Uður TARIMAN
8 Ocak 2021 Cuma
Tarih : 2021.01.07  18:26:07

KULAKLARIN ÇINLASIN ŞADAN BAŞKAN…

Ayı deresinin tepesinde sarı çizmelerin ayağında, sırtında sarı muşamba ile işçilerinle birlikte boru döşerken  fotoğraflamıştım. Bugün  ALTINKUM  bölgesi bu suyu içmekte. Neyse bir güzel anımız daha var. Bugün gündeme oturduğu için yazayım dedim.

Uzun zamandır bu konuyu yazıyorum… KUGULU GÖLET ! Birisi çıkmış kuğu görmemiş gibi martılara KUĞU  demiş. Ve bu martılı gölet bugün  ÇÖPLÜK  durumunda. Hatta BASKİ   MOK dökmekte. Şimdilerde ise EDREMİT DEVASA BİR ÇÖPLÜK kazandı… Geçtiğimiz gün buraya gidip fotoğrafladım ve köşemde kocaman foto ile ÇÖÖPLÜK  başlığı eşliğinde yazdım. İşte bu yazımı okuyan yıllardır köşemin müdavimi olan DOKTOR  dostum aradı.

“Bu yazını ve fotoyu görünce, Başkan S.HASAN ARSLAN’ı aradım konuyu sordum” dedi.

Aldığım bilgiye göre diyerek devam etti dostum. Başkan “Kepçe bulursam buradaki çöplüğün üzerini örtüp, çimlendireceğim ağaçlar falan bir piknik alanı yapacağım”  demiş. Bu fikir başlıktaki  adını andığım sevgili Başkan ŞADAN AYTAÇ’ın projesiydi. O da buraya KORULUK haline getireceğini, mini havuzlar ve çocuk parkları ve piknik alanı haline getireceğini söylemiş ama SAHİPSİZ arazı olduğu için belediyeye verilmediğini söylemişti…

Neyse bu arazi konusunda çok spekülatif söylemler oldu. Önce ben bu arazi üzerinde çok durdum. Edremit İlçe başkanı Av. Harun YÜZÜAK  BÜYÜK DESTEK VERDİ. Birlikte bu araziye gittik fotoğrafladı, bir takım belgeler hazırladı ve Ankara’dan bu işi kotararak HAZİNE kayıtlarına geçirdi.

Sonra AYDINLIOĞLU  gazetemize geldi ve “müjde manşetten verebilirsin  Devlet hastanesi için arazi bulduk, gereken işlemler yapıldı, yakında bütçeye para konacak ve hemen projelendirme safhasına geçilecek ama arazinin yerini şimdilik açıklayamam rantiyeciler civarına konmasınlar” dedi.

Oysa bu arazinin olduğunu sağır sultan biliyordu. Ancak bu araziye bina yapılması ZEMİN nedeniyle büyük hata olacağını defalarca yazdım. Daha 3 ay önce bu arazinin önünde fotoğraf çektirerek hastanemiz buraya yapılacak diye müjde veren pek sayın yöneticilerimiz, off-sid de kaldılar. Zemin benim buraya bina yapılamaz şeklindeki  görüşümle çakıştı… Hatta bir söylenti de yayıldı. Yeni hastanenin yapılacağı Vakıfların arazisinin bir bölümü  ile bu çöplüğün olduğu arazinin takas edileceği de yayıldı ortaya… Şayet bu arazi üzerine bina yapılacaksa en uygun uygulama TOKİ ile anlaşıp, toplu konut yapılabilirdi ama zemin, nanay…

Çöplüğü parka dönüştüren bir CHP’li başkan daha var yanlış hatırlamıyorsam. Altınoluk belediye başkanı İsmail   AYNUR’da çöplüğü örterek çok güzel bir parka dönüştürmüştü… Yani fikir yeni bir fikir değil ama, başlama önemli. MİKROP YUVASI. Şayet bu proje hayata geçirilecekse BASKİ de kuyusunu kapatmak zorunda…

********

KELEBEK GİBİ UÇAR, ARI GİBİ SOKARIM

Bu söz rahmetli Muhammed Ali’YE aittir. Patenti onda yani. Ama şimdi yerli versiyonu çıktı. Boğaziçi Üniversitesine atanan Rektör. Bahçeye inip öğrencilerin arasına indi bi şeyler söylerdi ama dinlemedi gençler. Hürriyet gazetesine açıklama yaptı yeni ve de istenmeyen rektör MELİH BULU..Ne dedi ?

“PARAŞÜTLE UÇAR, METAL DİNLERİM” .. Nasıl ama prof dediğin böyle olur değil mi ya?

Gençler yer mi dersiniz? Yani bizi METAL  ile kandıramazsın falan… Benim  inandığım kadarıyla gençler yemezler…

*********

MOBİLİZE

AKP Genel Başkanı Erdoğan  partiye seslenerek MOBİLİZE  olmamız gerekiyor. Kapı kapı dolaşıp halka bütün sorunları, yaptıklarımızı anlatmamız gerekiyor. Siyaset yan gelip yatma yeri değildir demek istedi. Yabancı kelimeler girdi hayatımıza ama biz  batıya bir türlü giremedik…

*********

MAGAZİN-KARİKATÜR

Bir çizginin çok şey anlattığı bir  yazılı basın türü. Bir zamanlar bu dergiler zamanın devlet büyüklerini çizerler,  şaka yollu hatta bazı ipin ucunu kaçırırlardı ama hiçbirisi Adliye koridorlarının tozunu yutmazlardı mesela
GIRGIR

AVNİ

FIRT

ÇARŞAF

LİMON

AKBABA… Akbaba en eskilerdendi. Usta çizerler vardı bünyesinde. Mazallah bugün bu dergiler aynı formatta işlerine devam etselerdi diyeceğim ama, mümkünatı yok. Müebbed bilem yerlerdi.

*********

BİR GENÇ

Ve hazır cevaplı olmak… Boğaz içi üniversitesine rektör ataması konusunda ortaya konan tepkilerden en güzeli “Sen  elinde copla gidiyorsun ama ben 550 puanla GİRDİM” cümlesi pek şıktı. Cuk oturdu.

                                                                             **********

DEVASA BİR ARAÇ KANAL AÇMA

Evet bu devasa  aracı elinde oyuncak gibi kullanan ve pis iş denilen bir sektörde hizmet veren BASKİ Edremit bünyesindeki  Kanal açma operatörü AHMET. Bu pis işi yaparken bile yüzü gülen, bilgilendiren ve anında görüntü ile Hızır gibi yetişen bir personel. Hakkım değil ama BASKİ Bölge müdürü Zülfü  BELTEKİN kardeşim bu personeli ödüllendirmeli.

*********

DR.TAYFUN ÖRKLÜ

Corona belasından o da darbeyi yedi. 15 gündür Balıkesir’de hastanede yatıyordu. Dün telefonla ulaşma şansını yakaladım ve sesini duydum. Çok iyiydi birkaç güne kadar taburcu olacağını söyledi.

Edremit devlet hastanesi Başhekimliği, 28 yıldır Edremit Devlet hastanesinde hizmet veren ve neredeyse her 10 kırık çıkığa eli değin bir sevecen doktorun sağlık durumu hakkında bilgilendirme yapmadı. Unutmayın bu  özverili doktorlar sayesinde hastane kepenk kapatmadı. Yoksa haliniz harap karizmanız sıfır olurdu.

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ KELEPÇE ŞIK KAÇMADI”

By: İSTANBUL EMNİYETİ

Bizden not:  Müşkül itiraf, bu cümleyi kullananları kutlamak gerekir.

………………………………..

ÇÜŞ

Prof.Dr. Müftüoğlu REKLAMLARA DA ÇIKIYOR. Yapma be hoca, yapma. Paraya mı ihtiyacın varda karizmanı çizdiriyorsun. Millet sokakta dalga geçiyor valla…

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

Kask- maske ve  sürat. Aman  ha bunu unutmayın. Kask takın, sürat yapmayın ve Azrail ile aranıza mesafe koyun.

Bu bir tabela olarak sağa sola asılmalı EDREMİT’te

.......................................................

KULAĞINIZDA  KÜPE OLSUN

Yağ satarım,  bal satarım, ustam öldü ben satarım. Çok eski çocuk oyun şarkısı

…………………………………..

ABDÜLKADİR SELVİ

Hürriyet gazetesi köşe yazarı. Yazılarındaki her cümleyi,  “söyleniyor” diye bitiriyor bilmem dikkatinizi çekti mi. Sarayla, bakanlarla  en rahat konuşabilen iki gazeteciden biri. A.HAKAN  ve  SELVİ. Falanca  şöyle dedi böyle dedi demiyor da, “söyleniyor” diye yazısının cümlelerine nokta  koyuyor.

Eee bari biz de öyle yazalım nasıl olsa haberin kaynağı söylenmez derlerdi bir zamanlar.

*******

AŞI GÜNLERİNDE TORPİL OLUR MU?

Vatandaş bunu soruyor valla. Torpilsiz, torpil gemisi olur mu be kardeşim? Sıra bize gelene kadar çoktan Evreşe’ye gideriz…

 

499 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar