Uður TARIMAN
20 Ocak 2021 Çarşamba
Tarih : 2021.01.19  17:50:36

SİVRİSİNEK…

Bu minik sineğin anteni  100 çeşit  koku alıcısına  sahip ve her biri özel koku  yayan  maddeyi tespit  ediyormuş. Japon araştırmacılar  sivrisineğin  koklama  duyusuyla kanser dedektörü geliştirdi.

Kaynak; ulusal gazeteler.

Bu haberi okuyunca Edremit’e bir ihracat kapısı açıldı diye bi sevindim, bi sevindim anlatamam. Şimdi bize düşen, bu minik hayvanlara zarar vermeden yakalamak. Ve onları tertemiz bir ortamda besleyerek JAPONLARLA masaya oturmak kalıyor… Milyonlarca sivrisineğe sahip bir ilçeyiz, başkaları kapmadan biz bu işe el atsak büyük dolar girdisi sağlar, öldürmek için harcadığımız para cebimizde kalır üstüne dolar koyarız…

********

DEMİREL’İN GÖZLÜĞÜ

Sosyal medyada iki gün önce yayınlanan bir eski anı… Bugün yüreğimi dağladı. Kimileri hala  onun aleyhinde konuşabiliyorlar. Hani eski bir sözümüz vardır “onun tırnağı bile olamazsın.”

Söz konusu anı Demirel, AZERBAYCAN’a ziyarete gidiyor ve havalimanında güneş gözlüğünün bir camı düşüyor. Bu enstantaneyi fotoğraflayan gazeteci  FAHİR ARIKAN  ülkeye dönüşte Demirel tarafından ödüllendiriliyor…

Günümüzde böyle bir fotoğraf çeken muhabir neyle ödüllendirilir bilemem   gari… Mesela şöyle bir karikatür bugün çizilebilir mi?  

Temel eldivenle yazı yazarken sormuşlar

-Neden eldivenle yazı yazıyorsun?

-El yazımı tanimasinlar  tiye...

Eyi güzel de biz neyle yazacağız, tanınmamak için?

*********

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Bu hakkı verenden Allah razı olsun… Kadının adı yoktu diyen iktidar partili bir kadın vekil vardı ya onun da kulakları çınlasın. Kadına seçme ve seçilme hakkını kim verdi onu da bilmiyor ama konuşmak olsun diye konuşan takımdandı… Seçme hakkını el yüreğinin üzerinde, kumanda beyninde olanların  çoğunlukta olduğu ülkede, seçen de seçilen de memnun olur ve yıllarca baş tacı edilir. Ama durum ne yazık ki son yıllarda, yürekte, beyinde  müzayedeye çıkmış  kim fazla para verirse vaziyeti yani…

Sarımsak ve yoğurt gibi yakışıyorduk, sen gittin HIYARI  SEÇTİN esprisi gibi

**********

EDREMİT VE  HAYVANAT BAHÇESİ

Para döküp hayvanat bahçesi yapmaya gerek olmadığı  yaşananlarla sabit. Geçtiğimiz gün ADLİYE BİNASININ bahçesindeki çimler, Beygirler tarafından serpme kahvaltı misali ücretsiz yeniyordu. 3 gün önce de fotoğraflı olarak, Akçay, İkizçay, Altınkum ve DALYAN BÖLGESİNDEKİ  yeni binaların arası, çocuk parklarında, AT-EŞEK-ÖKÜZ- DANA -KEÇİ-KOYUN birliktelik kurmuşlar hep beraber serpme kahvaltıya çıkmışlardı. Bu bir kerelik  görüntü değil, yıllardır böyle usul hale getirmiş hayvancıklarımız… GEZEN TAVUKLAR DA  var aralarında. Üst üste binseler valla BREMEN MIZIKACILARI HALT etsin. Hayvanat bahçesi kurmamıza gerek yok. Alın çocuklarınızı  Hayvanlar aleminde tatbiki ders verin. Bu işin tek bir kötü yanı var. Bu saydığım mahalle ve semt cadde ve sokakları TEZEK kokusundan, kara sineklerden ötürü yaşam bölgesi olmaktan çıktı. Bu hayvanların popolarına DON giydirseler hiçbir zararları olmayacak !!!!!

********

( çerçeveli)  AKÇAY’da DAİMA  GÜLEN YÜZLÜ ESNAF

Zaman zaman esnaflarımızla ilgili minik yazılar yazmaktayım. Bugün, Sevilen bir yüz, açık sözlü, hazır cevap bir esnaf. Balıkçı ORÇUN YÜKSEL… Her kelimenize verilecek cevabı vardır.

Mesela;

Balık almaya gelen bir kadın sorar

-          Evladım balıklar taze mi?

-          Yok be abla pil takıp oynatıyorum…

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yılana bal yedirmişler, yine zehir kusmuş

DEYİM

…………………………………………

ALBAYRAK ORTADA YOK

Yahu bizim yazılı ve sözlü basın her  ana haber bülteninde illaki ALBAYRAK  nerede diye takılmadan edemiyorlar. Yahu bırakın adam kafasını dinlesin. Aylarca rakamların arasında perişan oldu. Bir dolar vurdu, bir TL vurdu. Bunlar yetmiyormuş gibi ENFLASYON  durmadan Osmanlı tokadı attı. Bırakın yahu nereye giderse gitsin. Seyahat özgürlüğü yok mu bu ülkede?

“Baba ben  vatan borcumu  ödemeye gidiyorum, sen de diğer borçları ödeyiver” diye not bırakmıştır, herhalde……!

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İyilik öldü yaşasın kötülük”

By: Bazı siyasi  söylemler

Bizden not:  Ayrılık başa gelince, iyilikler unutulur.

Siyasetin temelinde nankörlük yatar. Mesela; Nişanlıyken  ayağı taşa çarpsa “ahh canım iyi misin?” Evliyken GÖZÜN KÖR MÜ?”

*******

ÇÜŞ

Aşı filosu, göreve hazır. Nasıl bir filoysa anlamak mümkün değil. Filo dediğin tam teşekküllü bir  donanıma ya da özel sektöre ait ekip işi… Aşı denilince dur bakam. Mal yok ki taşıyacak filosu olsun.

……………………………………………

RUBERU

Yüz yüze demekmiş. Öğrenmenin yaşı yok ama bu cümleyi neden Türkçe olarak halka söylenmiyor?

 RUBERU KELİMESİNİ SOKAKTA BİRBİRİMİZE SÖYLESEK 10 KİŞİDEN 9’u  anlamını bilebilir mi? Zannetmiyorum… ”Gel birader Ruberu konuşalım” Ne diyon len sen demezse Arap olayım.

********

Bu yaz sezonun yönelik ne gibi hazırlıklar var

bilen var mı? Akçay’ın trafiği mesela? Akçay Cumhuriyet bulvarını ortadan karpuz gibi bölen BABALAR mesela?  Her dükkanın önünde hem kaldırım üstü, hem kaldırım altına konan babalar, oturak, motorsiklet, flamaların önlenmesi mesela. Her cadde ve sokaklarda AT PİSLİKLERİ mesela…

……………………………………………….

ECEVİT

TDK’ya göre

-Mükafat

-Açıkgöz

-Sinirli

-Erkek kanlı

-Haşarı, yaramaz

-Çevik

Hadi seçin bakalım, rahmetli Ecevit’e yakışanının… Bence DÜRÜSTLÜK ABİDESİ de eklenmeli.

 

292 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar