Uður TARIMAN
13 Ocak 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.01.12  17:46:24

DİSLEKSİ…

Yani Türkçesi  “ÖĞRENME BOZUKLUĞU”  Ülkemizde Coronaya taş çıkartacak hastalıklar silsilesinden bir tanesi. Türkiye’de bu tür hastalıkların başını ŞİZOFRENİ  çekmekte… Disleksi  öğrenme bozukluğu olduğuna göre, bir de bunun  taammüden yani kasten  DİSLEKSİ  hastası olarak kendini gösterenler var. Bilip de kasten tersini yapanlar. Kendi ya da çevresinin menfaatleri  için böyle gözükme. Öğrenme fakiri misali… Bile bile lades yapanlar yani. Bilipte menfaatleri uğruna DİSLEKSİ  HASTASI GİBİ görünme… Mesela, 25/20 yıl bir takımın taraftarı olan bunca yıl sonra takım değiştirenini gördünüz mü? Ben görmedim. Ama evet aması var… Siyasette bu mümkün. Kanlı bıçaklı olduğu bir parti ile menfaatler doğrultusunda  kanka olanlar önümüzde durmakta. İşin acı tarafı bu durumda olup, kanlı bıçaklı olduğu kesim tarafından baş tacı yapılmakta en önemli konumlara gelmekte… Demek ki bu tür yapıda olanlarda İDEOLOJİ  yok anlamına gelmiyor mu?  Gerçek DİSLEKSİ  hastası olanlar, ideoloji nedir bilmekte zorlanmaktalar. Onlara diyeceğim bir şey olamaz. Hasta çünkü. Ama çakma  DİSLEKSİ hastası olanlardan uzak durmak gerekir. Bakın etrafınıza görürsünüz.

*********

YALAN DOLAN GEL BOYNUMA DOLAN

Yahu, muhalif gazetelere çullanırken bir de yandaş yazar çizer takımının da arada sırada kulağını çekseniz diyorum… Mesela yandaş yazar çizerler size yaranayım derken, sizden üç beş kuruş açıktan para alayım derken aslında sizin kuyunuzu kazıyorlar.

İşçi, emeklilere zam kokuları çıktığı günlerde mesela TAKVİM gazetesi hem size kurşun sıkıyorlar hem milyonlarca üç kuruş zam bekleyen toplumun kafasına sıkıyordu.

-Emekliye 4500 TL

-Emekliye çifte maaş

-Emekliye 5’i bir yerde

2020 deki manşeti böyleydi  TAKVİM gazetesinin. İnsanlarla alay etmenin ne kadar kolay olduğunun göstergesi. Bu durum İKTİDAR  partisine yapılan en büyük darbedir. Milyonlarca emekliyle alay etmenin, işkence yapmanın göstergesidir.

İktidar, bu yüzden YANDAŞ TANIMIYLA YANINDA GÖRDÜĞÜ BU BASIN YÜZÜNDEN  çook kere off-side düştü. Çoook kere yalancı yerine kondu, çoook  kere yıpratıldı. Hal böyle olmasına rağmen İKTİDAR yine bunlara destek olmakta, dokunulmazlık zırhı ile korunmakta. Kendi düşen ağlamaz…

********

EDREMİT KAYMAKAMLIĞI

Mülki amirimiz olan makam. Bu çok önemli makamın telefon santralı dört gündür arızalı. Ulaşmak için tabir-i caiz ise göbeğim çatladı. ULAŞAMIYORUM. Olmaması gereken ve hemen arızanın giderilmesi gereken bizler için çok önemli bir makam…

********

TRAFİK  KONTROL NOKTASI

Kaç yıldır Edremit’te Endüstri Meslek Lisesinin karşısında her sabah kontrol uygulaması yapılmakta.

Sağır sultan biliyor yerini saatini falan. Kötü niyetle olanlar E-87  üzerinden Otogar kavşağından şehir içine girmekte olduğu bilinmiyor mu? Artık bilinmesi gerekmiyor mu?

**********

A-OLİVECİTY

Edremit’in ilk AVM’si… Şadan AYTAÇ’ın projesiydi. Hayata geçirildiği gün ÇOK önemli bir sosyal hizmeti hayata geçirmişti. Sinema ve alışveriş merkezi FAST-FOOD lar falan. Cıvıl cıvıldı… Şimdilerde neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş halde. Yazıktır günahtır. Sorunları çözmek bu kadar zor mu?

**********

B-ÜLKÜ TEPE ANFİ TİYATRO

Defalarca yazdım, yazacağım. Bu tesis halkın parasıyla yapıldı. Milyarlar harcandı. Devasa bir  açık hava tiyatrosu, konser salonu falan felan. Çürümeye terk edilen ayrı  yatırım. Yanıt vermeyen bir BELEDİYE teşkilatı var karşımızda.

**********

A ve B İLE BAĞLANTILI BİR FIKRA

Bir geminin makinesi bozulmuş. Hiç kimse tamir edememiş. Sonra işinde 40 yıllık tecrübesi olan  bir usta getirmişler. Usta makineyi tepeden  tırnağa dikkatli bir şekilde kontrol etmiş. Biraz bakındıktan sonra alet çantasına uzanmış ve küçük bir çekiç çıkarmış. Yavaşça  bir yere vurmuş. Bir anda makine çalışmaya başlamış. Bir hafta sonra  geminin sahiplerine bu tamirle ilgili  10 bin liralık fatura gelmiş.

Ne?  DİYE YERİNDEN FIRLAYAN geminin sahibi “neredeyse hiçbir şey yapmadı ki faturayı detaylandırsın neye para verdiğimizi görelim” diye kükremiş.

Bir gün sonra yanıt gelmiş.. “çekiç, 10 lira nereye vuracağını bilmek 90 bin lira”.

Yani tecrübeye bilgiye saygı duyulması… Kıssadan hisse.

*******

YENİ KELİME MUCİDLERİ

Çoğaldıkça çoğalıyorlar… Sansürün adı, ERİŞİM YASAĞI oyuverdi. Kelime üretiyor ama makine üretmekte falan felanız..!

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Sana bir  YAN KİCK çekerim”

By: Argo sevenler

Bizden not:  Valla çek ama kardeş, kime çekeceğini eyi bil haa!

******

ÇÜŞ

Yeni  trend  tokatçılar türemiş. Ne va bunda yenilik diyoruz yaranamıyoruz.

Adam hem iyilik yapmış hem ceza veriyoruz. ”Koronalıyım ya para ver ya sana sarılırım”

Diyen tokatçılar türemiş… Türk zekası. Yerli ve Milli…

*****

BÜYÜTEÇ

 Burhaniye Belediyesi hizmet  yarışında, kendisiyle yarışıyor. Ne güzel, şaibesiz, polemiksiz dayanışma içinde olan MECLİSE de sahip bir belediye...

……………………………………………………….

TEŞEKKÜRLER DEVECİLER

Çalışan  gazeteciler günümüz nedeniyle, gazetemizde bana ulaşamayan

Burhaniye Belediyesi çalışanı Baran kardeşim evime kadar getirdi. Bu mutluluk

Tarif edilebilir mi? Sağol Başkan, sağol BARAN KARDEŞİM.

……………………………….

TEŞEKKÜRLER BALKAN

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz BALKAN  benim yıllardan beri tanıdığım

ve çizgisinden sosyal yapısından ödün vermeyen sevgili dostum Başkan Cengiz

Balkan’ın hediyesini yaşadığım sürece saklayacağım. Varol başkan BALKAN.

…………………………………………….

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN UMUTLU

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve Yönetimi  de bizleri unutmayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü gazetemize gelerek kutladı. Bu güzel jestten dolayı Başkan Umutlu ve ekibine de çok teşekkür ediyorum.

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kusursuz dost arayan dostsuz kalır

ATASÖZÜ

……………………………………….

DİNLİ, DİNSİZ

Allah ile  kul arasına giren soysuzlar, dini ticari bir olgu olarak kullanmaya  devam edip haram para kazanmaya devam etmekteler.

Hayyam ne güzel dizelemiş;

Dinle dinsizliğin arası bir tek soluk

Düşle gerçeğin arası bir tek soluk

Aldığın her soluğun değerini bil

Bütün yaşamak macerası bir tek soluk”

323 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar