Uður TARIMAN
15 Şubat 2021 Pazartesi
Tarih : 2021.02.14  14:37:21

2023…

Türkiye bu tarihe kilitlendi… Ben  bir buçuk yıldır bu köşemde bir cümle  yazıyordum. ”2023’e  dikkat” sadece bir cümle.

Ve bugün işte o cümlemin açılımını ben değil AKP iktidarı ip uçları vermeye başladı. Ticari ilimler Yüksek okulunda  tahsilimi yaparken muhasebe dersimize gelen rahmetli Prof.Dr. Cevat Yücesoy “ben size  bu bilim dalını çorba kaşığı ile vermeyeceğim, çay kaşığı ile  ufak ufak verip, hazmetmenizi sağlayacağım, onun için acele etmeyin” derdi… Ve AKP bu sistemi uygulamakta. Ufak ufak, alıştıra alıştıra ortaya koymayı tercih etti. İmdi bunun en güzel ÖRNEĞİNİ  vermekte. Anayasa değişikliği günümüzün en önemli konusu. Yeni anayasa yazılımı 2023 tarihinin önemi apaçık ortaya koymuş durumda. İlk 4 maddesinin değiştirilmemesi şartı yine muhafaza edilecek ama bir kelime oyunu ile, esas  ideallerindeki  sistemi oturtabilecekler. Bu kelime oyunu Çengel bulmaca gibi gözükse de çözümü kolay… Bu önemli 4 madde çerçevesinde, “Türkiye Müslüman ülkedir, yönetim sistemi LAİKLİKTİR” diye yazılacak. İşte konunun can damarı yani kelime oyunu burada yatmakta. 2023‘ün ikinci yarısında ya da biraz daha rötarlı olarak, Hem Müslüman, hem laiklik birbirine ters düşüyor diyerek LAİKLİK  tanımı, kaldırılacak… 2023‘e dikkat…

2023  yılındaki seçim, DEVLETLE MİLLET ARASINDA OLAN BİR SEÇİM. DEVLET AKP, Millet halk. Bütün imkanlar Devletin elinde olduğuna göre millet nal mı toplayacak? Muhalif partiler birbirleriyle atışacaklarına, kendi aralarında bütün olamadıkları sürece bu devlet imkanlarıyla baş edemezler. Bugünden başlayarak, dağın başındaki üç beş evli  barakalara bile giderek halkın anlayabildiği dilden  olacakları ve olması gerekenleri anlatmaları gerekiyor…

**********

SONUNDA  AHMET HAKAN…!

Evet sonunda Ahmet Hakan da patladı. Boğaziçi Üniversitesindeki öğrenci protesto hareketleri için “bir gece ansızın gelebiliriz” misali açıklama yapan  Trakya Üniversitesi Dekanı için Ahmet Hakan “bu adamın İlahiyat fakültesi dekanı olması UTANÇ VERİCİ” CÜMLESİNİ KURDU. Bilindiği gibi Ahmet Hakan da ilahiyat mezunu… O bile patladıysa devlet yönetimi neden suskun anlamak mümkün değil.

**********

CESETLERİ CAMİLERE SOKULMASIN

Gazeteci yazar Yılmaz Özdil ve Halk Tv  program yapımcısı için bu cümleyi kullanan Yalova Üniversitesi İSLAMİ  İLİMLER fak. Öğretim  üyesi Mahkemelik olunca  mahkeme heyeti,  FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ diyerek, mahkemeleşmeye  gerek yok demiş… İmdi bir hakaret hem de böylesine bir hakaret, bir AKP’li üst düzey birisine muhalefetten veya muhalif bir gazeteci tarafından yapılsaydı FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ  diye dosya kapanır mıydı?  Biraz, biraz ve biraz ADİL  olunsa ne olur sanki. Bu cümleyi söyleyen bırakın ceza alması tam tersine ödüllendirilecek, demedi demeyin… Bir ülkenin yasaları her birey için geçerli olması gerekmiyor mu? HUKUK REFORMU diye gündem yapılan cümlenin içeriğinin bu olması gerekmiyor mu? 

********

ŞEHİTLER ÖLMEZ

Bu slogan hala söylenmeye devam ediyor. Son günlerde yine her gün bir, iki, üç şehit haberi gelmeye başladı. Kesileceği yerde hızını kesmiyor. Bu canlar ne uğruna kaybedilmekte? Ne muhalefet sorguluyor, ne iktidar  tarafı… Bir üsteğmen, bir Yüzbaşı ve bir er, üç gün önce şehit oldular. BİDEN DENİLEN herif daha ısınma turuna bile çıkmadı. Bu turlarını tamamladıktan sonra bakın siz neler olacak? YORGO burnumuzun dibinde,  arkasına aldığı BAYDIN ve eşkiyaları ve Avrupa’nın bazı ülkelerinin desteği ile burnumuzun dibindeki adaları modern silahlarla donatmakta, yaktıkları mangalın kokusu bile Ege kıyılarımızı kaplarken, UZO ve SİRTAKİ oyunlarıyla dalga geçmekteler.

İstanbul kadar  nüfusu olmayan bu Yunan, kafa tutmakta. Tutar elbette arkasını sağlam duvara yasladı. Bizim ise yaslayacak bir  ÇİTİMİZ  bile yok. Dış politikadaki üstün başarımız yani !!

*********

EDREMİT

Ülke geneli başka alem, bizim Edremit’in durumu başka. Pandemi mandemi sanki ölü toprağı saçıldı… CHP  genel merkezi, tabanında ne oluyor, ne bitiyor haberi yok sanki tabanında ŞEY DİKENİ VAR misali…

********

CORANA

Bu musibet Türkiye’de ücretli izne çıkarıldı. İşten eleman çıkartan iş yerlerine ceza felan kesilecek deniyor hepsi  bütan gazı. Esas işten çıkartılan CORONA birader. Bu birader ÜCRETLİ İŞTEN ÇIKARTILDI. AKP’nin bütün illerdeki kongreleri tıka basa dolu. Kamu kurumlarında “KONGREDEYİM GELECEĞİM” tabelası asılsa çok yerinde olurdu… Başka türlü o salonlar dolar mıydı? Ücretli İZİN yani… Benim milletim benim canlarım haa !! geç bi kalem…

*********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

İlla, köpek olacam diyorsan sadakati öğren. Havlamayı

değil.

HALK SÖZÜ

……………………………………………………

( fotolu) ALİ TİMUR…

Meclis Başkanı olduğu, Edremit TİCARET Borsası, Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü’ne  ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 68 adet klavyeli tablet  bağışında bulundu. Yüreği gani olan Timur’u 25 yıldır tanırım. Sahibi olduğu Teneke fabrikasında çalışan hiçbir işçiyi işten çıkartmadı, hiçbirisinin maaşını kesmedi… ”Yanımda çalışanlar benim işçim değil, iş ortaklarımdır” diyebilen bir yüreği vardır.

Milli Eğitim müdürlüğü bu bağışlanan tabletleri acilen gerçek sahiplerine vereceğine de inancım tamdır… Tek yürek olmanın çok güzel bir göstergesi. Timur ve Oda üyelerine teşekkürler.

*********

ÇAKMA ÜRÜN

Geçtiğimiz günlerde de bu konuya değinmiştim. Çakma ürün yapanları cezalandırmak yerine bunlar bir çatı altında toplayıp yerli ve milli ürünler yaptırılsa fena mı olur? Çin çakma üretimle bugün dünya ekonomisini elinde gezdirdi. Çakma oto yaptı, otomotivi eline geçirdi. Çakma cep telefonu yaptı,  Danimarka’nın dünya piyasasına  hükmetti ama  Çin bunun da çakmasını yaptı. Cep telefonu üretiminde dünya birincisi oldu… Bizim öyle sanatkarlarımız var ki  Avrupa’ya şapka çıkarttırırlar.

Biz küçük esnafımızı kendi elimizle uçuruma attık ve atmaya devam ediyoruz… Milyoncu denilen bir sektör ile  ÇİN MALI  don, gömlek, tabak, çanak, bardak, çakmak, gözlük, toplu iğneyi Teee  Çin’den ithal ediyoruz. Bunların hepsinin kralını yapan sanatkarlarımız var… Ama biz onların iplerini çekiyoruz. Böylece küçük ve orta ölçekli  iş dünyamızı kendi ellerimizle bitirdik. Her şeyi biliyorlar ama bir şey bildikleri yok.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ekonomimizde arıza yok”

By:  yandaş  medya

Bizden not: 2 kundura devi YEŞİL KUNDURA ve

HOTİÇ kunduraların KONKORDATO talepleri kabul edildi. Arıza yok canımın içi. Ulusal yayınlarda  sayfalar dolusu İCRADAN SATILIK MÜLK ilanları, evlilik ilanı değil bitanem.

………………………………………………

ÇÜŞ

ABD’ye gidenimiz NOBEL ALIYOR.

Almanya’ya gidenimiz, AŞI buluyor.

Belçika’ya gidenimiz, BAKAN  oluyor.

Eee biz de İMAMLARLA idare ediyoruz vaziyeti.

……………………………………………………

BÜYÜTEÇ

İkizçay’daki PAKİN ÇOCUK PARKININ  KAPISINDAN İÇERİ GİRMENİZ MÜMKÜN DEĞİL. Defalarca ilgililere aktardım. Gölet oluşuyor. Rica ettim, yalvardım  3 metrelik bir minik oluk açtıramadım. O güzelim park birkaç gün sonra yüzme havuzuna dönüşürse şaşmayın.

********

BİR BABADAN ÇOCUĞUNA ÖNERİ

Canım çocuğum. Sınıfını geç seni AY’a  tatile göndereceğim.

 

161 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar