Uður TARIMAN
18 Şubat 2021 Perşembe
Tarih : 2021.02.17  17:55:29

ALİ TİMUR

Eski MHP İL Genel  Meclis üyesi olan Ali Rıza Timur son günlerdeki terör olayları ve tee öncesine dayanan oluşumları  paçal yaparak bir not gönderdi.

Amerika 6.ncı filo askerlerinin Dolmabahçe’den denize atıldığı günler aklıma geldi. Amerika’yı  dost olarak görmüştüm. Ne kadar yanılmışım. Rahmetli dedem “oğlum domuzdan  post, gavurdan dost olmaz” demişti. Bende ülkemin menfaatleri doğrultusunda düşündüğüm için onlarla beraber hareket  etmek ülkemizin menfaatidir, düşüncesiyle itiraz etmiştim… Dede haklıymışsın hakkını helal et.

Taa eskilere dönersek ülkemiz 1744 yılından beri isyanlarla çalkalanmış, mücadele etmiş bir toplum olduğumuzu tarih yazmakta.

Vahabi isyanı.

Arabi paşa ayaklanması

31 Mart vakası

1870 Arnavut isyanı

1890 ve 1897 Sason isyanları

Kurtuluş savaşında Ermeni isyanı

1919 Almi Batı isyanı

1919 Ali Galip isyanı

1919  1.nci ve 2.nci  Bozkır isyanları

Cemil Çeto isyanı

Pontus isyanı

Ve bu isyanlar devam etmiş. Son olarak 1984 PKK  isyanı…

Hepsinin ardında dış güçlerin olduğu apaçık ortadaydı. Bugün de ortada.

Bugün yeni Anayasa yazılması gündeme gelmesi ve bu konuda bazı önemli kısıtlamalara gidilmesi uygun olur kanaatindeyim. Ülkeyi bölmek, parçalamak  isteyen hiç kimse siyaset yapmamalı. PKK’DAN EMİR ALAN  şu anki siyasi partilerin üyeleri dahi yeni kurulacak partilerde üye dahi olmaması ve seçilen millet vekilleri maaş almamaları ve teröre bulaşan partilerin hazineden yardım parası almamaları ve en önemlisi  teröre bulaşan parti  ve yandaşlarının  BÜTÜN MAL VARLIKLARINA  el konulması  kaçınılmaz olmuştur. Bu vatanda yaşayan, bu vatanın ekmeğiyle  büyüyen ve bu vatana ihanet  eden herkes ihanetin bedelini ödemelidir. Sokakta binlerce insan bu fikirde birleşmekte.

********

TAKAS

Takas takas mantikas, çukura düştü uçamaz… Gara’da tutsak tutulup, sıkıştığı an kafalarına sıkan katil takımının arkasında olan ve  şerefsizce arkasında değilim ama neresinde olduğumu da bilmiyorum diyen KOVBOYA, Bronson istediği gün TAKASA bal gibi gidebilirdik. Hariciye nazırlığı ! kıvrak zeka ister..” VER 13 İNSANIMI AL BRONSONU” diyebilirdik, Eşek gibi de bu takasa girecekti. Ama işte o kıvrak zekaya sahip hariciye  nazırımız yok…

*********

CHP GENEL MERKEZİ

Değişik zamanlarda benim düşüncelerimle ve bu düşüncelerimi  bu köşeden açık  ve net olarak yazmaktaydım. CHP genel merkezinde K.Kılıçdaroğlu  ve en fazla 5 kişiden oluşan bir kanka, birader hegomanyasıyla Atatürk İLKELERİNE  ters düşmekteler ve partinin tümünü kucaklamaktan uzak bir formatla işi yürütmeye çalışmaktalar. Çözülmenin temelinde bu yatmakta. İstifa edenlerin hepsi bu bağlamda birleşmekteler.

Halk TV’nin eski genel Müdürü geçtiğimiz gün enteresan diyeceğim ama enteresan da değil gerçek olduğu adam olacak çocuk misali ayan beyan ortada bir konuyu ilk kez dile getirdi. Gazeteci olan Eski Halk Tv Genel müdürü ŞABAN dişli “seçim kampanyasında Halk Tv  genel müdürlüğü olarak Muharrem İnce’nin yayınlarını etkili yapıyoruz diye genel merkezle aramız açıldı. Ben de Muharrem İnce CHP’nin Cumhur Başkanı ADAYI NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ dedim ve benden sonra da kanalda kıyım yapıldı. Seçim döneminden sonra  parti tüzüğü anti demokratik  oldu. Grup başkan vekilliği seçimi kaldırıldı. Mevcutların arasında İnce,  gelirse hiçbir şeyi yaptıramayacaklar, harcamakla her şeyi yaptılar” Diyor. Eee ben yerel seçimlerde de KAMİL SAKA’nın adının çizilmesi hikayesini yazmıştım.

Yani sözün özü. CHP  genel merkezinde   K.Kılıçdaroğlu ve   4/5 yardımcılarının boruları ötüyor.

Ve  bundan ötürü de 3 yıldır, K.Kılıçdaroğlu tabanına sahip değil, tabanda neler oluyor bitiyor haberi yok, aday belirlemelerde  fringotlar dönüyor diye defalarca yazdım. Bu kafayla giderlerse daha yazacağım belli yani…

**********

DALIR  İNDİ, AMA HIYAR NEDEN BİNİYOR?

Dolar iniyor ama, hıyarı ve sülalesinin yani, domat, biber  karnabahar  GİBİ ÜRÜNLERİN FİYATLARI neden düşmüyor diye halkı soruyor. Pek sevgili halkımız hala uyanamadı. Serbest ekonomide kimse kimseye hesap soramaz kör tuttuğunu iğfal edebilir statüsü vardır… Hıyar iki haftadır 8 TL.

Bu bir. İkincisinin devamlı yazmaktayım serbest ekonomi Ticari ahlakı  olan ülkeler için geçerlidir.

Bu ahlak olmadığı sürece HIYAR  KRALLIĞI elden bırakmaz…

*********

TOPBAŞ

Allah rahmet eylesin, vefat etti ve cenaze töreninde günah çıkartır gibi söylemler, bana ters düştü. Adam son dönemini bitirmeden neden görevden alınmıştı? Gerekçesiz, mertçe sebebi açıklanmadan görevden alınanların hala sebebi  sır olarak kaldı…

Allah rahmet eylesin SARAY muhallebici mekanında çok tavuklu çorbasını ve sahanda yumurtasını yemişliğim vardı…

*******

ÜST SEVİYEDE OLMAK.

En üst makam GÜVENİLİRLİKTİR.

Allah rahmet eylesin DOĞAN CÜCELOĞLU’nun veciz bir sözü

*********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ABD  KATİLE SİLAH TAŞIYOR”

By. Hürriyet gazetesinin dünkü manşeti

Bizden not. Uyan balığa gidelim.

**********

ÇÜŞ

Çavuşoğlu’ndan SERT! tepki… Kime Amerika’ya. Yahu yumuşaklaştırılmış taş olur mu? Ya taştır ya taş.

Pamuk balyasından sert taş olur mu be...

           …………………………………….

BÜYÜTEÇ

ARAÇ KULLANANLARIN DİKKATİNE…

İkizçay, RUHİ SU caddesinde, araçlara tuzak var. Tuzağın sahibi

EDREMİT BELEDİYESİ. Zeytinli sorumlusunun bilgisi dahilinde.!

……………………………………………….

YALAKALIK

Yalakalık zenaat isteyen bir  yaşam tarzıdır. Herkes yalaka olamaz. Marifet ve zenaat ister.

MESELA BİR ÜLKEDE, başkan  ördek avına çıkmış. Uşaklar ördekleri kışkırtıp başkanın olduğu yöne doğru püskürtmüşler. Başkan tüfeğe davranıp ateşlemiş. Uşaklardan biri “vuramadınız efendim” demiş, başkan çok bozulmuş “şuna 50  kırbaç vurun” demiş. Ve yanındaki baş uşağına sormuş “sen ne diyorsun bu işe?” Baş uşak “aman efendim, zavallı ördeğin yaşaması için bağışlama yüceliğini gösterdiniz” demiş. İşte yalakalıkta sanat bu… Herkes başaramaz. Çok yalaka kullanan vardır ama, kullananlarda hangisinin başarılı olduğunu bilmeden kullanır. Yeter ki  YALAKACILIK olsun.

********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Siyaseten ahlaklısı olmaz

O.U.T

……………………………………………

ÜLKEMİZ VE UYKU HASTALIĞI

Acaba ÇEÇE sineğinin saldırısına mı uğradık? Yarımız düşünmekten uyuyamıyor, yarımız uyurgezer olduğumuz için düşünemiyor… Gel de çık işin içinden.

 

360 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar