADIN DAHA ÖLDÜRÜLDÜ”

By: Pazartesi günü haber bülteni

Bizden not:  Kimsenin umurunda değil, böyle gelmiş böyle gider.

…………………………….

ÇÜŞ

2020 YILINA ATMADIĞIMIZ ÇAMUR KALMADI. Uğursuz, bela, defol git.

Ne yaramaz bir yılsın FALAN FELAN… Eee 2021 girdi. Aynı tas, aynı hamam. Bakalım bu yeni yıl için nasıl ahkam keseceğiz. Çuvaldızı soksana bir yerine.

*********

BÜYÜTEÇ

Edremit Fen İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HARIL HARIL.

Abdullah KESİCİ’nin yokluğunu aratmıyorlar. Kesici 2.5 aydır KOMADA  olan evladının başında hala gözyaşı dökmekte. Yönetim nasıl  bir yaklaşım sergiliyor bilemem. Ama Kesici İSTANBUL’da evladının başında.

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bugün bana yarın sana

ATASÖZÜ

288 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar