Uður TARIMAN
18 Ocak 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.01.18  09:42:09

EDREMİT CHP

Şu anda Edremit’te iktidar olan bir partinin, ilçe teşkilatının varlığı ile yokluğu bir neden? İlçe başkanı makamına oturdu oturalı neden ortalarda gözükmüyor… İl başkanından icazet mi alması gerekiyor bilemem… İlçe Başkanı, o ilçede partili belediye üzerinde söz hakkı yok mu? Üyelerine söyleyecek bir sözü neden yok?

Genel Başkanları, “BELEDİYELERİMİZ HALKA HESAP  VERMEKLE YÜKÜMLÜDÜRLER” SÖZÜNÜ SÖYLEYELİ ŞUNUN ŞURASINDA ON GÜN OLDU… Yoksa bu  açıklamadan da habersiz mi?

CHP’li olup,  bazı yerlerde veya, sosyal medyada isyan eder gibi açıklamalar yapan ve şey ateşi gibi hemen  neden kenara çekilmekteler. Bu  söylemlerle  icraatları neden birbirini tutmamaktadır? Bazıları da belediye ile iş ilişkisi olduğundan maslahatı idare etmeye tercih ediyorlar.

Edremit CHP nereye koşuyor?

**********

ÜNİVERSİTE

Bu ilim irfan  yurtları vallahi  bizim 68 kuşağına nasip olan ilim irfan  yurtlarıymış. Geçtiğimiz gün YÖK  başkanı Prof.Dr. Yekta SARAÇ‘ın yaptığı açıklama tam bir utanç  kaynağı idi.

Saraç “ Ödev, tez, proje ve makalelerini para karşılığında yazdıran ve yazanların ünvan sahiplerinin bu ünvanları geri alınacak.”

Gençlerimizi kime emanet etmişiz. Ne hayır gelir ki. Öğrenci kopya çektiği zaman sınıfta bırakan bu prof  DENİLEN MUHTEREMLERDEN  ne hayır gelir? Kendisi kopya çekiyor (ne farkı var değil mi başkasına makale yazdırmaktan) …Tam bir skandal, tam bir rezalet…Tevekkeli değil son aylarda bu prof ünvanlı bazı zavallılardan abuk sabuk açıklamalar yapılmakta. Okumuş  cahal bunlara denir. Ne yazık ki böylelerin kıymeti biliniyor. Kıymeti harbiyesi her ne ise!!!

********

EN GÜÇLÜ KALEM

 

Kim ne derse desin, araştırmacı gazeteci  falan felan hikaye, her zaman yazıyorum “keşke ÇİZER “ Olsaydım diye. En güçlü kalem bence KARİKATÜRiST  mesleğini icra eden güçlü kalemler, fırçalar.

Sayfalar dolusu bir konuyu irdeleyen yazar  takımının bu  emeklerini tam karşısında ÇİZER TAKIMI  aslanlar gibi… Bir iki çizgiyle, bir iki espriyle sayfalara meydan okuyorlar. Keşke Karikatürist OLSAYDIM…

*********

E-NABIZ

Nabız falan felan hikaye. Nabzımı  ölçmeye kalksan  akıllı denilen telefon  onca soru soruyor. Neyse sordum AŞI durumumu. Akıllı ve de yaşımı başımı ölçtü ve bana yanıt verdi.

“KRİTERLERE UYGUN DEĞİLSİN”

E be canımın içi, aynı soruları, Grip aşısı için de Zatürre için de sordun ve hemen  sağlık ocağına git aşını ol diye icazet verdin. GORONA biradere karşı savaşıma neden kriterlerim uygun değil… Haaa anladım önce Siyaset, Bakanlar, partili kankalar falan felan kalan sağlar pardon kalan aşılar bize. E  ne zaman… Bütün işkenceyi biz 65 VE ÜSTÜ OLAN TC vatandaşları değil miyiz?...

********

( çerçeveli) EDREMİT VE EKONOMİ…

Edremit bugün gelişen ilçeler arasında bulunuyorsa, Edremit bugün göç alma oranı yüksek bölgeler arasındaysa, bu ünvanları sağlayan tek bir sektör kaldı ayakta. İNŞAAT SEKTÖRÜ. İnan olsun ki  İNŞAAT SEKTÖRÜ OLMASA EDREMİT ilçe tabelasını dürbünle görürdü… Köy falan felan yani. Bir zamanlar zeytincilik  sektörü deniyormuş.İşte o zamanlardan kalman kalıntı torun torbadan birkaç Zeytinci var onlarda bugün kan ağlıyorlar… Devletin yamuk ekonomisi yüzünden ÇİÇEK yağı 85 gaymeye çıkarda Zeytinyağı yerinde mi duracak o da zıpladı al alabilirsen. Ama İNŞAAT SÖKTÖRÜ her gün büyümeye devam ediyor. Bu sektörü, yanında yan sanayiyi de getirdi. İstihdam sağlıyor… Belediyenin cebine bile parmak sokuyor… Bayi cenneti derseniz eyvallah. Kafayı salla  marka bayisi. Mobilya sektörü bayiliklerin en önde geleni. Bütün mobilya markaların bayilikleri var. İnşaat sektörünün gücü olmasa bu mobilya bayilikleri de bugünkü güçlerine sahip olamazlardı…

********

YAPARSIN AŞKIM

Geçen haftaki programında çiftçi aileleri yarıştılar. Söyleşi  çerçevesinde bu yarışmacılar içlerini döktüler. Bir yaşlı köylü kadınımız ”Evladım 15 ineğim vardı 2 kaldı, bakamadım, gücüm yetmedi inşallah bu iki tanesi kalır” dedi… Ben de inşallah RTÜK denilen  abesle iştigal eden kurum bu yarışmaya yani kanala CEZA  kesmez. Öyle ya zülfüyare dokunan açıklamalar…

Tarım ve Orman bakanı atıp tutuyor. Havanda dövüyor mangalda da kül bırakmıyor ama ortada bir gerçek var. Millete Bakan olarak hizmet eden  kişi ya da kişiler halkın yanında olması ve  özeleştiri yapmakla yükümlüdürler. Ne yazık ki Türkiye’de  son on beş yılda bu iş böyle yapılmıyor.

********

TENCERE TAVA

Gazetelerde bir haber dikkatimi çekti. Tencere tava  üretim ve ithalatı artmış. Yeni yeni markalar piyasada yüksek fiyata gidiyormuş. Yahu tencereyi hadi bir kenara bırakayım da, tavanın üretimi ve ithalatı neden artıyor? İÇİNE koyacak balık desem en ucuzunun kilosu 35 40 gayme. Et desem el yakıyor, eee içine köy ekmeği koyup onumu kızartacağız… Demirel ne demişti ”İKTİDARI TENCERE TAVA YIKAR”

********

MHP’NİN BAŞKANI VE SÖYLEMİ

Son söylemi beklenen şarkı gibiydi..”ne pahasına olursa olsun  CUMHUR ittifakı ile yola devam” dedi. İyi güzel de ne pahasına olursa cümlesi enteresan değil mi ya… Parti tabelasında MİLLİYET tanımı var. Yani MİLLET var. Tanıdığım onlarca MHP‘li dostum var hepsi ateş püskürüyor. Kökten MHP’li olan Enginyurt ihraç edildi, DP(YE GEÇTİ VE O DA  ÇOK YERİNDE MUHALİF  vekil tarzı ile söylemlere başladı. Onun gibi kaç vekil daha var birkaç ay sonra anlarız. Baraj sularında boğulmamak için ne pahasına olursa olsun demek abesle iştigal. 25 yıldır parti genel başkanı olan, bir kez dahi ANA MUHALİF parti olamadı… Köklü  MHP’liler bunu sorgulamalıdırlar önce…

*********

ÇILDIRMAYA AZ KALDI

Diyeceğim ama, çıldırdık gari, azı çoğu kalmadı bu işin. Ulusal yayında yaylım ateşi gibi kadın cinayetler devam etmekte ve edeceğe de benziyor. Aynı DEVAMI YARIN Programları gibi. Geçtiğimiz gün yine bir gazetede haberler

-Karımı öldürdüm dedi karakola gitti

-2019 yılında siyanürle karısını  ve ailesini öldürenin davası sürüyor. PSİKOTİK tanısı konmuş. Yani benim yıllardır yazdığım ŞİZOFRENİK ÜLKE OLDUK  iddiamı kanıtlayan bir bulgu. Bu tanım da ŞİZOFRENİ hastalığının bir çeşidi.

-Sevgilisinin ellerin bağlayarak evi ateşi verdi… Sağlam kafa bunu yapar mı?

*******

ÇÜŞ

AŞI… İster aşı de, ister kaşı. Aynı ATAMA BEKLEYEN öğretmenler gibi aşı bekliyoruz.

………………………………

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ABD’de kapitalist sistem tökezledi”

By.Gazeteler

BİZDEN NOT:  Yaşasın gomonizm…

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay’da Dalyan, İkizçay, Altınkum bölgeleri biletsiz girilen hayvanat bahçesine

döndü. Üç gün önce bu köşeden fotolu olarak aktardım. Oralı olan yok. Vatandaşa

hizmet böyle olur. Ücretsiz hayvanat bahçesi…!

…………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Çalıyor ama çalışıyor

Halk sözü

 

 

 

194 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar